Video: de toekomst van gezondheidszorg volgens Microsoft

In deze vier minuten durende animatie in vogelvlucht de belangrijkste ontwikkelingen in de gezondheidszorg die volgens het onderzoekslab van Microsoft er aan beginnen te komen. Het filmpje is al in 2009 opgenomen, dus moeten enkele elementen uit het filmpje al gerealiseerd zijn of dicht bij realisatie liggen.

Duidelijk is dat in de gezondheidszorg van de toekomst computers en informatietechnologie een veel grotere rol gaan spelen dan nu. Zo rukt augmented reality op en wordt het mogelijk met sensors de gezondheidstoestand van patiënten 24 uur per dag in de gaten te houden, ook als ze niet op de intensive care liggen.

4 gedachten over “Video: de toekomst van gezondheidszorg volgens Microsoft”

  1. Medische kennis door onderzoek en ontdekkingen, blijven door gaan tot alles over o.a. de mens bekend is. Eén gevolg daarvan is, dat de innovaties; waaronder behandelmethoden (zorg, medicijnen, apparatuur, andere middelen) steeds geavanceerder worden. Dit alles moet betaald worden door onder meer verzekerden, ook als zij van bepaalde ontwikkelingen geen gebruik maken. Aan de ene kant drijft dat de premie voor iedereen op, aan de andere kant komen we daardoor gestaag verder. In de toekomst hoef je voor vóóronderzoek niet meer eerst naar de huisarts. Allerlei geavanceerde computer en netwerk gekoppelde middelen kunnen vooronderzoek doen, waaruit blijkt waar je heen moet voor de juiste behandeling. Huisartsen, alle andere behandelspecialisten en wij zelf, krijgen zo véél efficiëntere, en dus kostenbesparende methoden ter beschikking. Dat zal de premies uiteindelijk weer omlaag drukken, ondanks de vergrijzing en instroom van mensen, die op oudere leeftijd vanuit het buitenland naar ons land immigreren. De vergrijzing, en de gevolgen van het ouder worden, worden steeds preventiever aangepakt. Dat kan ook, met de middelen die ons uiteindelijk ter beschikking komen te staan. Het immigratie probleem; gekoppeld aan mensen die nooit voorheen premie betaald hebben, en daardoor de innovaties niet mede bekostigd hebben, zou moeten worden betaald door diegene die het maatschappelijk probleem veroorzaakt, waardoor vluchtelingen stromen ontstaan. Dat zelfde zou moeten gelden voor huisvesting, een gedegen opleiding waaraan werkgelegenheid verbonden is, en de tekorten die ontstaan in de A.O.W rechten die ze hebben. Die tekorten worden namelijk weer aangevuld door de bijstand, huursubsidie, en zorgtoeslagen. Het afdwingen van betalingen zou dan weer kunnen geschieden door een wereldwijd erkend tribunaal. Een internet verbonden democratische gemeenschap, met politiek de macht om daadwerkelijk dwang uit te voeren, met alle middelen die er zijn om onrecht te doen keren. Ideaal zou zijn, dat geen land ter wereld nog zou beschikken over eigen legers in de toekomst, maar één enorm leger, dat zou beschikken over één gezamelijk besteedbaar budget, naar draagkracht. Ondanks dat ik geen liefhebber ben van legers, ze zijn echter absoluut noodzakelijk om orde op zaken te houden. anders ben je je leven niet zeker.
    
   Medische kosten hé, daar zit veel meer aan vast……..      

   1. Misschien een computersimulatie om te zien welk (politiek) idealisme het beste werkt, om alle neuzen 1 kant op te krijgen.
    Maar misschien zijn alle factoren zoals economie en psychologie nog niet voldoende wetenschappelijk voor zoiets.

    1. Ik heb de indruk, (eigenlijk gewoon bewijs, omdat ze aantoonbaar bestaan) dat er genoeg eminent ontwikkelde, samenwerkende mensen zijn, die zich onzichtbaar met al onze problemen bezig houden op de achtergrond. Die willen bewust niet op de voorgrond treden…. :)  

Laat een reactie achter