De overheid probeert met ingrijpende maatregelen de opmars van het Covid-19 coronavorus te stoppen. In feite is dit een interessant sociaal-economisch experiment. Bron: Nederlandse rijksoverheid

Opiniemaker: covid-19 beleid, preventie of politiestaat?

Voor de verandering, nu een opiniemaker. Visionair heeft meestal artikelen over vooruitstrevende ideeën, zoals het detecteren van deepfakes of om koper te vervangen door koolstofnanobuisjes.

In dit artikel willen we graag uw mening horen. Wat zou u voor oplossing aandragen? Ons doel is namelijk om mensen ook te leren denken op visionaire manier. Natuurlijk hebben we een probleem dat aangepakt moet worden.

Opiniemaker: preventie of politiestaat?
Bron: RIVM

Het probleem: escalatie van Covid-19

Tijdens de jaarwisseling van 2019 naar 2020 dacht iedereen: dit gaat een fantastisch jaar worden! Helaas bleek de waarheid veel vervelender te zijn. De hele wereld is in chaos gestort door één microscopisch stukje niet-levend materiaal, genaamd het SARS-CoV-2 virusdeeltje. In 2020 brak de hel echt los, toen het virus zich over de wereld verspreidde. De politiek vergadert regelmatig over de nodige maatregelen, met als doel om onze vrijheid terug te krijgen. Helaas maakt het virus het ons steeds moeilijker. Doordat het virus vrij van mens op mens hopt, en daardoor zich enorm verspreidt, kunnen er allerlei mutaties ontstaan [1].

Inmiddels spreekt de media over de Britse en Zuid-Afrikaanse mutaties, en zelfs twee Braziliaanse, [2], terwijl het vaccineren nu in volle gang is. Ook gaat het vaccineren niet zonder slag of stoot, gezien sommige vaccins misschien niet eens werken tegen alle mutaties.
Wat we wel weten is dat het virus blijft muteren en wij als mens achter de feiten aan lopen. Uit paniek bedenken experts en de politiek allerlei regels om het contact tussen mensen te beperken.

Opiniemaker: Hoe effectief zijn de maatregelen?

De Nederlandse regering heeft inmiddels de indruk gewekt dat wetenschap niet meer voorop staat. Weet u nog de tijd dat de regering zei: mondkapjes werken niet [3]? Inmiddels zijn ze (via de verplichting van niet-medische mondkapjes in het OV) verplicht en hebben we een avondklok te pakken.

Wij vragen u in alle eerlijkheid: wat denkt u van de huidige Nederlandse maatregelen? Geniaal leiderschap of amateuristisch gepruts? Gaan deze maatregelen niet te ver, en krijgen we zo een politiestaat? Verwoesten we onze economie hiermee, zonder dat we er iets mee opschieten? Of is dit de redding van Nederland? Werkt de overheid wel volgens wetenschappelijk bewijs? Hoe zou u het aan willen pakken?

Bronnen

  1. “Mutaties coronavirus tot nu toe onschuldig”, Henk Maassen, 25-11-2020
  2. “South Africa coronavirus variant: What is the risk?”, Michelle Roberts, 08-01-2021
  3. “Hoe kun je stug blijven volhouden dat er geen overtuigend bewijs is dat mondkapjes werken “, Michaël Zwaaf, triagist, Apeldoorn, 10-08-2020

2 gedachten over “Opiniemaker: covid-19 beleid, preventie of politiestaat?”

  1. Er is weinig commentaar nodig op de huidige behandeling v d staat omtrent de corona crisis. Het is n zooitje en daar is genoeg bewijs van. Men loopt achter de feiten aan.
    Hoe zou ik ’t aanpakken: Simpel, allereerst een keihard bewijs tonen dat het virus bestaat. Zoals men altijd virussen in het verleden “bewezen”. Dus een isolatie van het virus, met atoom-microscopen zichtbaar gemaakt. Dit bestaat dus op het moment nog niet. Ten tweede: Een groot en snel onderzoek naar de pcr test. Immers zijn alle maatregelen genomen op de uitslagen ervan. Neem alle verdachtmaking weg van de pcr test zodat we ’t kunnen vertrouwen. De maker van de pcr test zegt dat het niet geschikt is om een besmetting vast te stellen. En ten derde: Sterfte-cijfers (percentage!) van mensen 65 jaar en ouder, zijn al een decennia zowat hetzelfde volgens officiele cijfers. Licht dat eens toe! De resultaten van de 3 voorstellen gaan de corona crisis als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Met een beetje geluk, ook de politieke steun die achter de crisis stond.
    Nick

  2. Je hebt helemaal gelijk. Vergeet niet dat de vluchten uit het Verenigde Koninkrijk nog mochten doorgaan, terwijl het nieuwe variant daar een enorme chaos veroorzaakte. Dat is toch niet best voor een land als Nederland?

Laat een reactie achter