Uitvinden waar je passie ligt

Wat is nu echt belangrijk in het leven? Volgens een aantal filosofiën die ik recent heb leren kennen is datgene wat echt belangrijk is, is dat mensen uitvinden waar ze plezier in hebben in het leven. Waar hun voorkeuren en passies liggen en dat ze vervolgens hun leven zo in kunnen richten dat ze zich vooral kunnen bezighouden met datgene waar hun natuurlijke interesse ligt.

Bashar definitieert bijvoorbeeld overvloed als: doen wat je moet/wilt doen wanneer je het moet/wilt doen. Het heeft dus puur te maken met het besteden van je tijd op een manier waar jezelf plezier en waarde uit haalt.

Let us discuss a few notions and allow us to add a new perspective to some of the ideas we have been discussing in your awakening of consciousness. Let’s begin with what you very often call The Big A: Abundance.

ABUNDANCE

Abundance seems to be an issue that absorbs much of your attention and has seemed to absorb much of your attention for quite some time. Let’s address the notions of abundance so you can understand attracting abundance into your life is quite a simple matter and does not have to be in any way the struggle you may have created it to be.

Many of you have been told that abundance is certain things, but is not other things. Many of you have become wrapped-up in the definitions that create abundance, or an apparent lack of it. Allow us to address the notion and make very clear in your understanding that it is only—ONLY—your definitions of abundance that prevent you from experiencing it in your lives. There is absolutely nothing inherent in the idea of abundance or the experience of abundance that is difficult to attain. Only your definitions of abundance make it seem to be beyond your reach.

Here comes another new definition. Are you paying attention? Alright.

Abundance is the ability to do what you need to do, when you need to do it. Period. “Hey, he didn’t say anything about money. He left out money. What good is abundance without money?” Well, what good is money without abundance? Again, allow yourself to understand the basic definition of abundance: the ability to do what you need to do, when you need to do it.

tumblr_kxjfi0R2PW1qzl2kwo1_1280Wat daarnaast interessant is, is dat de filosofiën ook aangeven dat elke ervaring die mensen opdoen in het leven altijd waardevol is. Elke ervaring geeft mensen namelijk een leerervaring en aan de hand van die ervaring kunnen mensen voor zichzelf reflecteren over of die ervaring iets is wat ze preferen of niet. Als  dat wel het geval is kunnen mensen de ervaring gaan herhalen. Als de ervaring niet preferabel is, kunnen mensen op zoek gaan naar nieuwe ervaringen.

Er zijn als het ware twee verschillende methoden om erachter te komen waar je persoonlijke interesse en passie liggen. Zo goed mogelijk proberen naar jezelf te luisteren en je eigen integriteit te respecteren en daadwerkelijk je hoogste passie gaan volgen. En anders simpelweg via trial en error een boel ervaringen opdoen, positieve ervaringen proberen te herhalen en negatieve ervaringen ook duidelijk te krijgen zodat je dan op zoek kunt naar andere ervaringen.

Ik ben benieuwd in hoeverre lezers hier in contact zijn voor zichzelf met hun interesses en passies en in hoeverre zij die volgen. Wellicht kunnen we van elkaar zo een beetje leren in dit proces om beter helder te krijgen voor jezelf wat je wel en niet prefereert en hoe je je leven telkens verder kunt sturen naar datgene wat wel je voorkeur heeft.

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) In het licht van voortbestaan
-) Volg je interesse(s)/passie(s) met integriteit en zonder verwachtingen
-) Website Abraham Hicks – Joy is the key

11 gedachten over “Uitvinden waar je passie ligt”

 1. Ik zou het anders willen noemen. Onderzoek waardoor je gemotiveerd raakt. Want als je niet gemotiveerd bent, dan doe je ook niets met je tijd. Maar goed misschien fisolefeer ik wel te veel.. :-)

  1. Dat lijkt me ook een prima verwoording. :)

   En mijn ervaring is dat waar je interesse of passie ligt, of waar je gemotiveerd van raakt ook meeverschuift met de tijd en in hoeverre je je eerdere motivaties hebt gevolgd.

  1. Ja dat is idd een van de mogelijkheidheden, bedenk ook dat het niet 1 ding hoeft te zijn wat continue vaststaat. Het ene moment heb je meer interesse in het ene, het andere meer in het andere. Ook is het mijn ervaring dat als je je passie volgt dat je daar stappen in maakt en dat je passie vervolgens naar wat anders verschuift. 

   Het volgen van je interesse/passie/motivatie is dus een heel flexibel en dynamisch proces. 

   1. The more the merrier :P 

    Maar goed om Herman Finkers te citeren je moet ook wel eens wat eten. Naast sex in welke vorm dan ook zijn er vast ook nog andere zaken waar mensen hun passie/interesse/motivatie ligt. Ik zou vooral en en denken niet of of.

    En als sex inderdaad het enige is en je hebt dat voor jezelf met integriteit vastgesteld dan is het helder waar mensen mee aan de gang kunnen. Dan is het verstandig dat je idd dat pad van je passie gaat volgen.  

    https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/p480x480/10363346_739571439433337_1936074653442872901_n.jpg

 2. Als mensen moeite hebben met uitvinden waar hun eigen passie etc ligt geeft Bashar nog de tip om regelmatig een dag van reflectie in te bouwen. Een dag om eens goed na te denken over waar je staat in het leven, wat je interessant vindt, wat echt bij jou past, waar je echt plezier uithaalt etc. Een dag ter reflectie en evaluatie om zo maar te zeggen om zo beter met jezelf in contact te komen en beter in kaart te brengen wat je wel en niet prefereert. 

  Zo ben ik er zelf inmiddels achter dat ik een grote passie heb de natuur en methoden om daar mee samen te werken. Via permacultuur is dat voor mij een fijne methode om daaraan te werken. 

  Ik vind nieuwe ideeen, denkstructuren buitengewoon interessant dus ik onderzoek een boel verschillende zaken op dat gebied. En ook nieuwe gebieden verkennen is leuk met bijvoorbeeld op reis gaan naar nieuwe gebieden. 

  Lekker en gezond eten, fijne sex is iets wat ik op prijs stel dus dan kun je daar meer tijd aan besteden en ruimte voor vrijmaken. 

  Ruimtevaart trekt me ook enorm, nu alleen nog een manier vinden om daar concreter mee aan de slag te kunnen. 

  Ik moet zeggen dat door regelmatig zo eens te reflecteren dat best heel zinvol en nuttig kan zijn om je passies scherper in beeld te krijgen. Ook een handige tip van SoChicken.nl is simpelweg een lijstje aanmaken waar je op zet waar je graag meer van wilt in je leven en waar je graag minder van wilt in je leven. Simpelweg je voorkeuren scherper krijgen helpt al. 

 3. ik vind het ook een erg leuke site. Helder geschreven en lekker praktisch. Hier een overzichtje. http://sochicken.nl/rondleiding 

  Kom je net in aanraking met soChicken, en voel je je overweldigd door de hoeveelheid artikelen? Laat ons je dan even aan de hand meenemen langs de beste artikelen op soChicken!

  We hebben ons best gedaan om een behapbare selectie te maken van soChicken. De beste manier om meer geweldige artikelen te ontdekken is door te klikken op de gerelateerde links onderaan ieder artikel.

  Vind je soChicken leuk en wil je graag onderdeel worden van de website? Download dan ons gratis geluk eBoek met 5 basics voor een fijn en gelukkig leven!

  Veel plezier op soChicken!

  Meer over soChicken

  Doelen en dromen realiseren

  Vrolijk en gelukkig door het leven gaan

  Productief werken

  Een frisse kijk op het leven

  Werk aan je gezondheid

  Voel je geïnspireerd

  Verbeter de wereld

  Geniet van het leven

  Verdiep je relatie

  Vergroot je zelfvertrouwen

  Ontspannen leven zonder stress

  Tips voor een geweldig seksleven

   

  Heb je zelf suggesties voor een geweldig soChicken artikel dat eigenlijk op deze pagina thuis hoort? Stuur ons dan even een mailtje met de link naar het artikel!

Laat een reactie achter