Video: werkelijke oorzaak voor economische crisis: olieschaarste

Vanaf 2008 is de wereldeconomie aan het kwakkelen. De oorzaak, zoals deze in de main stream media wordt genoemd: overmatige kredietexpansie en slechte leningen. Onzin, stelt analist Steve Kopits: de werkelijke oorzaak is schaarste aan olie, waardoor elk opleven van de economie gepaard gaat met het als een raket de hoogte in gaan van de olieprijzen, wat het herstel in de kiem smoort.

Inderdaad is energie de valuta van de natuur: planten leggen zonne-energie vast in biomassa, die weer door dieren wordt afgebroken in hun lichaam, waarbij ze de chemische energie die vrijkomt benutten. Het is dwaasheid te veronderstellen dat wij mensen niet even onwrikbaar gebonden zijn aan de wetten van de thermodynamica, als andere dieren. Het zekerstellen van de Nederlandse en Europese energievoorziening, wat het eenvoudigste kan door kerncentrales en hernieuwbare energiebronnen, zou de absolute topprioriteit van de politici moeten zijn.

3 gedachten over “Video: werkelijke oorzaak voor economische crisis: olieschaarste”

 1. In Duitsland hebben ze wel veel hernieuwbare energie volgens mij, maar om te zeggen dat het daar nou veel beter gaat.
  Misschien moeten ze de investering eerst nog terug verdienen.

 2. Zonne-energie en de afgeleide vormen ervan zoals windenergie maar ook waterkrachtcentrales kunnen vrijwel alle energie verzorgen. In koude gebieden kan men deze vormen aanvullen met aardwarmte.
  Daarnaast moet de eco-foot-print omlaag.
  Minder reizen, lokale productie en zuiniger machines en beter geisoleerde woningen.
  Als wij gaan innoveren op beide vlakken dus energievoorziening en consumptie kant dan creëert dat gelijk werkgelegenheid.
  Duurzaamheid is het trefwoord!
  Jongeluy
  Zie ook: http://biflatie.nl/artikelen/overig/energie-het-volgende-grote-vraagstuk/

 3. Top oil producers: According to IEA top 10 oil producer countries produced over 64 % of the world oil production in 2012. The top oil producers in 2012 were:

  Russia 544 Mt (13 %)
  Saudi Arabia 520 Mt (13 %)
  United States 387 Mt (9 %)
  China 206 Mt (5%)
  Iran 186 Mt (4 %)
  Canada 182 Mt (4 %)
  United Arab Emirates 163 Mt (4 %)
  Venezuela 162 Mt (4 %)
  Kuwait 152 Mt (4 %)
  Iraq 148 Mt (4 %)

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_oil_production

Laat een reactie achter