Tachyonen zijn hypothetische deeltjes die alleen sneller dan het licht kunnen reizen.

Video: sneller dan licht reizen en tachyonen

Willen we ontsnappen aan het zonnestelsel, zeker als we naar andere sterrenstelsels reizen, is een methode waarmee we sneller dan het licht kunnen reizen essentieel. Wat voor mogelijkheden zijn er volgens de natuurkunde die we nu kennen? Een overzicht.

Tachyonen zijn hypothetische deeltjes die altijd sneller dan het licht moeten gaan. Dat kan volgens de speciale relativiteitstheorie alleen, als deze een imaginaire massa hebben. Dat wil zeggen: massa waarvan het kwadraat een negatief getal oplevert.
Met tachyonen kan je een tijdtelefoon bouwen. En daarmee kan je weer dingen als de grootvaderparadox opwekken. Stel, je belt een huurmoordenaar in 1937 om je grootvader te vermoorden, in ruil voor lucratieve beurstips. Dan kon je niet bestaan.(Of je ouder is door de melkboer verwekt, natuurlijk). Dat is ook de reden dat de meeste natuurkundigen denken dat tachyonen niet bestaan.

Zelf denk ik dat er misschien toch een uitweg is. Het sleutelwoord hier is ‘imaginaire massa’. Dit is massa die tegelijkertijd bestaat en niet bestaat. Sneller dan het licht kan niet op een causale manier, d.w.z. via en oorzaak-gevolg gebeurtenis. Maar wie weet reizen tachyonen tussen parallelle universa. Je vermoordt dan de grootvader in een ander universum….

tijdmachine

1 gedachte over “Video: sneller dan licht reizen en tachyonen”

  1. Warp techniek is de enige techniek die het realistisch zou maken om een intergalaktische soort te worden. Sneller of benadering van de lichtsnelheid is gewoon niet mogelijk. Is als je er meer van weet zelfs een onzinnige gedachte. ‘
    Met Warp techniek heb je ook geen last van relativistische effecten en je kunt zelfs in theorie vele malen sneller dan de lichtsnelheid, omdat jij niet sneller gaat maar alleen de ruimte om je heen sneller dan het licht vervormd.

Laat een reactie achter