Zelfs dolfijnen, van een biologisch gesproken nauwverwante soort, denken behoorlijk anders dan wij. Wat kunnen we zeggen over buitenaardse levensvormen? Bron: The Brain Observatory

De hersenen van buitenaardsen

Wat kunnen we zeggen over de manier van denken van buitenaardse intelligente levensvormen? Zal deze in grote lijnen lijken op die van een mens, of radicaal verschillend zijn?

Grensverleggend fysicus en wetenschapspopularisator Michio Kaku, die niet bang is zijn handen vuil te maken met speculatieve wetenschap, doet in deze korte video een educated guess. We weten namelijk meer dan het op het eerste gezicht lijkt, omdat we deze planeet delen met duizenden niet-menselijke soorten, die vaak op een totaal andere manier denken dan de soort die zich in het Latijn homo Sapiens sapiens (wijze, wijze mens) noemt. Spoiler: de populairste science fiction series zitten er waarschijnlijk behoorlijk naast.

Zelfs dolfijnen, van een biologisch gesproken nauwverwante soort, denken behoorlijk anders dan wij. Wat kunnen we zeggen over buitenaardse levensvormen? Bron: The Brain Observatory
Zelfs dolfijnen, van een biologisch gesproken nauwverwante soort, denken behoorlijk anders dan wij. Wat kunnen we zeggen over buitenaardse levensvormen? Bron: The Brain Observatory

9 gedachten over “De hersenen van buitenaardsen”

 1. Prachtige spreker.

  Dan even over aliens, er zijn vast heel veel verschillende soorten aliens maar er is wellicht ook een groep die vrij dichtbij de mensen komt. En dat is wellicht niet geheel toevallig. Het is niet dat een aantal aliens op ons lijken, maar dat wij op die aliens lijken omdat wij gedeeltelijk tot stand zijn gekomen met hun DNA. De mensheid zoals die op het moment is, is gedeeltelijk al een hybride ras van een natuurlijk geëvolueerde primaat van aarde gemixt met het DNA van verschillende soorten buitenaardsen. Dit mooi gemaakte filmpje gaat daar verder op in. http://achterdesamenleving.nl/zijn-mensen-door-aliens-genetisch-gemanipuleerde-aapachtigen/

  Het is natuurlijk op dit moment pure speculatie maar het idee is wel interessant om eens te overwegen. Als het waar is hebben we in ieder geval al vele broeders en zusters daar in het universum en wellicht is kunnen we dan ook wat van de angst loslaten. Als we onderdeel zijn van een grote familie dan is wellicht interessanter voor buitenaardsen om ons als familielid te begroeten inplaats van ons te willen domineren etc.

 2. Inbegrepen het multiversum, met de daarbij dan ook oneindige aantallen meer/minder geëvolueerde variaties en soorten, deze incalculerende; (dit kunnen wij in tegenstelling tot de alu-hoedjes filosofieën, in deze context niet uitsluiten) is het praktisch onmogelijk voor de huidige mens zich daar een voorstelling van te maken. Eerder voor de toekomstige fysiek, (o.a. het brein) ethisch, technisch, wetenschappelijk verantwoord aangepaste mens kan een inzichtelijke benadering plaats vinden.

 3. Beste meneer Antares i.p.v. uw boekjes te lezen zou je beter eerst eens nadenken over wat ge leest.
  Daarvoor dienen onze hersenen o.a. ook voor. Uw filosofisch gewauwel is uw eigen graf. Door zo te denken geraakt ge geen millimeter verder.
  Natuurlijk kunnen wij dat wel, ge moet alleen lang genoeg studeren en onderzoeken en alle mogelijkheden open laten tot het tegendeel is bewezen, . En als je alles met alles kunt verbinden dan zult ge begrijpen wat onze hersenen echt zijn.
  Goeie moed

 4. Geweldig idee jacob, alleen ze gaan nog lang moeten wachten vrees ik, daarom ge kunt beter zelf uwen ufo nemen da gaat veel sneller gaan.
  En waarom vliegen we ineens is niet naar Antares of betelgeuze of wette ineens in een zwart gat
  Hoe da kan niet?

Laat een reactie achter