Video: Minidrone zo groot als insekt nu te koop

De Parrot MiniDrone is  in staat om camerabeelden door te sturen. De drone is zo klein dat deze zonder problemen kan worden gebruikt om huizen en kantoren in te sturen voor surveillance-doeleinden. We denken dan ook dat paparazzi, bedrijfsspionnen en inbrekers deze ontwikkeling met meer dan gemiddelde interesse zullen volgen.Vooral als de prijzen van dit soort apparaten snel zullen dalen, zal privacy steeds meer iets van het verleden zijn.

De minidrone vormt met afmetingen van ongeveer tien bij tien centimeter een miniatuurversie van de al langer bestaande Parrot AR.Drone quadcopter. Het toestelletje kan ook over de grond bewegen, waarbij het door de vier rotors wordt voortgedreven.

Meer info
Parrot Inc.

6 gedachten over “Video: Minidrone zo groot als insekt nu te koop”

 1. Er wordt vast ook nog wel een vorm van bescherming tegen bedacht, en misschien kunnen ze ook op nanoschaal gemaakt worden.
  Zo klein als een bacterie, of een fruitvliegje.
  Misschien een drone detector app voor in de smartfones, speciale nieuwe smartfones met allerlei sensoren.
  En een alarmsignaal wat dan naar de politie gaat.

 2. Wat denk je van superdunne en sterke, onzichtbare spinnenwebben van geweven nanovezelbuisjes, gemonteerd rondom kwetsbare openingen aan en boven gebouwen? Zoiets vangt vliegen, insecten, en zeker ook minidrones in het web. Vang je d’r één, ben je ook gewaarschuwd voor meer van dergelijke acties, en je kunt dan maatregelen treffen. :)

  1. Je zou de specifiek, draadloze stuursignalen van die bots moeten kunnen onderscheppen, en dan een hoog vermogen, breed scala aan microgolven en laser, gericht moeten kunnen uitzenden. Volgens mij heeft een voormalig Microsoft medewerker destijds een laser ontwikkeld, waarmee o.a. muggen uit de lucht kunnen worden gebrand. Daarmee kun je dan de AI versies, die zelfstandig zijn weer pakken, maar ook alle andere versies.

  1. Dat is wel zeker, maar een goedkoper alternatief is er ook nog. In bepaalde openbare ruimtes wordt gebruik gemaakt van zenders, die een stoorsignaal voor mobiele telefoons uitzenden. Je kunt dan niet bellen of gebeld worden in bijvoorbeeld restaurants of bioscopen. Komt zo’n drone in het veld van de stoorzender, dan verlies je alle controle er over en stort deze neer. Lijkt me ook wel een grappig effect. Ober, er zit een drone in mijn soep. ;)

Laat een reactie achter