Bananen in hartje Rocky Mountains

Share Button

En dat alles voor omgerekend minder dan vijf euro aan energie per maand. Energiepionier Amory Lovins ontwikkelde een energieneutraal huis waarin verschillende technieken samen komen. De toekomst van het wonen?

Een halve meter dikke muren. Een slimme configuratie van ramen, waardoor in de winter zonne-energie binnen komt en in de zomer wordt geweerd. Zonnepanelen, uiteraard, maar het is toch vooral de overvloedige toepassing van passieve-energie technieken die Lovins huis energieneutraal maakt. Hij heeft ook gedacht aan nuttige details als dikkere afvoerpijpen (waardoor minder energie nodig is voor pompen), een geïsoleerde deur, LED-lampjes en een warmtewisselaar om het huis te ventileren. Helaas is er in Nederland niet veel ruimte en ligt Nederland veel noordelijker dan Colorado, maar toch zijn veel ideeën van Lovin toe te passen in Nederland. Check ook deze infographic. Alles samen kostte de ombouw van zijn huis tot ecoparadijs iets meer dan een ton. Wel kreeg hij veel bowumaterialen en dergelijke gratis.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger