Een klein detail van de Chinese Groene Muur.

Chinese Groene Muur stopt oprukkende woestijnen

Minder bekend dan de beroemde Lange Muur, maar veel effectiever, is de Chinese Groene Muur, die de oprukkende Gobi- en Taklamakan woestijnen een halt toeroept. Kan de oprukkende verwoestijning met lange linten geboomte worden gestopt?

Enkele Chinezen denken van wel. Een groepje doorzetters slaagde er in om dor, opgegeven land weer te veranderen in de groene, weelderige heuvels die kenmerkend waren voor het Chinese lössplateau. Ook in China groeit het milieubewustzijn en steeds meer Chinezen binden de strijd aan met corrupte overheidsdienaren en machtige bedrijven om hun leefomgeving schoner en leefbaarder te maken.

Een klein detail van de Chinese Groene Muur.
Een klein detail van de Chinese Groene Muur.

4 gedachten over “Chinese Groene Muur stopt oprukkende woestijnen”

  1. Mooie ontwikkeling…tenzij dit nog meer miljarden chineesjes met roetwolken kuchende wolfeneconomien en schrokhals industrien produceert die de Aarde verstikken in hun plasticeilanden op Zee en de Mensheid overspoelen met hun adoptie overschotten..overal de Aarde ontginnende op jacht naar de laatste grondstoffen olien tijger en olifanttanden al hondevlees etende en Mensen verhandelende

    1. Kijk eens aan, c is weer terug. Nog altijd bezig je Russische ex-vrouw te treiteren c ? Of laat je haar nu eindelijk toch maar los met jouw SM praktijken meneer de meester??? Ook nog steeds een baantje op die scheepswerf bij Rotterdam? Ben je de gevolgen van het programma “Gestalkt” voor jou soms vergeten? Mensen die de pest aan wetenschappers hebben, hebben hier niets te zoeken.

Laat een reactie achter