Facebook groep voor visionair

BrainSinds twee dagen is visionair een eigen facebookgroep begonnen. Het idee hierachter is dat mensen daar interessante onderwerpen aan kunnen dragen, nieuws kunnen delen en over zaken met elkaar kunnen communiceren. Ook kan het een praktische manier zijn om anderen die graag deze site bezoeken wat beter te leren kennen. We willen kijken of dit wat meer invulling kan geven aan de visie om een visionaire community op te zetten in Nederland. De groep is openbaar toegankelijk en iedereen mag lid worden. O.a. Germen en ik (Douwe) beheren de groep.

Voor de liefhebbers nog even wat tips betreffende “visionair” denken.

Denk in voortbestaan.
In de basis is het leven heel simpel. Al het leven, inclusief mensen proberen zo goed mogelijk voort te bestaan.
Hierbij proberen we pijn in haar verschillende vormen zoveel mogelijk te vermijden/ te minimaliseren en proberen we plezier juist zo veel mogelijk op te zoeken / te maximaliseren. Verbetert een bepaald idee of technologie het voortbestaan van mensen? Kan het lijden voorkomen/verminderen? Kan het plezier/vreugde in het leven doen toenemen? Door deze denkstap te zetten en check te maken kun je al een flinke schifting maken in zinvolle en minder zinvolle ideeën.

Denk in service.
Kijk eens naar je eigen leven, de zaken die over het algemeen als nuttig worden ervaren dienen je op de een of andere manier. Als je iets voor een ander wilt betekenen is het ook nuttig om vanuit deze mindset te beginnen. Denk vanuit service en dienstbaarheid aan andere mensen, moeder aarde etc. Breidt een idee de opties van mensen uit? Maakt het het leven van mensen gemakkelijker? Door deze denkstap te zetten kun je wederom een flinke selectie toepassen op hoe zinvol bepaalde ideeën en technologieën zijn.

Denk groot en uitdagend.
Peter Diamandis heeft als leidraad voor zijn studenten op de Singularity University, om ten minste het leven van 1 miljard mensen te verbeteren, met een idee waar ze mee komen. Kortom denk groot en denk in mogelijkheden en uitdagingen. Bedenk hoe we als mensheid niet alleen een multi-planet species maar ook hoe we een multi-galaxy species kunnen worden! :)

We hopen op een levendige facebookgroep met een drukke uitwisseling van interessante ideeën, technologie en persoonlijke viewpoints op de wereld. Wees van harte welkom en wordt ook lid van de Facebookgroep Visionair.nl.

Aanverwante informatie:
-) Facebookgroep Visionair.nl

17 gedachten over “Facebook groep voor visionair”

  1. Even afwachten denk ik. En – en denken bij voorkeur inplaats van of – of. Maar we zullen wel zien hoe het zich gaat ontwikkelen. Ik zou het echter niet als een competatief iets zien maar als een cooperatief iets.

   1. Zo ingewikkeld is het allemaal niet, gewoon een groep waar mensen lid kunnen worden en vervolgens interessante artikelen en filmpjes kunnen posten. Het is allemaal veel laagdrempeliger voor mensen daar om zelf content aan te leveren. Hier zijn mensen gelimiteerd aan het geven van een reactie puur en alleen op het geschreven artikel door een van de auteurs op visionair. Op de facebookgroep kunnen mensen gewoon een leuk nieuwbericht posten of een visionair filmpje en kunnen anderen daar er eventueel op reageren. Het is dus veel horizontaler en breder dan de opties hier. Maar het is een aanvullig op wat we hier doen, nogmaal en en denken. :D 

    Vanuit de permacultuur heb ik zeer goede ervaringen met een soortgelijke groep waar inmiddels rond de 2400 mensen lid zijn. Ik hoop dat deze facebookgroep ook een beetje meer invulling aan het idee kan geven van een visionair community. 

    En iedereen is welkom maar niets is verplicht. Kijk gewoon zelf of het je leuk en zinvol lijkt. 

 1. WeAreAllStardust

  Ik gebruik facebook alleen om bepaalde groepen te volgen, ik zet dus zelf sporadisch iest op mijn tijdlijn en reageer vrijwel alleen binnen de groepen.
  Ik zie facebook meer als gereedschap en ik denk dat dit prima gereedschap is voor Visionair. En-en zou ik zeggen, maar wel een boede balans zien te vinden tussen facebook en Visionair.

 2. Ik wens jullie allemaal veel succes met dit nieuwe initiatief op Facebook. Mijn ervaringen daar echter, leerden mij dat mijn toenmalige (éénmalige) inschrijving op Facebook, resulteerde in enorme hoeveelheden ongewenste mail. Zogenaamd gestuurd door een bekende van mij, die vervolgens in alle toonaarden ontkende dat de berichten van hem kwamen. Nou had de man zelf, tevoren al computer breuk op mijn computer gepleegd, dus wat was zijn ontkenning waard voor mij. Meneer is gebleken uitermate deskundig op dat gebied, en had dit hoogst waarschijnlijk ook bij anderen gedaan. Door zijn overwegend vijandige (paranoïde) opstelling, naar voor mij onbekende opponenten en mijzelf, had hij veel vijanden op internet. Daar zullen ongetwijfeld ook mensen tussen zitten die zijn expertise deelden, en dus ook zijn naam konden gebruiken om de resterende kennissenkring moreel aan te tasten, met valse mail onder zijn naam. Zo kreeg ik tientallen malen berichten over geplaatste foto’s van mij, terwijl die foto’s er helemaal niet kunnen zijn. Er zijn geen foto’s van mij buiten de familiekringen, en zelf heb ik er niet één, buiten de wettelijk verplichte pasfoto’s natuurlijk. Dit soort relatie verbonden, interactie gerelateerde conflicten en vriendschappen, is schering en inslag op sociale netwerken. Ik keek gisteravond voor het eerst na de storm (schotel was van de muur gewaaid) weer televisie. Pauw en Witteman hadden een gast, (notabene redacteur van o.a. Twitter) die zich ver te buiten was gegaan op Twitter. De terecht zwaar beledigde, tot op het bot gekwetste tegenpartij, (ontwerper van de nieuwe Konings euromunten) had hij een relnicht genoemd. Deze was in persoon aanwezig aan tafel. Excuses bood hij niet aan, het hoorde gewoon bij de laagdrempelige, impulsieve omgangsvormen op Twitter, zo sprak meneer. Ik ben blij dat dat soort mensen hier geweerd worden. Visionair.nl heeft daar zeer terecht, en vele keren complimenten voor gehad. Ik brand mijn vingers niet meer aan een Facebook account, en van Twitter moet ik al helemaal niets hebben, mij te grof. Als jullie gezamelijk in staat blijken te zijn, om de huidige omgangsvormen daar, in redelijk fatsoenlijke interacties tussen reaguurders onderling te realiseren, zal ik mijn mening of keuze mogelijk heroverwegen. Nogmaals veel succes gewenst.

 3. Eigen beheer is wel zo veilig. Nu zijn jullie nog prima in staat je eigen website te onderhouden. Ik hoop dat er nooit een dag komt dat jullie om financiele redenen (Facebook biedt bijv. aanvankelijk hele goedkope diensten aan) gedwongen worden om alles op Facebook te doen. En daarbij al jullie kennis en zelfstandigheid verliezen. Op dat punt aanbeland zal FB ongetwijfeld de kosten verhogen. Vergelijk bijv. met de bankensector waar iedereen afhankelijk van is geworden. (Rekeningen worden nauwelijks meer contant betaald, of salarissen) En nu is het aanhouden van een rekening heel wat duurder dan vroeger. Ik zeg maar…

  1. Facebook is gewoon heel praktisch voor dit doel. Het is uitermate gemakkelijk daar om een interessant artikel, foto, quote of filmpje met elkaar te delen en iedereen kan direct feedback geven. Datgene waarop gereageerd wordt komt weer bovenaan te staan zodat je ook een automatische selectie hebt in wat er leeft op de groep. 

   En we hebben zonet lid nummer 97 welkom mogen heten. Misschien krijgen we de honderd nog vol dit weekend. :)

   1. Ja en misschien dat het gewoon heel leuk en interessant gaat worden. Komen nu al best een boel leuke dingen voorbij dus ik zou zeggen wordt gewoon lid en dan kun je zelf ervaren hoe het is.

    Mocht het niet bevallen kun je ook zo weer lid af worden. Beetje testdraaien in de praktijk is wel zo praktisch is mijn persoonlijke ervaring in ieder geval.

 4. Antares, ik begin het gevoel te krijgen dat mensen als jij, Douwe de Facebook kant op hebben gepusht. Al dat constante gezeur vraagt ook om moderatie. ‘k denk dat ik ook maar es ga kijken, wel zo rustig.

Laat een reactie achter