Hernationaliseer het recht op geldcreatie!

Na al enigie tijd intensief bezig te zijn met het economische systeem proberen te doorgronden lijkt het mij telkens duidelijker te worden dat de kern van alle ellende ligt bij het feit dat het recht op geldcreatie momenteel bij private bankpartijen ligt.  En dat zij daarbij ook nog eens het monopolie op dat recht hebben. In de geschiedenis heeft dit recht lang bij overheden gelegen maar dit recht is telkens verder overgegaan naar private handen. In 1694 was het Koning Willem III van Oranje die het recht op geldcreatie overhevelde aan private bankiers in Engeland. De rest van Europa volgde snel. En in 1913, na veel strijd, lukte het deze club bankiers ook om het banksysteem  in de VS in hun macht te krijgen in de vorm van de Federal Reserve.  Als we het huidige geldsysteem zien voor wat het werkelijk is, en als we goed begrijpen wat een winsten en dus wat voor voorrecht het is om het recht/monopolie op geldcreatie in handen te hebben, dan is het volgens mij hoog tijd dat we eens gaan kijken of dat eigenlijk wel in het belang is voor het voortbestaan van de grote meerderheid van de mensen.

De bank van North Dakota laat zien dat als een staat controle heeft over het geld inplaats van private bankiers de bevolking hier veel meer van profileerd.

Ons huidige financiële systeem stelt, via geldcreatie in de vorm van schulden en daar vervolgens rente over te vragen, een kleine elite in staat om de arbeid van de hele bevolking van landen tegelijkertijd af te romen. Als dat het probleem is, dan is (een deel van) de oplossing om dit recht op geldcreatie daar weg te halen. Oftewel nationaliseer het recht op geldcreatie. Een succesvol voorbeeld van hoe dit zou kunnen werken is The Bank of North Dakota die in de VS bewijst dat een bank in overheidshanden prima functioneert. En waarbij de winsten die het recht op geldcreatie in de vorm van schulden met zich meebrengt terugvloeien naar de belastingbetaler inplaats van naar de bonussen van de zogenaamde zelfbenoemde “topbestuurders” van private banken.

Hieronder een stappenplan wat ik vond van ene Prof-knot als een eerdere reactie op een artikel hier wat in mijn ogen de spijker op de kop slaat.


Eigenlijk zouden we met z’n allen gewoon even goed moeten kijken hoe in het verleden landen met grote schuldproblemen die hebben weten op te lossen, denk bijvoorbeeld aan Argentinië. Wat heeft Argentinië gedaan en WAAROM? Wat kunnen we van de crisis in Argentinië leren?

Stap 1. : Nationaliseer de centrale bank van het land en zorg dat de regering de controle krijgt over de geldhoeveelheid/geldcreatie.

Stap 2. : Neem stap 1 op in de grondwet en start een voorlichtingscampagne voor het volk waarom dit zo belangrijk is.

Stap 3. : Maak de media onafhankelijk van bankiers, hoe moeilijk dit ook zal zijn. Stop de propaganda en de leugens.

Stap 4. : Zorg eerst goed voor het volk en een gezonde economie en bekijk daarna pas welke schulden je eventueel gaat terugbetalen.

Stap 5. : Veroordeel alle partijen inclusief politici die willens en wetens de boel hebben bedonderd. Als je weet dat je eigen centrale bank de boel loopt te flessen, dan heb je naar mijn idee de plicht als politici hier wat aan te doen. Doe je dit niet, dan ben je gewoon medeplichtig aan die strafbare feiten en moet je maar op de blaren gaan zitten.

Stap 6. : Zorg voor een echte democratie, het volk bepaalt.

Viktor Orban, premier van Hongarije wil het recht op geldcreatie terughalen naar het Hongaarse volk.

Kijk nu ook bijvoorbeeld even naar Hongarije.
Hongarije wil eigenlijk een truc á la Argentinië uithalen, want Hongarije wil:
– een nieuwe centrale bank oprichten die onder controle staat van de regering
– corrupte media die onder controle staan van de bankiers verbieden/beperken
– zelf bepalen welk beleid goed is voor het Hongaarse volk

Wat horen wij? Wij krijgen te horen dat premier Orban trekjes van een dictator begint te vertonen! Waarom? Omdat premier Orban niet doet wat de bankiers willen en het “verdeel & heers” spelletje van de bankiers in gevaar brengt!

Zoek voor de grap eens op hoeveel centrale banken er nog in de wereld zijn die niet onder controle staan van een heel klein clubje huichelaars, één van de laatste was de centrale bank in Libië. Direct na de eerste bombardementen is deze centrale bank opgedoekt en vervangen voor een “ECHTE” centrale bank!

Waarom betalen wij in godsnaam nog steeds rente aan commerciële banken over elke euro die banken d.m.v. 1 druk op een knop kunnen creëren?

Centrale banken zijn de “baas” over de “normale” banken, de centrale bank bepaalt dus het beleid van de bank. Wat mag de bank wel en wat mag de bank niet?

Waarom laten wij commerciële partijen het beleid van een centrale bank bepalen, zelfs nadat ze er keer op keer een zooitje van maken en de boel bedonderen?

Tot zover het stappenplan van Prof-knot. Goed idee of niet om geldcreatie te hernationaliseren? Ik denk dat het interessant is om de meningen van mensen op dit punt te horen.

Voor interessante achtergrondinformatie:
-) Over Libië en het ontnationaliseren van hun centrale bank
-) De wereld in Gijzeling, deel 1234 en 5
-) Documentaires: The Money Masters & the Secret of Oz
-) Wiki – The Bank of North Dakota
-) Arm door Geld (PDF)
-) Modern Day Money Mechanics (PDF)
-) Interest and Inflation free Money (PDF)

35 gedachten over “Hernationaliseer het recht op geldcreatie!”

 1. Ik heb vandaag een interessante discussie gezien in Buitenhof, daarin zij eurofiel Verhofstad onder andere dat ze de financiële sector aan banden aan het leggen zijn (zie uitzending gemist).

 2. Douwe, je hebt helemaal gelijk, dat gedoe in Hongarije is overigens al meer dan een jaar aan de gang. Het is nu pas hot.  Destijds dacht ik door het nieuws op radio 1 dat het gevaarlijk is wat die Orban aan het doen is. Er kwamen dan ook allerlei berichten al zou de persvrijheid in het geding zijn. En ik dacht oprecht dat daar iets aan gedaan moest worden. 
  Met mijn huidige kennis van zaken denk ik er toch eventjes anders over, vooral toen ik hoorde dat Orban iets van plan was met de Centrale Bank van Hongarije, want wanneer een land morrelt aan het centrale banken systeem, wordt de betreffende premier en/of zijn partij  door de mainstream media meteen negatief weggezet.
  Dus ik denk dat wanneer er in Hongarije niet zou zijn gemorreld met de Centrale Bank, we waarschijnlijk niets negatiefs over Hongarije gehoord zouden hebben, ook niet over die Mediawet.
  En je had Iran ook wel mogen betrekken in je artikel. Dat land heeft ook een eigen centrale bank. Maar door de vele economische sancties van VS en EU etc. , zijn er nu grote problemen met hyperinflatie in het land. Nee dit komt niet omdat ze in Teheran onverantwoord de geldpersen laten lopen, maar dit komt doordat de economie van het land van buitenaf kapot wordt gemaakt door oa de sancties.
  Ik zie een parallel met de begin dagen van de VS, toen ook de VS in een enorme hyperinflatie tercht kwam, nadat de Founding fathers hadden aangekondigd zelf het recht op geld creatie in handen te nemen.

  ps. Met mijn huidige kennis van zaken bekijk ik het gewone nieuws totaal anders als vroeger, daarvoor dank.

  1. Ja ikzelf inmiddels ook door al mijn zoektochten, het is ergens heel logisch als je het eenmaal snapt maar het is eigenlijk te bizar voor woorden dat de mainstream pers gewoon gekocht is en dus voornamelijk als spreekbuis voor de rijkste mensen dient. 

   Al die berichten, spanje heeft goedkoop geld kunnen krijgen op de markt, denk ik nu, Hoezo goedkoop, elke procent rente die ze betalen is er 1 teveel als ze zelf dit recht gewoon terugnemen.

   Nederland wordt arm door dalende huizenprijzen, hoezo, ze worden betaalbaar voor jongeren. Maar jah minder hoge hypotheken is minder geld voor de bankiers….

   Het is allemaal zo door en door verrot. En de stupiditeit van de mensen helaas nog veel te groot dat ze er nog intrappen ook. Maar jah, dat deed ik een jaar geleden ook dus wat kun je ervan zeggen. Of vooral hoe kunnen we ze laten zien dat ze worden bedonderd… :-)
    

 3. In het verleden hadden regeringen altijd al de mogelijkheid geld te creëeren. Je krijgt dan al gauw hyperinflatie zoals in Zimbabwe en Duitsland kort na de Eerste Wereldoorlog.
  De Romeinse keizers konden ook zelf geld creëeren. De munten werden steeds dunner en bevatten steeds minder edelmetaal. Eigenlijk ook een vorm van inflatie.
  Uiteindelijk hielp het de keizers niets. Het Rijk was te groot en te complex geworden.
  Lees hoe het afliep bij Joseph Tainter.

  Alleen als de regering er heel verstandig mee omgaat, dan is het misschien een oplossing om de regering te laten bepalen of er geld bijgedrukt wordt of niet.
  Maar de echte problemen (grenzen aan de groei, het schaars worden van goedkope energie) los je niet op door extra geld aan te maken.

  1. Hallo Hans, In Europa werken we al een hele tijd met dit geldsysteem, zo was het Willem de derde van Nederland die bijvoorbeeld de Engelse Centrale bank uit overheidshanden haalde en aan private bankiers overdroeg. In Amerika is het de laatste keer teruggegaan naar private partijen in 1913.

   Het recht op geldcreatie is er altijd bij een fiat geldsysteem wat wij kennen. Oftewel het is niet de vraag of geldcreatie er moet zijn want dat is er sowieso. 

   Ik heb het hier dus niet over geldpersen maar over het recht schulden te mogen creeeren en daar rente over te ontvangen. En een overheid kan net zo goed regels opstellen voor het creeeren van geld als centrale banken nu doen voor banken. Dus ook daar hoeft geen verschil in te zitten met de huidige situatie. 

   De vraag is dus wie dat recht heeft en wie daar dus de vruchten van plukken en wie er de nadelen van plukken als het mis gaat.  
   Momenteel zijn het de internationale banken die de vruchten hier van plukken. Alleen in Nederland betalen we jaarlijks 119 miljard aan rentekosten wat voornamelijk naar deze elite van superrijken toegaat. Als de overheid dit recht zou hebben zou dit geld dus naar de overheid terugvloeien en hoeven wij minder belasting te betalen.  Moet je nagaan wat die mensen nu verdienen aan veel grotere landen die ook in de Euro zitten zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italie, etc…  

   Maar het systeem ontspoord nu, waar komt de rekening te liggen? Juist niet bij de elite die enorm van dit systeem profiteert. De rekening komt bij overheden te liggen en dus bij jou en mij. Wij zijn immers het onderpand waar onze overheid leningen op aangaat. Kortom het geldsysteem gaat nu mis maar nu lopen de daders met miljarden te lachen en overheden van landen breken hun hele sociale structuur af om maar aan de rentelasten van alle uitstaande schulden van internationale bankiers te kunnen voldoen. Die dit geld nota bene uit het niets hebben gecreeerd…

   Kijk als het systeem mis gaat en het is in handen van een overheid, dan is het duidelijk wie de daders zijn. Die mensen worden niet herkozen of je maakt misbruik gewoon strafbaar en dan is duidelijk te zien voor iedereen wie de boel probeert te flessen. Nu is dat en niet zichtbaar en worden de mensen boos op de politiek wat eigenlijk de verkeerde partij is. Ze zouden boos moeten worden op internationale bankiers die onze overheid dwingt onze verzorgingsstaat af te breken.  Nu liggen de voordelen bij private personen en de nadelen bij de bevolkingen van de landen. Oftewel winsten worden geprivatiseerd en verliezen gesocialiseerd en we hebben het hier echt over megabedragen. 

   Dit is in mijn ogen de grootste fraude uit de menselijke geschiedenis waar we momenteel in zitten.  

   1. Als je dan weet dat ze 12de eeuw als mongolen al eigen volk beroofden van alles door met dat papiergeld of monetair geld alle eigendom goud en zilver af te dwingen en dat ze in engeland enkel al met iets van 20.000 pond begonnen en er binnen vier jaar 40 miljoen van hadden wat dus kosmisch ongedekte druk betekent om dat ze zulk grote dekking nooit hadden en het dus op bedrog berust.Dan de veel te lage indexering wat ze al te graag deden van de werkelijke waarden en bij en nabetalingenn en aan incluis twee eeuwen rentes.Dan de opleggingen aan Landen via bedrog criminaliteit en geweld en alle oorlogen moordpartijen plunderingen volksverkrachtingen die ze veroorzaakten en alle schade herstel en rentekosten daar van konden ze nog wel eens een heel andere rekening aan zien en wij ook . Mischien wel helemaal omgekeerd en heel wat en onmetelijk veel groter groter ook.
    Dat is dan nog maar een bankengezinnetje over maar twee eeuwtjes in een landje dat maakte dat de engelse koningshuizen al snel oorlog op oorlog en plunder gingen plegen om aan de schulden te pogen ontkomen. In dat schuitje zitten wij nu ook tegen wil en dank.De rekeningen daar voor kunnen er dan ook bij.
    Het probleem is echter dat zelfs onze president een van hun handlangers en familie is incluis van angela merkel en in werkelijkheid volksman ook nog heet alsmede meeste besturen en machtsposities incluis media en bestuur diensten allemaal hun kroost heeft zitten incluis alle burgemeesterschappen.Cohen lubbers van agt kok verhagen wolfsen en pechthold donner hirsch ballin alles van oude adel en bankenfamilies. Democratie is er dan ook nog nooit geweest of een echt wetstelsel met echte wetgevers en echte rechtbanken anders hadden die nooit zo ver kunnen komen uiteraard.Zelfs de EU als moneytap van hun metier opgezet.
    Zelfs alle derdewereldleed is hun handwerk.De hongersnoden en volksverhuizingen hun oorlogen en take overs.De derdewereldvloed klimaatvluchteling hun propaganda.We leven en bestaan in enkel hun leugens maar daar elke nieuwslezer en mediakanaal ze ook nog eens dient.
    Ook alle chronische leed wat je van boeren kent is hun handwerk incluis de boerenrampen door de eeuwen heen in amerika. Land vruchtbaar maken en dan aan hen verliezen en afstaan als het door al dat werk en inzet waarde heeft gekregen.De perikelen op de woningmarkten en heel veel meer sectoren al maar alles hun misdaad en manipulatiewerken nationaal en internationaal collaborende.
    De wederopbouw marchallhulp een scam van hun industrie om ons hun weelde in amerika te laten betalen boven op de oorlogskosten en schaden die zij immers zelf aan hadden gelegd.Oorlog als economie en cultuurbeleid.Tot vandaag en al millenia een chronische oorlog en kruistocht door de landen heen van hen voor hun macht en winsten.
    Alle gelden van obama en hilary clinton hebben ze zelfs al in beslag genomen die bedoeld waren voor ziekenfondsprojecten en werkgelegenheden.Tezaam 2 triljard.
    Er is niet veel nodig om volken landen goed en gelukkig en in vrede te laten zijn en draaien en dat is enkel hun afwezigheid maar.Zo was het voor dat zij bij ons kwamen oogsten mens en dier  ook. Maar niets werkt en blijft gezond als er stiekem steeds onzichtbare invloeden en bedoelingen aan het leeg zuigen zijn. Anders zou er geen eens een probleem zijn met volken die zelfs na steeds weer die oorlogen en misdaden van hen zelf steeds weer de landen keurig op pootjes kregen. Je laatste alinea kan ik dan ook geheel en al onderstrepen.
    De volken als sluitstuk van hun misdaad en weelden boven alle algemene belang.

   2. Je vraagt wie het recht heeft op geldcreatie? Nou, iedereen eigenlijk. Iedereen kan geld uitlenen en daar rente over vragen. Kijk maar naar obligaties, dat zijn ook leningen. Bovendien als je rente afschaft kan de overheid ook geen geld meer lenen. Want als bank ga je toch geen geld geven aan de overheid terwijl je ziet hoe je geld elk jaar minder waard wordt door de inflatie? En dan is er ook nog het (kleine) risico dat je je geld nooit meer terug ziet. Dan ga je toch gewoon naar de aandelenmarkt waar je een tenminste nog een kans hebt dat je uiteindelijk meer geld hebt. En heus niet al het geld dat met leningen verdient wordt gaat naar de ”elite”. De schuld van de kredietcrisis ligt niet bij de banken, maar bij de overheid en de bevolking die op veel te grote voet leven. Daar is een crisis ook voor. Om het verschil met de reële economie weer recht te trekken.

    1. @ Frank, wat je zegt is gewoon feitelijk onjuist. Ik heb geen recht op geldcreatie. Als ik 5000 euro heb kan ik 5000 euro uitlenen. Als een bank 5000 Euro heeft kan die daar 50.000 euro op uitlenen. En dat is als je uberhaupt nog reserve eisen hebt. Lees dit artikel eens https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/hoe-eerlijk-is-ons-huidige-economische-systeem-eigenlijk/ en bekijk de documentaires die daar genoemd worden.

     Jij gelooft namelijk precies wat banken graag willen dat je gelooft. Maar dat klopt helaas van geen kant. Overheden hoeven in principe helemaal geen geld te lenen omdat ze het zelf zouden kunnen creeeren, uitgeven in de maatschappij wat ze willen ontwikkelen en het terugkrijgen door het als belastingmiddel te accepteren. Een overheid is er toch ook voor de mensen dus voor en door de mensen en zo kun je de arbeid van mensen investeren in richtingen die jij graag ziet als maatschappij. Het is precies hetzelfde als dat het nu werkt alleen knip je er nu de private bankensector uit die 5% van alles afroomt en kun je als overheid veel meer gericht takken van economie ontwikkelen. Bijvoorbeeld hernieuwbare energie, energieneutrale woningbouw, elektrische auto`s en een beter en sneller netwerk van openbaar vervoer. Nu maakt een overheid immers ook geld door staatschulden aan te gaan maar moet het over die leningen betalen aan een bank die het recht heeft dit geld uit het niets te maken. 

      

    2. Banken nationaliseren is op zich wel een heel goed en gezond idee maar allen die poogden Jefferson Lincoln JFK werden gekeeld door de global bankeneliteclans. Even iets scrln voor meer
     http://tinyurl.com/6rlh9u6
     Schulden hebben we in principe niet om dat banken alles zelf ongevraagd ongezegd ongewild ongewenst ongeweten en geheim aan gericht en onder geschoven hebben en voor de rest de boel beduvelen. Daar bij laten en lieten ze zich zelfs leiden door rabinale aanwijzingen en protocollen en communistische manifesten als dit
     http://tinyurl.com/6n5aqw2

     Kijk Tim alle bankroeten Landenfaillisementen door die joodse bankenelite veroorzaakt om oorlogen te veroorzaken en toe eigeningen als Irak Libie Syrie Afghanistan toe te eigenen.Het faillisement van Amerika in de dertiger jaren was om Amerika de geplande tweede wereldoorlog in te dwingen net als ze Ons nu Irak Afghanistan en Libie in gedwongen hebben met meestendeels zelfde middelen en valse gegevens als de olie zou op raken en de machtsbalans zou verschuiven alsmede de door hen zelf stilzwijgend aangelegde grote nationale en internationale schuldenbergen waar zij de Gelden zelf van hebben weg gesluisd als in Griekenland ook al zo mooi te zien valt.
     “Onassis was an extremely close friend of Winston Churchill. The Freemason Winston Churchill is a descendent of a family that has been part of the elite that have secretly run the world. Winston Churchill on several occasions told Onassis that the only one he could trust in W.W. II was Joseph Stalin. (This is a far cry from the picture given in history books.) Winston Churchill spent a great deal of time on Onassis’s yacht Christina. Onassis was also friendly with Winston Churchill’s friend of Bernard Baruch. It was Bernard Baruch who convinced Winston Churchill to join the Illuminati conspiracy. He asked Churchill to come watch something important in NY in 1929, and then he showed Churchill how they could destroy the Stock Market. That show of power brought Churchill on board. “( Om Amerika de oorlog die zou komen in te trekken)””
     http://tinyurl.com/862efov http://tinyurl.com/6rlh9u6

    3. Verhip toch gezet. Wat betreft JFK was of is er de federal reserve FDA dat ze als een staatsbedrijf insinueren tegen dat volk maar slechts een privebedrijf is en fort knox staat ook onder hun beheer dermatig dat zelfs de senaat al decennia ondanks herhaald pogen geen enkel toegang ter controle van de Goudvoorraad krijgt.
     The bank of england …zozo een heus staatsbedrijf zou men zeggen.Niets van waar is ook een privebedrijfje van de rotschildclan.Zo hebben ze de wereld in deelgebieden op verdeeld die mogelijk gelijklopen aan de landen continenten en provincies der landen.En zijn er vele mafiabanken waar van paypal de laatste aanwinst is.Heb je hirsch nog en loeb en kuhn ook gekend als cohen en lubbers.
     Hadden ze van uit amerika nog china voor 600 miljoen aan vals goud willen onderschuiven en bleek bij controle wolfram te zijn met goudlaagje.
     Bij alle oorlogen ook ww2 en libie gaan ze gelijk op de goud en dergelijke waarden jagen.In ww2 werd er in de franse gebieden een goudtransport overvallen via en met de guerillas en libie is al hun 146.000 kilo goud spoorloos kwijt.
     Dus net als toen heel lang geleden toen ze als mongolen in de 12de eeuw at ook deden willen ze heel graag werkelijke waarden roven plunderen en stelen in ruil voor die vodjes. Ik heb gerucht vernomen dat ze onder de dimona reactorfaliciteit  hele onderaardse gangen hebben waar goud edelstenen en bonds samen gescharreld liggen. Daar kan dan mooi de rekening heen.

    4. @Sander en alle anderen, je moet oppassen met drie of meer links in je reacties, want dan wordt je door het systeem direct als spam gemarkeerd. 

    5. Jij kan wel degelijk degelijk geld creëren. Als jij bij Forex-account aanmaakt bij een broker en daar €5000 opzet kan jij met een hefboom van 1:400 gaan speculeren. Dat betekent dat die €5000 opeens €2.000.000 wordt. Als de koers van jouw valutapaar dan met 1% stijgt krijg jij €20.000. Banken worden het alleen wel heel makkelijk gemaakt want de overheid komt ze uit de brand halen als failliet dreigen te gaan. Dat is wat mij betreft ook een groot probleem. De banken worden niet aangemoedigd veilige beleggingen te doen. Zelfde voor die bonussen, incapabele bankiers nemen enorme risico’s omdat ze dan veel geld verdienen. En dat terwijl ze zelf geen risico lopen! Want als de bank omvalt hebben ze hun zakken al vol met geld.

    6. @ Frank, wat je hier omschrijft is niet geldcreeeren dat is gewoon met geld gokken. Banken hebben het legale recht om geld te mogen creeeren in de vorm van schulden omdat ze elke euro afhankelijk van de reserveratio wetgeving 10 tot 33 tot oneindig keer uit mogen lenen. Dat recht heeft een particulier of een bedrijf of wat dan ook niet. Dat is een alleenrecht van banken. En ze mogen daar wel alle keren rente over vragen. Bekijk het artikel eens, bekijk de documentaires daar want dit is de kern van het hele probleem. Dat banken legaal het recht hebben op geldcreatie. En wat jij later zegt is helemaal waar dat ze als het mis gaat dan ook nog eens de rekening bij het volk neerleggen. Maar zolang mensen het principe van geldcreatie niet snappen, snappen ze ook de enorme voordelen hiervan niet en in mijn ogen hoe absurd het dus is dat dit private partijen zijn die dit recht hebben. 

    7. Die banken zitten dan ook nog in de manipulatie van die markten met voorkennis en onderlingen nationale en internationale afspraken immers zijn een bende een grote familie op dat gebied.En als alle kleintjes ingezet hebben kleunen ze er een raid over heen en weg is alles.
     Deels hebben ze zo ook de pensioenfondsen op afspraak geraided.Dat is roven en witwassen tegelijk want men denkt dat die stockmarkets zo integer beveiligd zijn.Die lubbers en nijpels weten wel beter met hun grote landgoederen in amerika engeland en frankrijk.Waar voor lubbers voor het zijne nog de fransbeligische grens liet verleggen want ze willen wel  het beste van het beste …Ván Ons!
     Alle drie de keren dat  een lagere bankemployee voor hen van uit de banken vele tientallen miljarden roofden en de schuld er om even een paar jaartjes op zich namen tegen wel heel goede betalingen in engeland en europees vasteland ging dat ook zo.
     Justities en wetgevingen zijn mede volkomen in hun handen en deden ook weer mee aan de decennia van enorm grootscheepse Land en Grond roven en andere waardenroven incluis de privatiseringen waar van we heden nog geen dubbeltje zagen en de nieuwe eigenaren nog steeds moeten aantonen ooit betaald te hebben.Dat werd fors gesteund en uitgevoerd van uit de politiek ook. En eigenlijk hadden we geen eens meer mogen leven zo dat mensen als ik dit niet meer konden  vertellen vanwege wat mislukte atoomoorlogen om deze roven te verbergen en begraven.
     En alles werkt met ze samen of je nou politiek google israel media tv staat regering neemt alles een pot bendenat. We zitten in een heel enorm jan en klaassenspel dat men mogelijk best kan inbeelden als een jewshadowsoctiey van boven af als de edelen adeligen statussen bestuurders(alle burgemeesters zijn door hen gezet ondanks supposed gemeenteraadsbesluiten want dat doen ze simpel the mafiaway) zelfs nieuwslezers en rtl7 zijn all  in on it. rtl7 kwam tegelijk met de aanloop van de kunstmatige aanleg van de reccesie om ons wijs te maken dat er door ons supposed eigen toedoen zo iets wel eens zou kunnen komen en dan staan na dat een paar jaar roepen zij  de financiele wereld en bankenhoek er wel mooi op als ze kunnen zeggen dat ze immers al waarschuwden maar tegelijktijd wel verzwijgen dat ze inderdaad die aan het voorbereiden zijn. 2006-2009 en beruchte balkenende die reccesie riep begin 2009 waar mee ze ook nog eens de woningmarkt lieten instorten en dat konden opkopen voor appeltje eitje incluis dat belastingdienst er voor misbruikt werd.
     Mafialid en van adelige afkomst mark rutte kreeg nog een miljard als smeergeld aangeboden van zijn bankenvrinden als hij zou helpen de extra leningen griekenland rond te krijgen.Nou die zijn dus rond gekomen.Nou afwachten of zijn familie die gerelateerd aan angela merkel is en en in werkelijkheid volksman heten in blitse bolides rond gaat sjezen.
     Wiens families denk je zaten gelijk al in libie en afghanistan met de eerste peletons.Die hebben nu de hand op alle waarden en die grondstoffen.Karzai en zijn heroinebroer een van hen.
     En om alle bovenstaande geen enkele controle instantie geen EU geen politiek geen journalist die alarm sloeg.Dat zegt wat heel wat over hen en alle langer gevestigde partijen incluis de banken en instellingen wetgevers diensten justities en media.
     Met bendeleden als een doctors van leeuwen als afm authority was dat weer heel goed kersen eten.En de rekenkamer hun batterijtjes waren leeg en de handelsbalans vervalst decennialang om al die vele honderden miljarden europa uit te krijgen want hier is het niet meer en geld kan echt niet verdampen.

 4. Geld drukken of op een beeldscherm creëren is het punt niet en dat we met z’n allen voor de gek worden gehouden is denk ik een gevolg van ingewikkeld doen en het systeem serieus nemen (conservatisme). Dit kunnen ‘we’ misschien ook wel zelf doen met een bank.
  Het zal uiteindelijk gaan om de grondstoffen, die niet voor iedereen beschikbaar zijn, ook al wordt er voor betaald. Het prijsmechanisme zou trouwens ook eens flink op de schop moeten, dit is ook volstrekt kunstmatig d.m.v. een beeldscherm en berekeningen.

 5. Douwe,
  Ik ben het volledig met je eens. Wordt het niet eens tijd dat je dit, in een gekuiste versie, naar alle politieke partijen stuurt? (Met gekuist bedoel ik zonder rechtstreekse beschuldigingen aan deze of gene, want ik vraag me af of mannen als Bos en Rutte zelf weten hoe de vork in de steel zit.)
  Alle partijen kunnen het naast zich neerleggen, maar ze kunnen dan niet meer zeggen: wir haben es nicht gewust. Je vraagt ze te overwegen dit in hun partij program op te nemen en door te spelen naar hun parlementariërs in Brussel.
  Het zal mij benieuwen wat voor reacties je daar op krijgt. Het schijnt dat Guernsey nog een vorm van staatsgeld kent. En Lincoln heeft er de Civil War in 1860 mee bekostigd. Die dollars werden Greenbacks genoemd en zijn in omloop geweest tot begin jaren 90 van de vorige eeuw.
   

  1. @ Papacharlie, je mag altijd zaken doorsturen aan politici en zelf wat aanpassen. Dit stappenplan is overigens niet van mezelf maar vond het wel interessant genoeg om er hier aandacht aan te besteden. Ik denk dat het heel nuttig zou in ieder geval als policiti beter bekend zouden zijn met dit soort mechanismen. 

  2. Zonder meer belangrijk ze te informeren.Keurig Wat je denkt dat belangrijk is samenstellen op een blogje of site waar van dan minstens een linkverzameling met uitleg en dan hen een linkje sturen ter attentie.Ze zijn dommer en ongeinformeerder dan je denken zou.Ik zelf doe dat niet om dat ik net twee jaar wereld aanschrijven om andere nog belangrijker  zaken er op heb zitten en daar nog wat groen van ben. Wees wel voorzichtig met je indentiteit want de boeven die zo dwars zitten zitten juist daar en hangen tevens langs de lijnen te luisteren. Dat zijn die WOBkillers en internetkillswitchers. Dus een proxy als tor van torproject,org en daar van de vidaliabundle heeft al menig leven en gezin geredt. En als het fout gaat hebben geen enkel moeite je kind of vrouw in elkaar te trappen of laten trappen en erger.Ze aanschrijven kan via een anonieme webmail van yahoo msn of de vele duizenden andere onlinemailmogelijkheden. Bedenk altijd dat een ander die wereld voor jou niet zal redden.Dat is nog nooit gebeurd namelijk. Laat je dan ook nooit pogen te bedanken of contacteren oid.De belangen zijn te vaak veel te groot om ook maar ergens veiligheid te mogen verwachten.
   Ook als je goed kunt vertalen is vertalen van bestaand informatief werk en doorgeven of publiceren ook heel vruchtbaar. De kamerleden  en zelfs EU een link naar deze Pagina sturen is al een goed begin. Googlen op ” lijst kamerleden “  ” lijst politici ” kon wel eens een uitrol leveren voor adressen.Succes.

 6. Hallo,
  Volgens mij heeft iedereen in dit land het recht om geld te creëren. Kijk maar naar wat ABNAMRO en de Boerenleenbank doet.
  Mijn stappenplan.
  a) Mobiliseer het leger.
  b) Breng De Jager naar een kelder die minimaal 500 meter onder het aardoppervlak ligt.
  c) Geef een Nederlandse rentevrije Florijn uit, NAAST de Euro. De Euro is voor de internationale handel en de Florijn is voor lokale handel. Begin koers Fl. 1 : € 1
  d) Maak directe en indirecte belastingen betaalbaar in Florijnen.
  e) Ontdek een manier om de levensduur van Florijnen te beperken tot 1 jaar. Dus als je een florijn langer dan 1 jaar in bezit hebt vervalt ze. (Geen gesodemieter meer met oppotten en erfenissen).
  f) Schaf de Euro af as er voldoende vlottende valuta is om de economie draaiende te houden.
  G) met een hoofdletter omdat dit de nieuwe feestdag wordt. Schaf de inkomstenbelasting af!!!
  h) stel het nationaal inkomen vast, dat is een inkomen dat iedereen krijgt, ongeacht of die persoon werkt of niet. (geen gedoe meer met uitkeringen, en dus ook niet meer dat de slachtoffers van dit systeem, als daders gezien worden.
  i) Ga leven. Ga LEVEN. GA LEVEN!
   
  Groet,
   
  Dzyan

  1. @Dzyan,
   Ik heb ook een stappenplan die veel makkelijker te realiseren is.
   1. We nemen met zijn allen al het geld op die op alle banken staan
   2. We storten het op 1 centrale bank
   3. Na 3 maanden nemen we met zijn allen het geld op wat op die ene bank staat.
   Na ongeveer een half jaar zijn we van het gelazer af en bestaat geld niet meer, na dat pnt kunnen we er eens over gaan denken om iets nieuws op te zetten als het dan nog nodig is. Het is een erg simpel idee en makkelijker te realiseren dan verschillende valuta naast elkaar laten bestaan in 1 land. Het is al onmogelijk gebleken om meerdere valuta wereldwijd op een verstandige manier te beheren.

   1. Tja het klinkt eenvoudig, maar als je het geld van de banken afhaalt zal er geen geld meer zijn. En laten jij en ik daar nu net even meer last van hebben dan de Rockefellers en de Schiff’s.
    Overleven is ook een kunst ;-) En dat doe je niet als je het geld van de banken haalt.
     
    En er is geen enkel probleem om meerdere valuta in één land te laten bestaan. De Zwitsers -en die schijnen toch wat van geld te weten- doe dat nu al bijna 100 jaar. Maar ook in andere landen gebeurd het. In de USA zijn zelfs nu nog greenbacks in omloop. In Nederland kennen we LETS en anderen. We hebben ook allerlei spaarsystemen die uiteindelijk geld uitkeren. Geen probleem om er een muntje bij te doen.
     
    Groet,
     
    Dzyan

 7. Hoi Douwe, ik zou zeggen: Mijn idee! ;-) Super verwoord weer!

  Maar vergeet alsjeblieft het punt van RENTE niet, hetgeen waardoor commerciële banken überhaupt bestáán, en waardoor dit systeem zó lang prima leek te werken, tot we oneindig meer schuld bleken te hebben, dan assets. Niemand durft het failliet blijkbaar toe te geven, en geen econoom of financieel deskundige blijkt in staat om richting een systeem zònder rente te denken.

  Het nationaliseren van de geldcreatie is inderdaad stap 1, maar stap 2 zou moeten zijn dat al het uitgeleende en bewaarde geld *handellloos* en *renteloos* wordt bewaard èn uitgeleend, precies zo veel als nodig is voor mensen om een huis te kunnen kopen, of voor het opstarten van een eigen bedrijf.

  De overheid  mag nooit (meer) geld verdienen aan een dienst die zij voor òns dient uit te voeren, zij behoren voor ons te zorgen, van het salaris dat zij via onze belastingen van ons, de overige burgers, krijgen. Als je zo’n overheidsbank, volksbank, publiekbank of nutsbank zou toestaan tòch rente te heffen, krijg je onmiddellijk al weer scheefgroei, en de macht bij HEN om de knoeien en naar believen met rentepercentages te goochelen. Geld verdienen aan geld is wat ons op dit, cruciale, punt heeft gebracht!

  Hun acties moeten ook transparant zijn: Ze moeten goede kredietbeoordelaars hebben, en goed kunnen verantwoorden waarom ze bijv. leningen danwel hypotheken afwijzen op enig moment: Ze moeten daarop dus altijd aangesproken kunnen worden door internationale controleurs. Bij wanbeleid mogen ze opstappen, en ze mogen, nogmaals, geen cent rente aanbieden voor het handelloos bewaren, danwel rente vrágen voor welke dienst dan ook. Ze krijgen hun loon al via onze belastingen, er zijn naast beoordelaars hooguit wat ICT-ers nodig voor het regelenvan het virtuele geld.

  Als je tòch wil dat je verdiende en weggezette geld groeit alleen doordat je het ergens neerzet, ga dan, op eigen risico, bij een particuliere bank beleggen. Maar nooit meer tegen een vastgestelde rente. Pensioenen? Ook daar leg je gewoon geld bewust voor opzij, en je kiest zelf voor handelloos parkeren, en/of risicovol beleggen met eventuele gevolgen voor eigen rekening. En nee, rentenieren bestaat dan niet meer (dus t vergaren van héél veel wordt al minder belangrijk): Je pensioen is na een X aantal jaren dan gewoon “op”. Maar als rente niet meer bestaat, kom je véél verder met je geld. Stel je een hypotheek zonder rente voor: Je zou veel méér kunnen lenen en HRA is vanzèlf verleden tijd :) Je lost af, ipv dat je je scheef betaalt aan rente.

  De overheden creëren precies wat nódig is om te creëren, en zullen dus nooit meer afhankelijk zijn van een ander land (of banken) middels leningen of obligaties. Dit betekent dat *ieder* land, zonder zich scheef te lenen, gewoon genoeg creëert om het draaiende te houden, te innoveren (dit zal ineens een ongekende groei beleven), en, in t geval van straatarme landen, te werken aan OPbouw!

  Dus helemaal perfect stuk Douwe, als je het schrappen van Rente eraan toevoegt:) Ik weet dat het “vreemd voelt”… sparen en dan zonder dat er rente op komt, maar wat heb je liever? Dat je die rente alleen “op papier” erbij hebt terwijl het spaargeld in werkelijkheid al verdampt bij de inleg? Of na 12 x 100 euro sparen gewoon 1200 euro gespaard te hebben, maar WEL zonder dat de ene of andere bank het bij het inleggen al “kwijt” heeft gemaakt? En gegarandeerd, omdat er NIET mee gehandeld mag worden, voor altijd *jouw* geld?
   

 8. MPE Kort samengevat:

  Geen private (geldscheppende) (centrale) banken meer.
  Een landelijke nutsinstelling/accountants kantoor (MPE noemt dat de     Gemeenschappelijke Monetaire Infrastructuur)
  De rekenkundige/boekhoudkundige relatie van 1:1:1 tussen a) Geld in omloop (Circulatie), b) (Rest) Waarde Vertegenwoordigt Eigendom, en c) Resterende Aflossings Verplichting.

  De concrete voordelen hiervan: Geen monetaire inflatie of deflatie, geen mogelijkheid tot systematische manipulatie van ons geld en eigendommen, en geen onoplosbare schuldenbergen die zichzelf (exponentioneel) blijven vermenigvuldigen door rente.
  Implementatie. Implementatie is simpel en in verhouding tegen geringe kosten. Hoe? We verrekenen alle betaalde rente tegen de nog uitstaande gevalsificeerde hoofdsommen. Hierdoor zijn meteen veel mensen schuldenvrij. We financieren alles onder de MPE voorwaarden en laten dit opnemen in ONZE grondwet.  Dit vormt de basis voor een houdbare economie en niet de pseudo vrije markt die men nu economie noemt. Een global mandate voor MPE en algehele naleving daarvan wordt binnenkort online gezet ter ondertekening teneinde een einde te maken aan de wereldwijde exploitatie door het bankensysteem.
  Software applicatie in IT Omgeving. Het is een IT omgeving waarin de MPE money management regels worden geimplementeerd (gebeurt nu ook al). Alles wordt daar bijgehouden. Je salaris komt binnen, betalingen worden gedaan, kredietwaardigheid gecontroleerd, etc. Hoe we de valuta noemen is niet zo relevant. We kunnen met de naam euro doorgaan maar dan implementatie op Europees niveau. Scheelt wellicht in de kosten van implementatie alhoewel die relatief gering zijn. We kunnen online onze boekhouding/rekening controleren en bijhouden. Er verandert practisch gezien niet veel t.o.v. het huidige systeem. Je hebt nog steeds je account met je geld daarop, maar we zijn ongeveer 12x meer liquide (meer koopkracht).
  Elimineer de tussenpersoon (de bank). We lenen geen geld van banken. Alles wat banken doen is onze onderlinge betalingsbeloftes op hun papier uitgeven tegen verwaarloosbare kosten. Hierdoor betaalt u b.v. uw huis middels een hypotheek 2 tot 3x. MPE elimineert de tussenpersoon die ons tot op de dag van vandaag onrechtmatig exploiteren tegen enorme en uiteindelijk terminale kosten.
  ¨Het is geen mysterie om het storings patroon in de economie te projecteren veroorzaakt door rente. Als rente de schuld onomkeerbaar en voortdurend vermenigvuldigt in verhouding tot de noodzakelijke circulatie en steeds meer van iedere Euro gewijd wordt aan deze schulden, dan kan daardoor steeds minder van iedere Euro in circulatie aangewend worden voor de economie. Regulering kan slechts dit terminale proces vertragen.¨
  http://holland4mpe.wordpress.com/2012/04/25/onze-doelstelling/ 9. Hoi Tom,
   
  Ik check niet regelmatig terug hier, dus vandaar late reactie. Nee dat is niet nodig. Die laten we lekker langzaam dood bloeden, wie gaat er immers nog besmet geld lenen tegen rente bij banken als het zonder rente onder voorwaarden bij de gemeenschappelijk monetaire stichting (zo noem ik de landelijke instantie) is te krijgen?! Zowel nationale als internationale (gevalsificeerde) kredietverstrekkers sturen we een brief met daarin dat hiermee alle onze ongelimiteerde schulden zijn voldaan. See you in court! Laatste plaats waar ze willen verschijnen want dan komt de fraude aan het licht :-) Daarna iedereen alle rente terugbetalen tegen nog uistaande schulden en verder financiëren tegen 0% onder MPE voorwaarden. We maken er natuurlijk wel een andere valuta van met een andere naam etc, Europees of niet maakt niet uit….zodat de nieuwe valuta goed te onderscheiden is van het private WOMD….!

Laat een reactie achter