De overvloed van het internet gebruiken

Share Button

Dankzij een stukje slimme software is het tegenwoordig mogelijk dat mensen van over de hele wereld boeken, muziek, films etc. met elkaar kunnen delen via zogenaamde torrents. Veel bezoekers van deze site maken hier ongetwijfeld al gebruik van. Voor degenen die dit echter nog niet doen hier een uitleg over hoe je torrents kunt downloaden en hoe je ze kunt maken om ook je eigen informatie met de wereld te delen.

Op BitTorrent voor beginners,  Wat zijn torrents en hoe werken ze? en de Nederlandse pagina van uTorrent  is een goede Nederlandstalige uitleg te vinden over hoe mensen hiermee aan de slag kunnen en bestanden kunnen gaan downloaden. Op www.torrentz.eu kun je vervolgens op zoek gaan naar allerlei torrents van bestanden die je zou willen downloaden. Zij verzamelen en indexeren torrents van vele verschillende andere sites. Zo kun je via torrents boeken en films vinden over hoe je bijvoorbeeld permacultuur toe kunt passen. Of je kunt E-Boeken en films vinden in het Esperanto. De mogelijkheden zijn enorm. Hieronder een uitleg op film.

 

Naast het downloaden van informatie is het ook mogelijk om zelf informatie beschikbaar te maken door zelf torrents te maken van bestanden op je computer. Zo kun je bijv. fotobestanden of de laatste vakantievideo gemakkelijk met andere familieleden  en vrienden delen. Op onderstaande video een uitleg in het Nederlands hoe je zelf een torrent kan maken en op het internet kunt zetten. Op torrentfreak.com/how-to-create-a-torrent en via de google is hier verdere uitgebreide informatie  over te vinden.

 

Dankzij torrents kunnen mensen goedkoop, efficiënt en snel informatie met elkaar uitwisselen. Hoe meer mensen hieraan meedoen hoe sterker en sneller het totale netwerk wordt en hoe meer informatie er beschikbaar komt. Mochten er nog vragen zijn over hoe torrents te downloaden en te maken zijn, stel ze vooral in de reacties en dan kunnen we kijken of ze zijn te beantwoorden.

Aanverwante artikelen:
-) Top 10 meest populaire torrentsites
-) 3 visies over internet, sociale media en copyright
-) Het nieuwe samenwerken 

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

5 reacties

 1. Leon schreef:

  He wat gaaf zeg, hier ga ik me verder in verdiepen!

  • Douwe schreef:

   Laat maar weten of je eruit komt. Zelf gebruik ik al een hele tijd http://www.utorrent.com/intl/nl/ en ik vind het echt superfijn werken. De overvloed van informatie van het internet in je eigen huiskamer volledig peer to peer.

   • Marius schreef:

    De nieuwste versie van utorrent is eigenlijk niet zo’n aanrader meer. De huidige exploitant probeert te veel zaken te pushen die niet thuishoren in de wereld van torrentz. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven zoals qtorrent, azureus, bittorrent, bittornado enz enz.
    (en ondanks mijn commentaar doet utorrent het verder prima)

    • Douwe schreef:

     Oke bedankt voor de tip, ik zal zelf ook eens wat verder dan kijken idd. Ik ben een hele tijd geleden met dit begonnen en is altijd nog goed bevallen maar kan altijd goed zijn om eens even te zoeken of er inmiddels wat beters is. 

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger