Het spel dat je leven met 10 jaar kan verlengen

Toen game designer Jane McGonigal aan het bed gekluisterd was en zelfmoordneigingen had ten gevolge van een ernstige hersenschudding, kreeg ze een geweldige ingeving om beter te worden. Ze dook in de vakliteratuur en ontwierp een genezingsspel, SuperBetter. In deze ontroerende talk vertelt McGonigal hoe een spel je weerbaarheid kan verhogen — en belooft ze om 7,5 minuten aan je leven toe te voegen.

Ik ben een gamer. Ik hou van doelen. Ik hou van speciale missies en geheime opdrachten. Hier is mijn speciale missie voor deze talk: ik ga proberen om de levensduur van iedereen in deze zaal met 7,5 minuten te verlengen. Je zal letterlijk 7,5 minuten langer leven dan je anders zou gedaan hebben, alleen omdat je deze talk hebt bekeken.

 Met hartelijke dank aan Max voor de tip

Voor de mensen die het spel willen uitproberen kijk op: www.superbetter.com.  Je hoeft trouwens helemaal niet ziek te zijn om het spel te spelen. Het is voor iedereen met een interesse in de menswetenschappen ook een zeer boeiend. Het bevat veel kennis over motivatie, positieve psychologie en methoden om met bijv. werkstress om te gaan.

Gebruikerservaringen van mensen met het spel zijn van harte welkom in de reacties.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) turn-your-life-challenges-into-a-game-with-superbetter
-) website babyanimalz.com :-)
-) Fintnessoefeningen en bewegingstips voor thuis en op het werk
-) TED Talk – Gaming can make a better world

6 gedachten over “Het spel dat je leven met 10 jaar kan verlengen”

  1. Ik ben gisteren begonnen toen ik dit filmpje tegen kwam en ik ben zeer enthousiast het is echt heel leuk en bijzonder leerzaam. Ze hebben heel veel praktische wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag op een plezierige en leuke manier weten toe te passen in deze spelvorm. Ik kan het iedereen aanraden op dit moment. Ben namelijk heel benieuwd of ik dit spel net zo leuk blijf vinden op de lange termijn. Maar het is zeker de moeite eens een kijkje te nemen en het spel eens uit te gaan testen.  

  2. Inspirerende video. Feitelijk gaat het over mede over de kracht van het denken. Het gebruik maken van games om de kracht van je eigen fantasie op een positieve manier te ontwikkelen om zelf te groeien als persoon na bijvoorbeeld een dramatische gebeurtenis in iemands leven. Of eigenlijk nog beter gezegd: het kweken en onderhouden van je persoonlijke weerbaarheid. Een spel als training van je fysieke, mentale, emotionele en sociale weerbaarheid aan de hand van verschillende wetenschappelijke inzichten. Dat heeft deze dame op een zeer handige manier in elkaar gezet. :-) Je moet het maar ontdekken en verder gaan uitwerken.

  3. Heb dit filmpje enkele maanden geleden al gezien, leuk om hem nu nog eens te bekijken. In het begin had ik zeker het gevoel dat dit een slechte ted talk zou zijn, maar tegen het einde blijkt het tegenovergestelde waar.

Laat een reactie achter