Oculus Rift – Virtual Reality voor in computerspellen

Een interessant stukje techniek wat het mogelijk maakt om Virtual Reality te ervaren in computerspelletjes: de Oculus Rift.

Hier een interessant filmpje erover.

Het stukje technologie kost momenteel rond de 300 dollar maar op termijn willen de makers ervan het wellicht zelfs helemaal gratis maken.

Aanverwante informatie:
-) Webiste – www.oculusvr.com
-) Eerdere artikelen over Virtual Reality op visionair

oculus

3 gedachten over “Oculus Rift – Virtual Reality voor in computerspellen”

  1. Volg dit product al een tijdje. Ben van mening dat dit het nieuwe internet gaat worden.
    Het begint met spellen, maar zie je je zelf al kleding kopen via VR. In een kamer zitten met een vriend aan de andere kant van de wereld. Ga zo maar door.
    Dit is denk ik een logisch gevolg van wat er met deze bril mogelijk gaat worden. Het “saaie” internetten wordt een stuk levendiger als je niet naar een site gaat en daar loopt te scrollen, maar je krant leest terwijl je je op een onbewoond eiland waant. 

  2. Dit is de toekomt van entertainment. Daar houdt het echter niet op. Makelaars, architecten, hotels, detailhandel, noem het maar op gaan straks gebruik maken van VR. Begin volgend jaar maakt de wereld kennis met de Rift, dan lanceert de publieke beta. Waarschijnlijk pas in 2016 in Nederland te koop. In de tussentijd kun je de De Oculus Rift huren om er mee kennis maken. Op de hoogte blijven? Lees dan mijn blog!

  3. Gisteren maakte Sony bekend dat het project Morpheus volgend jaar gelanceerd wordt onder de naam PlayStation VR. Sony is daarmee de zoveelste grote speler op de Virtual Reality markt. Naast Samsung, HTC en natuurlijk FaceBook met zijn in 2014 ingelijfde Oculus VR (maker van de Oculus Rift bril) gaat dus ook Sony virtual reality aanbieden. De mogelijkheden lijken eindeloos, van toepassingen in de zakelijke markt op medisch gebied en in de cinema hoek. Maar het meest geïnteresseerd zijn wij toch wel in de virtual reality games. Momenteel kunnen er al diverse virtual reality games gespeeld worden met de oculus rift, op http://www.oculusrifthuren.com vindt je een aanbod met games en demo’s. Met de komst van Sony’s PlayStation VR zullen er nog veel meer virtual reality games bijkomen. Wij kunnen niet wachten!

Laat een reactie achter