Ook in de VS wordt immigreren steeds moeilijker. Dan maar de zee op, vindt Max Marty.

UPDATE: Drijvend kantoor ontwijkt immigratiewetgeving

Ook in de VS wordt immigreren steeds moeilijker. Blueseed, een visionaire Californische startup, heeft het ei van Columbus gevonden, 20 kilometer uit de kust.

Oprichter Max Marty vindt de Amerikaanse immigratiewetten veel te streng. Volgens hem houden deze veelbelovende buitenlandse ondernemers weg uit de VS. Zijn oplossing: een kantoor aan boord van een schip dat verankerd ligt voor de Californische kust. In zijn investeringsplannen kunnen tot duizend ondernemers in spe een twintig kilometer uit de kust een kantoor openen. Ze kunnen met een veerdienst aan wal om klanten en investeerders te ontmoeten.

Ook in de VS wordt immigreren steeds moeilijker. Dan maar de zee op, vindt Max Marty.
Ook in de VS wordt immigreren steeds moeilijker. Dan maar de zee op, vindt Max Marty.

Huurders betalen rond de 1200 dollar (plm. 900 euro) per maand voor een woonruimte. Volgens Marty goedkoper dan huren in San Francisco. Naast hun eigen kamer, hebben de bewoners toegang tot 24 uur per dag catering, entertainment en een sportzaal met – uiteraard- hoge snelheidsinternet. Blueseed vangt niet alleen de huur, maar ook een aandeel van alle startups die aan boord van het schip tot stand komen.

Dit schip uitrusten en onderhouden is een pittige uitdaging op zichzelf. Het meest voor de hand ligt een oud cruiseschip ombouwen. Hiervoor zijn rond de 200-300 koks, artsen, advocaten (we zijn in Amerika) en technici nodig om het schip in de vaart te houden. Toch kan zelfs dit visionaire plan in de war worden geschopt door de Amerikaanse immigratiedienst. Immers: bezoekers hebben een zakenvisum nodig om dagtrips naar de VS te maken. Er is alleen een vervelende bijkomstigheid. Zelfs met de juiste documenten kunnen douanebeambten mensen wegsturen van de grens. Als je gezicht hen niet aanstaat, zou dat dus wel eens het einde van je bedrijfje kunnen betekenen.

UPDATE:
Volgens de laatste berichten loopt het redelijk storm bij BlueSeed. Meer dan honderd entrepreneurs van over de gehele wereld hebben interesse getoond voor het project, dat in 2013 start. Onder hen ook veel Amerikaanse bedrijven, rond de 20%, die zo de lastige immigratieregels en werkvergunningen voor buitenlandse werknemers hopen te omzeilen. Indiase bedrijven volgen  met tien procnt van de aanmeldingen op plaats twee. Nu de babyboomgeneratie massaal met pensioen gaat, dreigen al binnen enkele jaren grote arbeidstekorten. Zullen dit soort taferelen ook in Europa gaan ontstaan?

Meer informatie
BlueSeed

5 gedachten over “UPDATE: Drijvend kantoor ontwijkt immigratiewetgeving”

 1. 20 km uit de kust is genoeg om in internationale wateren ze zijn en dus de (immigratie)wetgeving te omzeilen?

  Is het dan ook zo dat ze buiten de belastingplicht vallen? Dat zou toch een mooie bonus inhouden van 30/40% voor die medewerkers.

 2. namaste Visionairs,

  De kolonisatie van de zee is nog niet echt begonnen, want mensen zijn nog steeds landdieren. Er is een organisatie in USA die zich hiermee bezig houdt en die willen Seasteads bouwen, echte grote steden in de zee.  De zee kan alles leveren wat wij eten en nodig hebben en zulke zeesteden zijn dus technisch al mogelijk.

  In dit geval zou men een heel produktie bedrijf kunnen bouwen op een grote drijvende stad en dit plaatsen in de internationale wateren, of midden op zee. Werknemers kunnen dan komen wonen en werken op deze drijvende industriesteden in zee en geld verdienen. Zo kan men dan de ontwikkeling van echte grote miljoenen steden in zee (Seasteads) financieren. Ik ga nog kontakt opnemen met die Amerikaanse organisatie voor Seasteads en met mijn Indiase kontakten dit idee in India lanceren.

  Weet iemand of er gezondheids risico’s zijn als je tien jaar op zee verblijft in een grote Seastead?  Mensen zijn landdieren en wij weten niet wat er met ze zou gebeuren als zij langdurig op het water verblijven. 

  Interessant voor dichtbevolkte gebieden in India en China. De zee is de toekomst van Dewanisten. EN daarna de verre ruimte.  Wel zou het zeeklimaat nadelig kunnen zijn voor ongepigmenteerde mensen (blanken), denk ik, want die hebben verhoogde kans op huidziekten en kanker geloof ik. Gepigmenteerde rassen zijn genetisch veel sterker en vitaler en dus de ruimterassen van de verre toekomst. Raszuivere ongepigmenteerden zijn hierom verdoemd om uit te sterven in de toekomst, denk ik. 

  Dewanand
  Hindoe fundamentalist (hyperras, zgn gepigmenteerde Hindoerassen, die nu met ruim 4 miljard zielen een raciale meerderheid zijn op deze planeet)

 3. o ja, even vergeten:

  Als deze organisatie grote industriele produktie centra bouwt buiten de continentale wateren dan kunnen arbeiders uit Amerika gewoon vrij daarnaar toe reizen om te wonen en te werken, zonder een immigratie vergunning denk ik. Buitenlandse bedrijven hebben dan geen vestigingsvergunning nodig om in Amerika zaken te doen, want de arbeiders migreren immers uit Amerika naar dit stukje buitenland vlak buiten de continentale wateren van Amerika. Hoe dit juridisch nou zit weet ik niet, maar het is interessant voor vele bedrijfstakken.  Op zo een industrieschip kan men produkten assembleren en buitenlandse werknemers hebben dan geen verblijfsvergunning nodig, terwijl zij net voor de deur van Amerika wonen en werken en dollars kunnen verdienen.

  Lijkt op een hele nieuwe revolutie op immigratie gebied en opent heel veel legale en illegale deuren.  Ook voor EU zone is dit interessant. AL die hinderlijke immigratie wetten blokkeren nu de grootschalige rasvermenging op de wereld en daarom ben ik ertegen.  Seasteads zijn misschien toch de beste juridische oplossing en men moet erin investeren.

  dewanand
  hindoe fundamentalist

Laat een reactie achter