Sight; een korte film over de toekomst

Een kort filmproject 7 min 50 sec. over hoe onze toekomst er uit zou kunnen zien. De nadruk wordt gelegd op de overvloed en snelheid waarmee informatie tot onze beschikking zal staan en tot de meest elementaire zaken van ons leven door zal dringen. Hoe lang duurt het nog voordat we dit soort lenzen kunnen kopen?


Sight from Sight Systems on Vimeo.
 

A short futuristic film by Eran May-raz and Daniel Lazo.
This is our graduation project from Bezaleal academy of arts.

Please share if you enjoyed it!

Als aanvulling lijkt Google al druk bezig te zijn met een aantal van de technieken die in dit filmpje aan bod komen. Meer hierover is vinden op hun project met de titel: Project Glass.

 

8 gedachten over “Sight; een korte film over de toekomst”

 1. Overigens is het interessant om te kijken naar visies zoals die in de zestiger jaren bestonden  over 2012.
  Volgens de gebroeders Das bijv. indertijd bekende visionaire tekenaars zouden we nu moeten rondlopen in een soort ruimtepakken en ons met UFO’s verplaatsen naar zwevende huizen.
  Het is er kennelijk niet van gekomen…..

 2. Wel dit zal er volgens mij wel komen kijk maar naar de Google bril.
  Bovendien worden er reeds zulke lenzen ontworpen voor militaire doeleinden.Alles nog in de kinderschoentjes maar éénmaal de doorbraak er is zijn de mogelijkheden onbeperkt.

 3. Maar te hopen dat je niet de hele dag reclame voor je kiezen krijgt, en normaal autorijden zit er dan ook niet in. Het idee trekt mij niet aan, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik er niet mee ben opgegroeid, ook vooroordelen bij mij dus. Laat de toekomst maar komen, de wetenschap dient de mens.

 4. Is wel een uitkomst als de wereld nog voller wordt. Je hoeft helemaal niet meer het huis uit. Ook je huis kan leeg zijn, op de bank na dan ;-). Net alsof je in een holodek zit.  Iedere setting is mogelijk.
  Ach waarom uploaden we onzelf niet gelijk in een computer dan kunnen we de hele dag doorbrengen als avatar.

  1. Ha, is wel ideaal voor de mannen onder ons. Je hoeft dan niet elk half jaar, alle meubilair ergens anders te plaatsen voor vrouwlief. Zeg lieverd, wat denk jij van een ander behangetje :) Oeps ;( denken we nu, maar straks krijg je van klik, en dat is goed gedaan jochie :) Flapflapflap, met die prachtige droom ogen. Wat dacht je van een maaltijdje mij? :)

Laat een reactie achter