IBM werkt aan een chip die de prestaties van de supercomputer Watson in je broekzak kan evenaren.

DWDD University: de ontstaansgeschiedenis van Silicon Valley

Op vrijdag 26 april was de eerste uitzending van een reeks van totaal 3 afleveringen van De Wereld Draait University over Silicon Valley. In de eerste aflevering gaat het over de ontstaansgeschiedenis van dit bijzonder gebied wat een fundamentele rol heeft gespeeld in het ontstaan van de computer en daarmee ook de wereld zoals we deze heden ten dage kennen.

Op een toegankelijke wijze wordt uitgelegd hoe het gebied is ontstaan en zich verder heeft ontwikkeld. Onder andere HP, Apple, Microsoft, Intel en Google hebben hun roots liggen in dit gebied.

Hieronder is de betreffende uitzending te bekijken.

 

11 gedachten over “DWDD University: de ontstaansgeschiedenis van Silicon Valley”

 1. Wow, wat een schitterende presentatie zag ik hier. Voor iedereen volgbaar en voor velen nostalgie. Berny, wat denk jij van Sillicon Drenthe? Moet hier toch ook kunnen, we hebben hier tenslotte heuvels, dus ook (bescheiden) een vallei. ;)

 2. Kan me nog wel herinneren de eerste transistor in nederland, zo’n plm 60 jaar terug. En ik heb het toen ook nog in mn hand gehad. Een collega van mn vader destijd had in een luciferdoosje, 3 elementen, waarvan 1 transistor en nog 2 elementen, waar hij een radiozender mee ontving. Dat was voor die tijd een hele belevenis. Vergeleken met nu heeft de tijd niet stil gestaan en is het big business. Zeer veel geld wordt er mee verdiend en heeft ook een beduidende competitie strijd. Moet je daar nu blij mee wezen? Ja en nee, Deze techniek kan voor U werken, maar ook beduidend tegen U werken, een ieder de vrije keuze hierin. Andre ik snap Drente wel, maar in het zuiden des lands zou dan mi eerder aan bod komen, gezien de heuvels en dalen. Mvg Paul.

  1. Wat jij in je hand had, was een zogenaamde kristalradio. Daarvan heb ik destijds zelf mijn eerste radio gebouwd, onder leiding van mijn vader. Ik was toen 8 jaar en zeer enthousiast over de resultaten die je met Pioneer experimenteerdozen kon bereiken. Over hoe dit tegen mij kan werken maak ik mij niet ongerust, alles neemt risico’s met zich mee, dat is het leven zelf ook. Verder heeft Drenthe mijn persoonlijke voorkeur, de jouwe zou juist in Friesland moeten liggen.

   1. Je hebt gelijk, het was inderdaad een kristalradio. Ze moeten maar niet in Friesland komen en mijn mooie natuur bederven, waar ik zoveel dierbare herinneringen aan heb. Ik ben een mens die van ruimte houdt en ver gezichten.

 3. Beste Douwe en Visionairen, het is onderhand 03.30 uur. Niet slapen, maar wel veel denken. De uitslag van dit denken is als volgt: Dit hoofdstuk en Pedofilie, is mi geen visionair begrip meer, maar een obsessief begrip geworden, het heeft niets meer van doen met de instellingen, waar visionair uit bestaat. Ik kom mede tot de conclusie, dat ik de hand in eigen boezem moet steken. Bij deze wil ik hiervoor een ieder mijn excuses aanbieden. Ik ben te ver gegaan. Wat weer het gevolg heeft, dat ik besloten heb om visionair te verlaten. Bij deze wil ik ook een ieder voor zijn/haar geduld bedanken en zeer zeker ook voor de leringen die ik heb opgedaan. Germen, wil je zo vriendelijk zijn om Pedofilie 1, 2, 3 uit het Forumpost te verwijderen. Zelf kan ik het niet, dus bij deze vriendelijk, doch dringend. Voor een Ieder een vriendelijke groet. Paul.

  1. 1 van de gevolgen van de agent orange op die somalische oogsten is dat er ondertussen miljoenen somalische kinderen de wereld over verhandeld zijn en misbruikt. Heel wat erger dan wélk pedofilie dan ook that is.

 4. Ja ook even nostalgies. Die transistor. Toch ben ik na het steken van een paar printplaten gestopt met het bouwen van versterkers etc. omdat ik me niet meer kon voorstellen wat er gebeurde. Ik bouwde de radios met het jongensradioboek deel 1 en 2 van Leonard de Vries (of zo). Zijn boeken “de hobbyclub” hebben mij op mijn eenzame ontwikkelingsgang de liefde voor techniek geopend. En toen kwam deel 5 of 7 de hobbyclub gaat naar de USA: die heerlijke ontdekkingen daar die sfeer van vernieuwing en verwondering voel ik nu ook weer bij Klopping. inge

  1. In ieder geval Inge, jij hebt jouw leven zo te lezen ingevuld met bewezen, oneindig veel belangrijkere zaken dan geldzaken. Ik kan zeggen dat ik op dit blad nooit een woord geschreven zou hebben zo als het hier de laatste tijd aan toe ging. Zonder de inbreng van speciaal Germen en de anderen die zich niet zo nadrukkelijk met geldzaken en paranoide beschuldigingen bezig houden, zou ik hier niet zijn. Het leven biedt zoveel meer dan materialisme of macht, en hoe anderen daar om te veroordelen. Zelf bezit ik geen cent of ook maar enige behoefte aan macht, blij toe. Mijn echte naam hoeft dan ook niemand te kennen voor nu en in de toekomst, zeker niet als individuele activist, wat ik duidelijk niet ben. De wereld draait door en wordt voortdurend geschokt door van zichzelf, of als geïndoctrineerde, overtuigde idealisten en hun zogenaamde paranoide overtuigingen. Populair klinkende poeppraatjes kan iedereen verkopen, maar rekening houden met wat de mens is doen ze niet. De mens maakt fouten omdat de mens evolutionaire fouten bevat, zo eenvoudig is het.   

Laat een reactie achter