Infographic: de verschillende soorten wijn

Share Button

Heb je moeite met kiezen welke wijn je je gasten met oudejaarsavond of nieuwjaarsdag moet schenken? Deze infographic helpt je een beetje wegwijs te worden in de wereld van de wijnen.

wijn

(Klik om te vergroten)

Succes met het maken van je keuze!

Share Button

Ko

later meer

Dit vind je misschien ook interessant:

4 reacties

 1. Julie schreef:

  Leuk artikel, zo krijg je echt zin in de feestdagen! Ook heerlijk is Glühwein (die je ook koud kunt drinken), of versterkende reform Bloedwijn.
  Maar als je al Franse kaasjes in huis hebt gehaald geldt een waarschuwing:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/29/kazen-met-schadelijke-bacterie-uit-handel-genomen/
  Een fijne jaarwisseling!

 2. Elrandy schreef:

  Eensgelijk, goeie wijn behoeft geen etiketje met krans…..  O.ja wat op het etiket staat is ook wel eens gewoon niet waar(d). Het procedé kan de kwaliteit bepalen, graag doe ik er wel een beetje lekkere limonadesap bij ± 30%. Ook is oudere wijn veelal van betere kwaliteit. Daarbij is alcohol percentage helemaal niet van belang voor de kwaliteit. Wat wel interessant is de soort alcohol die ontstaat in het procedé dus niet synthetisch bijgevoegd……In de goeie wijn proeft U bovendien de smaak van de grond. Het ga U goed met een goed glaasje wijn. Proost.

 3. antares schreef:

  Een heerlijk artikel, proost op het nieuwe jaar allemaal. :)

 4. Tui schreef:

  Voor mijn werk heb ik me ook een beetje in wijn moeten verdiepen, en er gaat dan een wereld van smaken en wijnsoorten open. Deze infographic zet het heel overzichtelijk neer.

  De oplettende lezer zal gezien hebben dat ik wat kaas bij de wijn heb gedaan.

   

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger