Infographic: De wereld door dierenogen

Share Button

Om een visionair te kunnen worden is het belangrijk om een unieke kijk op de wereld te hebben. Dieren hebben letterlijk een unieke kijk op de wereld. Misschien is het interessant om je door onderstaande infographic te laten inspireren. Deze infographic van de website mezzmer.com illustreert op een fraaie wijze hoe verschillende diersoorten de wereld zien. Door op onderstaande afbeelding te klikken wordt deze vergroot.

 Bron: mezzmer.com

Share Button

Berny

Bijzondere tijden vragen om bijzondere mensen die anders durven te zijn en anders durven te denken. Visionair.nl is een digitale ontmoetingsplaats waar wordt geprobeerd om voor geïnteresseerden het ’anders’ denken of het ‘visionair’ denken te stimuleren. Ik probeer hier via mijn artikelen op mijn eigen manier een steentje aan bij te dragen. Dit doe ik vanuit een positief-realistische benadering. Het is goed om te fantaseren over de toekomst. Het dient echter niet te zweverig worden of te utopisch te zijn. De huidige realiteit dient niet te worden vergeten. Verder wil ik opmerken dat de artikelen op deze website vanuit verschillende invalshoeken worden geschreven. Ik ben het niet automatisch eens met de overige artikelen op deze website en ik neem afstand van de artikelen van de overige auteurs die niet in overeenstemming zijn met mijn persoonlijke mening.

Dit vind je misschien ook interessant:

3 reacties

  1. Douwe schreef:

    Zeer interessant en leuk om te weten.

  2. Bemoeier schreef:

    Kattenogen reflecteren 130 keer meer licht dan mensenogen waardoor ze ook veel beter in het donker kunnen zien, dat staat er dan weer niet bij.

  3. Elrandy schreef:

    Bij menschen zijn de verschillen ook best wel divers. Jammer, dat men in de wetenschappen bijna altijd uitgaat van een constant gemiddelde van de westerse invloed. Mijns inziens kunnen pigment cellen ook warmte en licht waarnemen. En als men het nog beter wil weten elke cel kan fotonen waarnemen. :D Dus mogen verschillende menschen soorten ook wel eens benoemd worden, zonder dat men mensen bevoordeeld of benadeeld in hun wezen. Vele ongevallen kunnen dan bijvoorhand worden voorkomen door wederzijds weten en respect. Ook kunnen de basis opleidingen er dan wat rekening mee houden……Visies? Andere bakvissen is wel een van de gevolgen….

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger