Mysterieuze gebeurtenissen met ruimteschepen

Vergeleken met de aarde is de ruimte op onze tijdschaal zeer regelmatig en voorspelbaar. Maar toch gebeuren er ook in de ruimte soms vreemde, onverklaarbare dingen.

Banen van planeten kunnen tot op duizenden jaren vooruit berekend worden. De voetafdrukken van de Apollo astronauten in het fijne stof van het maanoppervlak staan er na een halve eeuw nog steeds in. Toch blijken er in deze in theorie desolate, eindeloze leegte, wel degelijk merkwaardige dingen plaats te hebben gevonden met ruimteschepen en satellieten. Deze ondergingen eerder hetzelfde lot als UFO-waarnemingen, maar nu het Usaanse leger erkent dat deze plaats hebben gevonden, krijgen deze steeds meer aandacht.

Niet alleen het Usaanse leger meldt dus vreemde, onverklaarbare waarnemingen van vliegende objecten. Ook in de ruimte zelf gebeuren er af en toe onverklaarbare dingen. Afgeschreven satellieten die na twintig jaar weer tot leven komen. Meer dan veertig nucleaire explosies, bijvoorbeeld, waar niemand de verantwoordelijkheid voor heeft toegegeven. Vreemde waarnemingen op Venus van zwevende bacterieachtige deeltjes, die op mogelijk leven wijzen. Het meeste kan verklaard worden met een beroep op geheime menselijke, bijvoorbeeld Usaanse of Russische ruimtevaartprojecten. Sommigen vallen in de categorie “onverklaarbaar met de huidige natuurwetenschap”. Die-hard harde SF-schrijver John Michael Godier geeft hieronder een overzicht van tien vreemde, soms ronduit bizarre gebeurtenissen.

Laat een reactie achter