Ruggengraatimplantaat laat lammen lopen

Een dwarslaesie betekent nu niet meer, dat een patiënt de rest van het leven in een rolstoel moet doorbrengen. Dankzij een nieuw ontwikkeld implantaat van de Kentucky Spinal Cord Injury Research Center aan de Amerikaanse University of Louisville in Kentucky, kunnen nu al tientallen mensen weer lopen.

Het implantaat wekt als het ware de ruggengraatzenuwen weer tot leven door stroomstootjes af te geven. Het ontwijkt de beschadigde plek, waardoor de hersensignalen weer de spierenj in de benen bereiken kunnen. Hoewel het implantaat nog verder verbeterd moet worden, kunnen tientallen patiënten nu weer lopen.

Meer informatie

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  En op de Duke University in Durnham, North Carolina is er het Walk Again project.
  Exoskeletten aangedreven door hersengolven, deze signalen worden via elektroden op de schedel opgevangen en draadloos naar het skelet doorgestuurd.
  Dat heb ik op Nujij gezien, ook handig voor de mensen die geen benen (meer) hebben.

 2. DonQuichote schreef:

  Is zo’n ruggengraatimplantaat ook beschikbaar voor politici?

 3. Razorr schreef:

  Hier nog weer een verbetering van dit soort implantaten: een die flexibel is en minder snel wordt afgestoten door het lichaam. Gaat de goeie kant op. Kun je zonder al te veel gedoe rustig eens je nek breken… :P
  http://bigthink.com/philip-perry/tissue-mimicking-implant-may-cure-paralysis-and-neurological-disorders

Geef een reactie