Tips voor een eenvoudiger leven

Onderstaand een plaatje met een aantal prachtige tips die vooral opvallen door hun eenvoud. Mocht je zelf ook dergelijke simpele tips hebben, deel die dan met ons in een reactie onder dit bericht!

P.s. Ik vraag me af of die van de lift daadwerkelijk werkt. Kan iemand dit vestigen (of ontkrachten)?

15 gedachten over “Tips voor een eenvoudiger leven”

 1. Margreet Kouwenhoven

  Tip voor boeken die in het veld gebruikt worden. Kaft ze met stevige plastic zakken. Gebruik doorzichtige zakken, zodat titel enz. zichtbaar blijven.

 2. Tip: als je met een digitale camera foto’s wilt maken met de ingebouwde flitser, worden de foto’s vaak flets en ‘plat’. Dit kun je voorkomen door er een papiertje of stukje plastic (v.e. boterhamzakje o.i.d.) voor te doen wat het licht diffuser maakt.

 3. Diverse reinigingsdoekjes (schoonmaakdoekjes, babydoekjes) zijn heel geschikt voor reinigen van (tweedehands) boeken.
  Als mengverf voor muren kun je plakkaatverf gebruiken, en met houtverf maak je muren afwasbaar.

  1. was dat niet wat gedaan werd in de vorige winter toen er een groot tekort aan strooizout ontstond, zelfs het keukenzout was schaars in de schappen van de supermarkt.
   ovigens lijkt me badzout wat duurder dan ordinair strooizout.
   niet dat ik he kan vergelijker; ik heb geen bad.

   1. Om te vergelijken zie je hier voorbeelden, met ook voordeliger soorten, van badzout op basis van (Dode-) zeezout
    http://www.beslist.nl/products/gezond_mooi/r/Dode_zeezout_bad/
    Voor in bad kun je ongeparfumeerd zout zelf geurend maken met een beetje etherische olie vermengd in wat basisolie (bijv. amandelolie).

    Nog een idee van mij is om in plaats van relatief zoute en vette chips, gewoon droge cornflakes te eten; deze zijn gemaakt van ongeveer 90% maïs en maar een heel klein beetje suiker, maar echt lekker. 

 4. zacharias zwartkijker

  nog wat tips, bij een verbouwing van de natte cel, klein beetje slaolie in de afvoer, dan kan die niet uitdrogen. Bij waterkringen van glazen op een houten tafel kan je deze uitwissen met een kurk.

 5. Tip: Gifvrije onkruidverdelger. Parabool spiegel met 1000 watt halogeenlamp ervoor. In het brandpunt verdelg je alle kiem, en dieren en kinderen lopen geen gevaar meer. Gaat redelijk snel, en de slakken lopen er ook acute zonnebrand van op.

 6. In het voorjaar had ik er niet zoveel tijd voor, daarom doe ik nu het grote schoonmaakwerk waarbij ik de vloerbedekking, de meubels en de matrassen reinig, met Citin tapijtpoeder verkrijgbaar bij Etos. Voor meubels en matrassen doe ik het op een washandje vanwege de tere weefsels en wrijf het hiermee in, en je krijgt een schoon èn droog resultaat. (die je met spray niet echt hebt.) Het ruikt lekker fris.

Laat een reactie achter