Komen de "greys", een steeds terugkerend onderdeel van UFO legenden, in werkelijkheid uit de toekomst?

‘Aliens zijn tijdreizigers’

Al tientallen jaren heerst er een epidemie van ontvoeringen door buitenaardsen. Althans, van getuigen die beweren ontvoerd te zijn door ongure humanoïde wezens. Bruce Goldberg, een Amerikaanse voormalige tandarts, nu hypnotherapeut, komt nu met een nieuwe theorie om de herkomst van de veronderstelde aliens te verklaren. Zijn de in ufo-getuigenverslagen geregeld figurerende “greys” onze verre nakomelingen?

Hoe zou de mens er in de verre toekomst uitzien?
Vergeleken met onze voorouders Australopithecus, Homo ergaster en Homo erectus, is de “wijze, wijze” mens anatomisch behoorlijk verschillend. Onze hersenmassa is groter, we zijn minder gespierd, hebben kleinere kaken, fijnere handen. Dit stelt ons in staat meer na te denken (waarmee niet gezegd is dat we dat ook doen) en beter gereedschappen te hanteren, dan onze eerdere uitvoeringen. Hiermee namen we de wereld over. Uiteraard stopt de evolutie niet; sterker nog: het lijkt erop dat de laatste tienduizend jaar de menselijke evolutie zelfs sneller gaat. Als de menselijke biologische evolutie doorzet, zouden we minder gespierd zijn, grotere ogen hebben en een groter hoofd. Kortom: meer weg hebben van de roemruchte “greys” dan nu. Vanzelfsprekend is het de vraag of dit gaat gebeuren. Op dit moment is de meest logische uitkomst, dat de mens als soort overstapt op een niet-biologische drager. Biologische lichamen zijn onpraktisch. Ze zijn ziekte- en storingsgevoelig, zwak, lastig te repareren en vrijwel niet te upgraden.

Komen de "greys", een steeds terugkerend onderdeel van UFO-legenden, in werkelijkheid uit de toekomst?
Komen de “greys”, een steeds terugkerend onderdeel van UFO-legenden, in werkelijkheid uit de toekomst?

Wat zijn de mogelijkheden voor tijdreizen?
Op kwantumniveau is tijd volledig omkeerbaar. Materie die terug in de tijd reist, is, stelt het standaardmodel, antimaterie. Positronen zijn in wezen elektronen die terugreizen in de tijd. Alle natuurwetten zijn volledig omkeerbaar in de tijd, met twee uitzonderingen. De Tweede Hoofdwet van de thermodynamica stelt dat de entropie in de tijd altijd toeneemt en in 1964 is CP-schending ontdekt. Dat wil zeggen dat je van een deeltje niet tegelijkertijd lading en bewegingsrichting om kan keren zonder dat het zich anders gaat gedragen. CP-schending treedt alleen op bij de alleen bij radioactiviteit relevante zwakke wisselwerking, niet bij de elektromagnetische kracht en de sterke kernkracht, die in het dagelijks leven verreweg het belangrijkst zijn. In theorie is het denkbaar om met extreem grote hoeveelheden, denk aan de energieproductie van de complete zon gedurende een microseconde, absurd zorgvuldig gemikte elektromagnetische straling een menselijk lichaam te fabriceren, dat een spiegelbeeld in antimaterie bezit. Beide kopieën zouden dan vooruitreizen in de tijd, vanuit onze waarneming. Vanuit de waarneming van de antimaterie-persoon zou deze mogelijk terugreizen in de tijd. Mogelijk, omdat we niet weten niet hoe antimaterie zich macroscopisch gedraagt. De tijd waarop de antimaterie-kopie terugkeert, is echter de tijd van nu. Terugreizen naar het verre verleden vanaf nu, of vanuit de verre toekomst naar een meer primitief tijdperk, is volgens deze methode onmogelijk. Maar mogelijk zijn er andere methoden, die we nog niet kennen. Een plausibeler variatie zou zijn: een mens uit een parallel universum waarin de tijd sneller gaat dan hier.

Waarom zou een wezen uit de toekomst mensen willen ontvoeren?
De verhalen over buitenaardse fokprogramma’s worden inderdaad iets plausibeler, als de “aliens” onze verre nakomelingen zouden zijn. Hiermee delen we immers de biologische basis en zijn we nauw verwant. Wie weet beschikken wij nog over bepaalde resistenties, of een puurder biologisch grondpatroon, waar zij niet meer over beschikken. Zoals plantenveredelaars graag Vavilovcentra van cultuurgewassen afkammen naar wilde varianten, zou iemand die aan menselijke genetica wil knutselen, dat ook willen doen met de menselijke soort. Wellicht vinden ze het seksueel opwindend om de liefde te bedrijven met een verre voorouder. Maar ook hier blijkt bij nadere beschouwing de onzinnigheid. Een soort die een complete zon kan aftappen en kan tijdreizen, is zeker in staat om met supercomputers zelf dit soort probleempjes op te lossen. Onze biologen doen dat nu al. Conclusie: ook dit amusante verhaal komt waarschijnlijk uit de koker van iemand, die op een makkelijke manier veel geld wil verdienen aan goedgelovige, wanhopige mensen.

4 gedachten over “‘Aliens zijn tijdreizigers’”

 1. Wat Bashar hierover reflecteert is het volgende. De Greys zijn mensen uit een parrallel universum. Zij hebben hun planeet echter volledig naar de tyfus geholpen en kunnen zelf niet meer reproduceren. Daarom zijn ze naar deze realiteit gekomen om daar DNA af te nemen van mensen om zo hun eigen ras en dat van ons te mixen om zo hun eigen lijn in leven te houden.

  Bashar is een nakomeling uit deze mix van de huidige mensheid en de Greys. Zij refereren aan ons als hun voorouders.

  Dit is echter alleen te begrijpen als je begrijpt dat lineaire tijd niet echt bestaat. Daarover meer in een interview met Darryl Anka met Buddha at the Gaspump.

  Ik weet zelf niet wat ik van dit verhaal moet geloven maar dit is hoe Bashar het reflecteert. Aan de basis ligt echter een totaal verschillende begrip van hoe ons universum werkt. Tijd bestaan volgens hun niet en elk individueel mens shift elke seconde rond de duizend maal naar een alternatief parralell universum. Dit alles gebeurt automatisch afhankelijk van de frequentie die we uitsturen.

  Frequentie is echter ook een soort coordinatiepunt en zo kun je als je een specifieke frequentie inneemt jezelf automatisch naar die plaats en ’tijd’ bewegen. In die zin zou je aan de hand van die methoden reizen veel sneller dan het licht kunnen en zoals wij tijd nu ervaren idd in de tijd kunnen reizen. In de praktijk is dat echter niet het geval omdat alles nu al in het hier en nu bestaat.

 2. Pragmatisme is een groot goed, als alien zou ik me niet willen branden aan onze aarde we zijn de meest destructieve soort die de evolutie in al die miljarden jaren heeft voortgebracht.

 3. Voor wie het (nog) niet weet: onze voorouders waren zo ver en zijn reeds vertrokken van deze planeet; ze hebben verschillende hoogstandjes achtergelaten. Zo ook zijn er talloze andete beschavingen uit de diverse universa die alsmaar verder reizen. Hen noemt men aliens.
  Zij zullen altijd verder gaan, dat zit immers in hun aard, analoog aan de immer uitdijende heelal.

Laat een reactie achter