Video: de tien spectaculairste buitenaardse planeten uit science fiction films

Wie herinnert zich niet de door zandwormen geteisterde woestijnwereld Duin, de oerwoudmaan Pandora waar de Nav’i leven of de verschroeiende wereld Crematoria, waar het oppervlak elke dag wordt geroosterd door de verzengende straling van de centrale zon?

Dit overzicht is verre van compleet. De werelden variëren van wetenschappelijk gezien mogelijk (Duin, Crematoria) of zelfs waarschijnlijk tot totaal absurd en in strijd met wat we op dit moment weten (Krypton, Pandora). Wat is jullie favoriete wereld?

5 gedachten over “Video: de tien spectaculairste buitenaardse planeten uit science fiction films”

 1. Mmm mijn favoriete werelden staan er helaas NIET bij. Bijvoorbeeld Ringwereld van Larry Niven. Of de Rookkring van dezelfde schrijver. Of de blauwe wereld van Jack Vance. Of de Grote planeet van Jack Vance.

  Helaas zijn deze boeken nooit verfilmd…

 2. Mmm mijn favoriete werelden staan er helaas bij. Bijvoorbeeld Ringwereld van Larry Niven. Of de Rookkring van dezelfde schrijver. Of de blauwe wereld van Jack Vance. Of de Grote planeet van Jack Vance.

  Helaas zijn deze boeken nooit verfilmd…

 3. Mijn soort planeet/maan staat er ook niet bij, maar Avatar die rond een blauwe gasreus draait komt er het dichtst bij. Mijn favoriet is een iets koudere variant van een planeet als de aarde die rond een orangje K ster draait. Zoals de door mij zelf bedachte voorbeeld planeet, genaamd Cambrium.
  Deze heb ik zelf ontworpen en geschildert. De planeet baad in orangjegeel licht afkomstig van zijn moeder ster. De planeet is nog jong en ook voor ong. 70% bedekt met oceaanen van water en er is leven. De atmosfeer is geschikt om ingeademd te worden.
  Ik denk dat leefbare planten en/of manen vooral voorkomen in zonnestelsels met een kleinere en koelere ster dan de onze. Waarom? de levensduur van dit soort sterren is veel langer. Een dergelijke wereld heeft alle tijd om zich te ontwikkelen tot een bewoonbare wereld en uiteindelijk dat er leven kan ontstaan. In ons zonnestelsel hadden de andere planeten zoals Mars een veel langer periode voor zich. Als de zon namelijk heter wordt komt Mars vroeg of laat in de bewoonbare zone terecht. Helaas zal zonder hulp van buitenaf, Mars te kort bewoonbaar blijven, als dat ook ooit het geval zal worden, om complex leven te laten ontstaan. Als onze zon een langere levensduur had gehad dan zouden planeet mars en manen van Jupiter incl. misschien nog de Saturnusmaan Titan nog periodes van miljarden jaren bewoonbaar kunnen worden. De leefbare zone van een ster rijst langzaam naar verdere regionen in het betreffende zonnestelsel. Hoe verder deze zone hoe sneller deze zone naar buiten toe rijst.

 4. I don’t understand THE Great Jack Vance is dead so Why are there NO Movies from this Great Writer That gave us so much view of special persons and worlds?
  I think he is THE best Sci-Fi Writer there is,above a Asimov.

Laat een reactie achter