De Big Rip, of Grote Scheur. Het einde van het heelal?

Video: drie manieren om het heelal op te blazen

Uitgaande van onze tegenwoordige kennis zijn er drie mogelijke manieren waarop het heelal kan eindigen: de Big Freeze, de Big Rip en de Big Crunch. Wat deze begrippen betekenen, en wat ons waarschijnlijk in de verre toekomst te wachten staat weet je aan het einde van deze korte, maar interessante animatie.

Het heelal kan zo snel uit gaan zetten dat uiteindelijk de tijd stopt: de Big Rip. Het heelal kan blijven uitzetten, maar met een eindige snelheid: de Big Freeze, waarin alle sterren uit zijn gedoofd. Of het heelal stort in elkaar, omdat de zwaartekracht de uitzetting overwint: de Big Crunch.
Op dit moment wijst het voorhanden bewijs vooral op een Big Rip. De uitzettingssnelheid neemt namelijk steeds meer toe. Wel duurt het nog tientallen miljarden jaren voor het zover is. De zon is dan al een witte dwerg.
Zullen wij, of andere heelalbewoners, op tijd kunnen ontsnappen?

De Big Rip, of Grote Scheur. Het einde van het heelal?
De Big Rip, of Grote Scheur. Het einde van het heelal?

1 gedachte over “Video: drie manieren om het heelal op te blazen”

  1. Ontsnappen waar naar toe? Voor altijd in een ruimtepakkie/ruimtestation/schip? Het is nog zo ver in de tijd. Moet de mens dit wel overleven? Er zijn momenteel belangrijkere zaken om over te praten. Is Niburu(planeet X) een kunstmaan of een natuurlijke maan? Als het een natuurlijke maan is en om de 3600 jaar langs komt, is er daarom de agenda 20/30(NWO) opgesteld? Moet daarom de technologie nu sneller gaan? Laten we eerst de oude culturen/piramides/de bijbel/mythologie enz. eens echt ontcijferen of bekend maken aan het grote publiek, voordat we dingen gaan doen waar we spijt van krijgen. Als die planeet/ster langskomt dan is dat eerder dan over miljarden jaren. En misschien is die er nu dus al en dat de klimaatverandering door deze ster/planeet/maan komt. We weten niet eens precies waar we vandaan komen. Laten we dat eerst eens gaan ontdekken/bekend maken. Wetenschap/religie/mythologie liggen heel dicht bij elkaar. Alleen op wetenschap teren is gevaarlijk, beetje ” dom” (onwetend).

Laat een reactie achter