Mano del Desierto.

Video: tien akelige oplossingen van de Fermi Paradox

Eén van de grondleggers van de atoombom en kernenergie, de Amerikaan Enrico Fermi, stelde de beroemde vraag: het heelal is bijna oneindig groot, dus moeten er ergens net als op aarde, aliens tot ontwikkeling zijn gekomen. Als er buitenaardse intelligente wezens zijn, waarom hebben we ze dan nog niet ontmoet?

Uit de Drake-vergelijking, die de kans berekent dat er in bijvoorbeeld alleen al in ons sterrenstelsel hoogontwikkelde aliens bestaan – weten we dat er op vele plaatsen leven moet zijn ontstaan. Al bijna een kleine eeuw is er nog steeds geen zinnig antwoord op deze vraag, inmiddels bekend als de Fermi Paradox. Immers, we zijn nog geen aliens tegengekomen – voor zover het grote publiek dat weet dan – die ons een overtuigend antwoord op deze vraag hebben gegeven.

In deze video worden er tien mogelijke antwoorden gegeven op deze vraag. Niet elk antwoord is even prettig om over na te denken….

Lees meer
Fermi Paradox en de Drake-vergelijking
Grote Filter: staat ons een extinction level event te wachten?

1 gedachte over “Video: tien akelige oplossingen van de Fermi Paradox”

  1. Deze vraag is nog niet beantwoord omdat de afstanden tussen planeten met daarop leven zo onvoorstelbaar groot zijn. 1 lichtjaar is ong 9.400.000.000.000 kilometer. En de afstanden bedragen velen lichtjaren. En momenteel kunnen we (nog) niet sneller dan het licht ca 300.000 km/sec. Tot die tijd dat we dat wel kunnen, kunnen we alleen maar speculeren. En vertrouwen op wiskundige modellen.

Laat een reactie achter