Video: Violent universe

De serene sterrenhemel die we ’s nachts zien is, als je op grotere tijdschalen kijkt, maar schijn. Zwarte gaten, bijvoorbeeld, zijn in staat complete sterren uit elkaar te trekken en op te slokken. Een zware hypernova op minder dan enkele honderden lichtjaren van een planeet met leven, zal het leven op deze planeet ernstige schade toebrengen. En dan zijn er nog meer alledaagse kosmische gebeurtenissen, zoals asteroïde-inslagen en stervorming. Ook onze zon kent over rond de vijf miljard jaar na nu een gewelddadig einde.
Toegegeven, je moet er wel drie uur de tijd voor hebben, op zich dus wel nuttig voor een Eerste Paasdag, maar deze documentaires achter elkaar geven een goede indruk van het vaak extreme geweld dat er in het heelal plaatsvindt.

De hele serie is te vinden op: http://topdocumentaryfilms.com/violent-universe/
Met dank aan Douwe voor de tip.

2 gedachten over “Video: Violent universe”

 1. Germen,
  Het bijgevoegde filmpje duurt maar 5 minuten, dus ik neem aan dat je een externe link vergeten bent naar dat ‘filmpje’ van 3 uur? ;)
  Danks,
  Marius
   

  1. Hallo Marius, de externe link ontbreekt niet. Als het filmpje afgelopen is, dan klik je gewoon op het volgende filmpje. Zo kun je dan zelf een compilatie maken van wat jou speciale belangstelling heeft, en verkort je zelf de duur van het geheel als documentaire.

Laat een reactie achter