Video: wat is het grootste organisme ter wereld?

Share Button

Levende organismen bestaan er in allerlei formaten, van de nietige bacteriën tot reusachtige blauwe vinvissen, en alles daar tussen in. Maar wat is nou echt het allergrootste organisme? Voor enkele mogelijk juiste antwoorden, zie dit filmpje.

Zou een organisme, zo groot als een planeet kunnen bestaan?

Er zijn meerdere kandidaten voor de titel Grootste organisme, afhankelijk van welke definitie van organisme je hanteert.

Er zijn meerdere kandidaten voor de titel Grootste organisme, afhankelijk van welke definitie van organisme je hanteert.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

4 reacties

 1. Stoerecurry schreef:

  Ik denk dat er mossen of schimmels zijn die gigantische proporties aan kunnen nemen.

 2. antares schreef:

  Deze vraag fractioneert in feite de realiteit. Wij zijn de biosfeer, de hele natuur op deze planeet. Op de vraag: “Wat is het grootste organisme ter wereld?” moet het antwoord dus zijn, dat zijn wij allen!!!

 3. Bemoeier schreef:

  En wat is het kleinste, een of andere microbe of virusdeeltje?

  • antares schreef:

   Dat moet dan de eerste werkende levensvorm van georganiseerde stof zijn geweest. Dit dus nog vóór dat deze zich daarna voort plantte. Na het voortplanten (delen en vermeerderen) groeiden deze evolutionair naar omstandigheden (condities) uit tot verzamelingen, gebonden en samenwerkende organismen uit tot steeds groter organismen.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger