Video: Mars, de groene planeet (3)

Share Button

Voor zover we weten is de aarde de enige planeet met leven. Waarschijnlijk gaat dat veranderen als in de komende eeuwen het grootste project ooit ingang wordt gezet: de dorre wereld Mars veranderen in een groen paradijs. Deel 3 in een serie.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

3 reacties

  1. Bemoeier schreef:

    Dit is geen youtroep.

  2. Roelof schreef:

    We hebben op Aarde een tekort aan landoppervlak, waar huizen op kunnen worden gebouwd. En om de Aarde nu van haar laatste prachtige natuurgebieden te beroven vind ik een heel slecht idee. We hebben de planeet al genoeg verpest en het moet over zijn. We hebben alleen al in Nederland gigantische bossen weggekapt, moerassen droog gelegd en beken en rivieren vol dijken en stuwen gezet om maar woon en leef ruimte te creëren voor ons allen. En elders op planeet Aarde geld hetzelfde. Planeet Aarde is vol! We moeten met behulp van zonne-energie, de kooldioxide uit de gesteenten en polen van mars halen en via pijpleidingen naar gigantische schachten in de mars korst leiden. Met behulp van licht en algen deze CO2 omzetten in zuurstof O2. vervolgens deze zuurstof uitstoten in de ijle Martiaanse atmosfeer. Als deze O2-generatoren 100 tot 200 jaar hebben gedraaid dan kunnen we de atmosfeer inademen.

  3. Alfa schreef:

    Eén is zeker; als we toekomstige rampen op aarde gaan afwachten, voordat de mens zich de ruimte tot een thuis heeft gemaakt, is de kans verkeken.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger