Het Interplanetair Transport Netwerk: ruimtereizen zonder energie

Germen

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Ook interessant...

4 reacties

 1. Marius zegt:

  Ouch, 13 meter per seconde… Ik geloof dat een bedrijf enorm rijk gerekend mag worden met al het onderweg zijnde materiaal, maar ondertussen failliet verklaard wordt vanwege de toch ook hoge investerings kosten.
   

 2. antares zegt:

  Dit vind ik een heel goed idee op een gepland, lange termijn transport van ertsen en andere stoffen. In het beginstadium zal deze vorm van transport echter niet gauw toegepast worden verwacht ik, omdat de uitgevoerde ruimtevaart, mijnbouw, en ontginningsprojecten moeten worden gefinancieerd. Ook moeten grote tekorten hier worden aangevult. Deze zijn daarom op dat moment het meest waardevol, leveren de meeste winst op korte termijn op, lijkt mij. De kosten voor het produceren van brandstoffen in de ruimte, en het gebruik van aandrijvingen, wegen dan niet op tegen de winst op korte termijn. Wanneer we hier voldoende hebben, kan het idee voor lange termijn transport en logistiek worden uitgevoerd. De voorraden druppelen dan in het meest gunstigste geval binnen, in verhouding tot het verbruik hier op aarde. Voordeel hiervan is dan; er zijn niet zoveel parkeerbanen om onze planeet nodig, er blijft ruimte nodig voor satellieten. Een ander punt is, zo’n systeem luistert heel nauw. De kinetische energie van botsingen met ruimtepuin, kan roet in het eten gooien, in een parkeerbaan om onze planeet. Een paar honderd ton platina in iemands achtertuintje laten vallen met 25.000 km/uur, wekt toch enige verontwaardiging, ondanks de waarde ervan. De maatschappij zou letterlijk geschokt zijn.

 3. Paul.R zegt:

  Je zou je kunnen afvragen of zo’n idee wel enig zin heeft. Ik denk dat het tegen die tijd wel zover is om te emigreren naar een ander planeet. De mens kan zijn nieuwe technologien mee nemen en vanuit dat gegeven een nieuwe manier van leven ontwikkelen. Er wel vanuitgaande dat er water en zuurstof aanwezig is. Als je kijkt naar een woestijn is men in staat om met irregatie de zandhoop in 2 a 3 dagen groen te krijgen, de naam van het plantje ben ik even kwijt. Heb dat in koeweit meegemaakt. Zou je dus na een x tijd graan ed kunnen verbouwen om voor de gevulden magen te zorgen. Niet iedereen zal willen emigreren, de achterblijvers op aarde krijgen wel beduidend meer ruimte en tijd om veel rommel op te ruimen. Dus kan het mes aan twee kanten snijden. Het reisen zal tegen die tijd ook wel aardig verbeterd zijn en met het kopje koffie van germen komen we een eind(grapje).

  • antares zegt:

   Ik denk dat het vrij snel gaat gebeuren Paul, zelfs binnen 5 tot 10 jaar. Ik zou zeggen, “Trossen los!!!” Dat van die koffie had ik ook al gelezen, leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger