Deze cartoon maakt in één oogopslag duidelijk dat de zogeheten machtigen alleen machtig zijn omdat het volk dat accepteert.

Cartoon: het geheim van macht

Vaak denken mensen dat machtigen onaantastbaar zijn. Maar is dat wel zo? De waarheid zie je in deze briljante cartoon.

Deze cartoon maakt in één oogopslag duidelijk dat de zogeheten machtigen alleen machtig zijn omdat het volk dat accepteert.
Deze cartoon maakt in één oogopslag duidelijk dat de zogeheten machtigen alleen machtig zijn omdat het volk dat accepteert.

Mensen hebben geen macht van nature, maar krijgen die macht toegekend door anderen. Als wij allemaal massaal zouden besluiten ons niets meer aan te trekken van de regering, zou de regering dezelfde dag nog vallen. Alleen omdat wij er voor kiezen en te gehoorzamen, hebben de machtigen macht. Laten we alleen aan hen, die ons belang en het belang van de wereld en de mensheid voor ogen hebben, die macht toekennen. Niet aan de vele incompetente onderkruipsels.

Met dank aan Douwe voor de tip.

Lees ook:
Macht

10 gedachten over “Cartoon: het geheim van macht”

 1. Toch een beetje misleidend deze cartoon, want de werkelijke onzichtbare machten achter bijv. de macht van regeringen lijken hier toch minder last van te hebben. Al is het maar dat ze global zijn.

  1. Maar nu we een keer weten dat zij de macht ontlenen door het monopolie aan de Euro en via het rentemechanisme kun je stoppen daar macht aan toe te kennen. 
   Als iedereen binnen een week zijn diensten via alterntieven gaat ruilen, stopt belasting en rente te betalen en het geld van zijn bank weghaalt dan is die klasse ook gedoemd. Zij spelen het spelletje echter wat slimmer waardoor maar weinig mensen snappen hoe zij zelf bijdragen aan het systeem wat ze momenteel uitknijpt.

    

   1. vermoed toch dat de huiseigenaar hooguit drie maanden de alternatieve middelen aanziet voor hij me met een ferme en wettelijk erkende huurschuld op straat zet, met een beetje massel op hetzelfde moment dat de energieleverancier de stroom afsluit en de eerste deurwaardersbrief van het ziekenfonds op de mat valt.
    dit zijn zo een paar van die kleine praktiese zaken om op die plank te blijven staan.  

    1. Haha ja het huidige geldsysteem zorgt ervoor dat we elkaar allemaal de afgrond in lijken te storten als we stoppen hun spelletje te spelen. En zolang heel veel mensen dat geloven gebeurt dat ook…

     Kudo`s voor de slimmerikken van het private economische systeem. Pefecte vorm van slavernij!
      

 2. plaatje is niet helemaal compleet natuurlijk, de aanhangers blijven namelijk op die plank staan ondat ze denken of vinden dat aan de andere kant ook een afgrond is waarin zij zouden vallen als ze van de plank afstappen.

 3. Wij hebben om te beginnen simpelweg de TV weggedaan. Dat scheelt al enorm. Een zegen voor je gezinsleven. We nemen ook niet meer 24 uur per dag onze “walkie talkie” mee, daardoor ervaren we vrijheid. We lezen nauwelijks nog krant (geen manipulatie meer). We helpen mensen die onze hulp vragen bij zelfstandig denken/doen (worden we blij van). We werken om te leven en niet andersom. Afgezien van onze tot een minimum beperkte kosten van materiële zaken (huis, auto, kleding) en gezonde zuinigheid, ruilen we ons geld voor waardevolle ervaringen en niet aan nog meer materiële flauwekul (allerlei stomme apparaten voor in de keuken bijvoorbeeld, of allerlei gadgets).

  ’t Zijn maar een paar begindingetjes, maar stel dat iedereen nou eens de TV zou wegdoen…

  Een andere wereld begint bij jou en dat is precies wat die cartoon weergeeft. Draai je om en “disconnect”. Zie ook de film La Belle Verte.

Laat een reactie achter