Landjepik, zoals hier door naz-Duitsland in Polen, komt sinds de oprichting van de Verenigde Naties niet meer voor. Tot voor kort...

Is de tijd van oorlogen voorbij?

ISIS. Jemen. Oekraïne. Oorlogsgeweld beheerst het nieuws, maar de aarde is wat aantal doden betreft, vreedzamer dan ooit. Beginnen oorlogen eindelijk uit te sterven?

Beschaafder zijn we niet geworden. Wel is oorlog steeds zinlozer geworden, omdat het beheersen van informatie, fabrieken en handelsnetwerken steeds belangrijker worden en klassieke hulpbronnen, zoals oliebronnen en mijnen, minder. Om een handelsnetwerk te beheersen is het effectiever om bedrijven naar jouw land te lokken, dan om het buurland aan te vallen.

De belangrijkste vredesmaker is denk ik het verbod op het inpikken van grondgebied. Helaas staat dit verbod nu op losse schroeven. Na het breken van meerdere beloften van de NAVO aan Rusland, heeft de Russische president Poetin een stuk van de kleine buurstaat Oekraïne, het strategisch zeer belangrijke schiereiland Krim, geannexeerd. Hiermee is een gevaarlijk precedent gezet. De wereld is er niet veiliger op geworden.

Landjepik, zoals hier door naz-Duitsland in Polen, komt sinds de oprichting van de Verenigde Naties niet meer voor. Tot voor kort...
The German army marches into Poland, September 1939.

13 gedachten over “Is de tijd van oorlogen voorbij?”

 1. Vandaag stond er een artikel over een taxi die over de voet van een voetganger gereden is in Amsterdam op nu.nl.
  Het zal erg zijn voor deze persoon maar ik woon niet in de buurt van noord-holland, waarom moet ik dit weten?
  Alles wordt bericht dus lijkt het steeds erger te worden in de wereld.
  Perseptie is lastig tegenwoordig.

  1. Maar vergeet in dit verband ook niet wat er veel eerder al gebeurde in Kosovo. Dat werd tegen de zin van Servië een m.o.m. onafhankelijk land terwijl het Servisch grondgebied was. Maar omdat er een grote meerderheid islamitische Albaniërs woonden scheidde dit deel van het land zich met internationale – lees NAVO – steun van Servië af.

 2. Trouwens, volgens mij waren de afspraken over het zich niet bemoeien van elkaars invloedsfeer gesloten tussen Kohl en Gorbatsjov.
  Gorbatsjov was leider van de sovjet unie, Jelsltsin heeft Rusland afgescheiden van de Sovjet Unie.
  Ik weet niet in hoeverre de afspraken overdraagbaar zijn.

 3. Oorlog voorbij? Ik denk dat het ergste nog moet komen. Denk bv. aan de militaire operatie oefeningen. Trident huppeldepup.. Oekraïne. Rusland, Iran, Venezuela enz. Dit gaat over landen, maar we hebben ook een persoonlijke vijand. Het systeem hier: Steeds minder banen. Of werk wat steeds minder betaald. Afbreken van verzorgingsstaat. Gratis werken/verplichte vrijwilliger, steeds meer controle enz. Alles droogt op.
  De agenda om de wereld 1 te maken gaat gewoon door. Er wordt van alles uit de kast getrokken.(false flag operaties) Enge ziektes/experimenten, moslim hetze/aanslagen, klimaatverandering(al dan , contant geld afschaffen enz.
  Je weet gewoon niet meer wie wie is en waar die voor staat. Denk je dat je goed bezig bent, dan word je uiteindelijk weer gebruikt/misbruikt. Beetje zoals de serie Mr. Robot. Of denk aan Hegeliaanse dialectiek via politiek/oppositie. Dus vrijheid neemt steeds verder af.

  1. Ongelovige Thomas

   Je hebt gelijk , het ergste moet nog komen .
   De VS ligt momenteel op ramkoers in haar streven naar ’n Pax Americana , ’n nieuwe wereldorde waarin slechts plaats is voor 1 munt , 1 wereldregering , 1 westers financieel systeem waar alle grondstoffen v.d. wereld worden verhandeld ( Wallstreet, Chicago , Londen ).
   Alle oorlogen in het Midden Oosten die momenteel woeden zijn veroorzaakt door de VS,

   Generaal Wesley Clarck kreeg 10 dagen na 9/11 2001 te horen op het Pentagon dat de VS binnen 7 jaar oorlogen zou gaan voeren in Irak , Libie , Syrie , Libanon ,Somalie , Soedan en als laatste Iran.
   Deze voorspelling van Clarck is zo goed als volledig uitgekomen.., ..ook heeft Clarck het over het motief van deze oorlogen in deze Youtube video;
   https://youtu.be/7mNr1aaDiNw

   De coup d’etat door de VS in Oekraine past precies in hun streven naar ’n Pax Americana.,
   Oekraine is ’n volledige vazalstaat geworden van de VS .
   Oekrainse grondstoffen worden ingepalmd door Westerse multinationals , er zit ’n Westers puppet-regime te regeren, het land wordt volgestouwd met NAVO legermaterieel voor hun volgende strategische zet.
   Zowat alle gaspijpleidingen vanuit Rusland richting Europa lopen door Oekraine , Deze coup was dus ’n perfecte zet om Rusland economisch te verzwakken..

   De volgende strategische zet is ’n oorlog met Rusland .
   Het zint de VS natuurlijk niet dat er zoiets bestaat als ’n BRIC , de BRIC landen willen zich ontdoen van het juk v.d. VS dollar als wereld handelsmunt .
   De VS heeft in haar aanloop naar oorlog met Rusland in ieder geval al ’n handelsboycot opgelegd aan Rusland om Rusland te verzwakken en mogelijk te destabiliseren.
   .Het motief voor deze boycot was de aanslag op de MH17
   .Deze aanslag blijkt steeds waarschijnlijker uitgevoerd te zijn door Oekraine ( dus door de VS) en was dus ’n false flag .
   De anti Rusland propaganda vliegt ons momenteel rond de oren op de Nederlandse tv , Poetin kan in de ogen van het Westen geen goed doen.
   Dit in tegenstelling tot Obama die het liefst zingend , dansend en emotioneel ( huilend om de nep Sandy Hook shooting bijv. )wordt vertoond in de media.
   Het is werkelijk om te kotsen mensen..
   We worden gebrainwashed om Rusland te haten en te zien als onze vijand.
   Onze media is momenteel overduidelijk in handen van het kaptiaal wat het streven naar ’n NWO , ’n nieuwe wereldorde , propageert.
   De Nederlander is momenteel slechter dan ooit geinformeerd over wat er zich in de wereld afspeeld door de media …
   De Tsjechische president bijv..zei onlangs ; wie niet weet dat er ’n coup heeft plaatsgevonden in de Oekraine moet wel zeer slecht geinformeerd zijn
   http://www.washingtonsblog.com/2015/01/czech-president-says-poorly-informed-people-dont-know-ukraine-coup.html

   . Ja , wij Nederlanders worden zeer slecht geinformeerd door onze media. want die zwijgt als het graf hierover , net zoals over de waarheid m.b.t de ramp met de MH17 , de waarheid achter 9/11 etc..

   De VS coup in de Oekraine kan worden bewezen met overstelpend veel materiaal;.
   https://youtu.be/WV9J6sxCs5k
   https://youtu.be/Z_Frxfvtxz8
   http://www.wanttoknow.nl/politiek/oekraine-natos-neo-nazi-militaire-organisaties/

   De door de VS verlangde oorlog met Rusland zal ’n zeer heftige worden…de westerse elite wordt gelijk op haar wenken bedient met de door haar verlangde populatiereductie van 7 miljard mensen naar 500.000.000 mensen..
   Er staat ons waarschijnlijk ’n verschrikkelijke oorlog te wachten…

 4. Washington wilde namelijk de marinebasis van Rusland in de Krim veroveren,….ha,ha…maar Putin was sneller.Westerse politici weten heel goed, dat de Krim vroeger een Russisch grondgebied was geweest en dat het een fout van Chroesjtsjov was geweest om het schiereiland aan Oekraïne weg te geven. Ze weten ook dat het percentage van 96,6 % van de kiezers in een referendum voor Russische aansluiting heeft gestemd.De Krim bewoners zijn uit lijfsbehoud naar Putin gevlucht, zo kan je zeggen….

Laat een reactie achter