Contactloos betalen blijkt erg risicovol. Weinig verrassend.

Contactloos betalen zeer onveilig

Draadloos betalen met je pasje, zonder pincode. Wat kan er misgaan? Mijn vriend Gerald liet al eerder in een café zien hoe eenvoudig het is draadloze pasjes te plunderen. Nu wijst ook de Nederlandse Consumentenbond eindelijk op het gevaar.

Dit is het zoveelste falen van een financieel systeem dat maar in één ding geïnteresseerd is: snelle winst. De belangen van de “muppets” (een Goldman Sachs-uitdrukking) zijn volkomen ondergeschikt aan die van de aandeelhouders en topmanagement. Dit voor een bedrijfstak die iedereen diep raakt en de halsslagader van de economie vormt. Helaas faalt de politiek, zoals gebruikelijk, met het temmen van dit onhandelbare monster.

Contactloos betalen blijkt erg risicovol. Weinig verrassend.
Contactloos betalen blijkt erg risicovol. Weinig verrassend.

4 gedachten over “Contactloos betalen zeer onveilig”

  1. Ontving eergisteren een mail van zogenaamd “International Card Services” Die weten verder niets van mij, maar konden mij wel vertellen dat ik account bij ze had????????? Ik moest op korte termijn een aanvraagformulier invullen en mijn bankpas naar ze opsturen. Zou dan een nieuwe krijgen binnen twee werkdagen……… Met de nieuwe kaart zou ik dan contactloos kunnen betalen. Ook als ik het formulier niet zou invullen zou ik die kaart toch opgestuurd krijgen, maar dan zou mij dat 25 euro kosten. Die worden dan zonder mijn toestemming automatisch van mijn rekening afgeschreven stond er. Tsja, maar mijn rekeningnummer hebben ze dus ook niet hé :D
    Nou ja, jullie zijn gewaarschuwd voor als je die mail ook hebt gekregen, meteen dumpen nadat je aangifte hebt gedaan, en nooit iets aanklikken.

  2. Hier nog zo’n geintje: Je wordt gebeld door één van die nummers, en als je opneemt leggen zij op. Dat gebeurd een paar keer en dan bellen sommigen terug. Wat je dan hoort is zogenaamd een telefoon die overgaat, maar het is een bandje dat wordt afgespeeld. Jij denkt dan dat er niet is opgenomen, maar ondertussen kost elke seconde aan die lijn 100 euro of meer.

    http://leeftips.nl/waarschuwing-belt-een-van-deze-telefoonnummers-je-op-neem-dan-absoluut-niet-op/

    Ook niet SMS-en, dat worden de duurste zinnen van je leven………..

Laat een reactie achter