TED-Talk Miljardair ontkracht dat de rijken banen scheppen

Share Button

Een controversiele TED-Talk van Nick Hanauer, zo controversieel zelfs dat TED dit nooit via hun reguliere kanaal heeft durven uitzenden. Nick Hanauer is zelf miljardair en ontkracht dat het de rijken der aarde zijn die banen scheppen. Hij geeft aan dat vooral een stabiele grote middenklasse essentieel is voor een goedlopende economie. Het is volgens hem dan ook alleen maar gezond als rijke mensen flink belasting moeten betalen om zo de overheid in staat te stellen de rest van het volk te ondersteunen en daar zinvolle projecten van op te zetten.

 

Voor de liefhebbers, hieronder nog een uitgebreider stuk over hetzelfde topic met een interview van Nick Hanauer erin op Russia Today.

 

Met dank aan Sargasso voor het onderwerp.

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

3 reacties

 1. OomT schreef:

  En dat zou ik naar de VS moeten gaan verhuizen? Daar zijn ze net zo hard bezig om de middenklasse uit te hollen. Kijk maar eens naar de voedselbonnen die ze er moeten uitdelen.
  Zeer goede video overigens waar goed de waarheid wordt weergegeven. Toch te zot voor woorden dat ze er een omgekeerd progressief belastingstelsel hebben. Ook goede observatie over om een economie te vergelijken met een ecosysteem waarin de middenklasse een essentiële rol heeft. 

 2. quark schreef:

  Sympathieke miljardair!

 3. Kat schreef:

  Geweldig! Dank voor het plaatsen!
  Eindelijk iemand die doorheeft dat Amerikanen door de rest van de wereld uitgelachen worden.
  Goed stuk van Der Spiegel!

  Onder dit stuk heb ik naar je gelinkt:

  http://katskleuren.wordpress.com/2012/11/01/ik-zal-het-nooit-begrijpen/

  Hartelijke groet,

  Kat

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger