Eurocrisis in de bananenpolder?

Share Button

Dit onderstaande filmpje legt de crisis nog eens mooi uit op een grappige manier. Met dank aan Clarke and Dawe.

 

En hieronder ook nog een keer de strategie die onze “toppolitici” en “topeconomen” al een jaar vier toepassen en raar genoeg nog steeds niet lijkt te helpen.

Rarara wat klopt er niet aan deze strategie? Via het ESM leent Nederland straks om te beginnen nog een keertje 40 miljard bij private bankenkartels (en potentieel oneindige miljarden) om zo andere landen die hun rekening aan private bankenkartels niet langer kunnen betalen te voldoen… Wel betalen we uiteraard de komende generaties ook rente over die 40 miljard plus de rest extra schulden aan… inderdaad private bankenkartels en de financiële instellingen die hier van mee profiteren. Dit beginbedrag van het ESM komt overigens bovenop de 100 miljard die er tot nu toe al gestoken is in het redden van banken, verzekeringsbedrijven en andere financiële instellingen.

Ach jah en waarom ook niet, de politici die dit allemaal mogelijk maken moeten natuurlijk ook mooie baantjes bij deze instituten kunnen bemachtigen na hun carrière. Daarbij doen deze financiële instellingen er hele zinvolle dingen mee zoals jaarsalarissen van 750.000 Euro plus bonussen uitbetalen aan Gerrit Zalm (ex-VVD), 450.000 Euro voor Jan Peter Balkenende (ex-CDA) en 400.000 Euro aan Wouter Bos (ex-PvdA). (De bedrijven waar deze laatste twee politici werken zijn overigens meermalen voor boekhoudfraude veroordeeld of beter gezegd voor het “missen” van boekhoudfraude waar het hun taak was hier op toe te zien. Details in De Boekhoudfraude)

Is het dan raar dat o.a. deze drie partijen er toch even een ESM doorheendrukken ten tijde van een demissionair kabinet, terwijl 78% van het volk tegen is? Tegen vooruitzichten van dit soort jaarsalarissen voor goed gedrag (gedrag in het voordeel van de financiële instellingen that is, niet van het Nederlandse volk) zouden er wellicht meer mensen zijn die Nederland en haar volk gewoon in de verkoop zetten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in ieder geval ook even zou overwegen. Met zulke jaarsalarissen is 2% btw verhoging of een verveelvoudiging van het collegegeld van je kinderen inderdaad geen enkel probleem.

Mogen we hierbij dan echter wel vaststellen dat de Nederlandse politiek gewoon een corrupte bananenrepubliek is waarbij de financiële maffia de politiek netjes betaald in de vorm van mooie baantjes na hun politieke carrière als ze doen wat zij graag willen? Ook als, of beter gezegd juist als ze beslissingen nemen die niet in het voordeel van het Nederlandse volk zijn die ze zouden behoren te vertegenwoordigen?

Het zou bijna grappig zijn als hierdoor de gehele Nederlandse verzorgingsstaat niet door de gehaktmolen zou gaan en de middenklasse langzaam maar zeker gestript zou worden. Maar goed, hoe was het spreekwoord ook alweer? Een volk heeft de overheid die het verdient. En het lijkt erop dat de politici en financiële sector uitermate tevreden mogen zijn met het huidige Nederlandse volk.

Begint u alvast te sparen voor die 2% btw verhoging om *kuch* “Nederland en Europa te redden van de ondergang?”.

Aanverwante artikelen:
-) The Shock Doctrine & Life and Debt
-) Catastroïka
-) Update – Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) De toekomst van onze economie deel 12 & 3
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!
-) Hernationaliseer het recht op geldcreatie 
-) Breek het monopolie van geld als enige ruilmiddel
-) Schulden, de eerste 5000 jaar
-) 2000 jaar strijd over de controle van het geldsysteem
-) De top van de geldpiramide, de Rothschilds
-) Griekenland is kaalgeplukt, op naar de volgende
-) Oorlog is cashen voor de 1% 
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Confessions of an Economic Hitman 

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

9 reacties

 1. Paul.R schreef:

  Nu nog de kunst, omdat aan het nederlandse volk duidelijk te maken en als protest straks niet naar de stembus gaan. Misschien dat ze dan in Den Haag iets wakker worden.  :’-)

 2. Roeland schreef:

  Dat kan ze in Den Haag helemaal niks schelen. Niet-stemmers leveren geen lege stoelen op. Die worden gewoon bezet door via degenen die wel stemmen.
  Wat nodig zou zijn is een goed alternatief. Als het enige alternatief Samson is dan vrees ik dat we van de regen in de drup komen.
  Er is een enorme behoefte aan een nieuwe partij met goede ideeën die zich ook goed weet te presenteren

 3. Lacsap schreef:

  Als de BTW met 2% omhoog gaat dan gaan de Nederlanders massaal inkopen in Duitsland.. Tel uit je verlies.

 4. Paul.R schreef:

  Dan rest ons nog maar 1 ding, de meest onbelangrijke partij te stemmen. Ik heb net het programma van Mens en Spirit nog eens dunnetjes overgelezen, als ze mee doen met de verkiezingen dan wordt dit denk ik mijn partij. Heb net mijn lidmaatschap betaald. Als AOWer betaal ik  € 16,-, voor de overige € 40,- per jaar.
  Niet geschoten, altijd mis, zullen we maar denken. Wederom, ben benieuwd.  :-?
  http://www.mensenspirit.nl/lid-worden-en-of-doneren

 5. Johan de Velde schreef:

  We hebben een prima alternatief: de PVV
  Die luistert naar het volk dat zij vertegenwoordigd

 6. seagull63 schreef:

  Zittende politici zijn gewoon de weg aan het vrijmaken voor piratennest wat erachter zit (corporate). Zolang partijen niet met het alternatief komen om schulden kwijt te schelden, (de enige manier om uit de crisis te komen), zijn ze allemaal met hetzelfde sop overgoten en dienen dus niet ons belang. SOPN maakt het verschil!

 7. edwin v schreef:

  alhoewel als regematig bezoeker van de diverse websites ,waaronder dus ook visionair.nl , welke deze vorm van corruptie in de openbaarheid proberen te brengen ,lukt het mij in mijn omgeving maar niet mensen wakker te schudden over wat er in onze maatschappij aan de hand is . men is gewoonweg niet geintresseerd in hoe het hele systeem eigenlijk werkt. als je op het gemiddelde verjaardagsfeestje begint over hoe de zelfverrijking van de heren politici in elkaar steekt ,merk je algauw dat de aandacht verslapt en men na korte tijd al van onderwerp probeert te veranderen. dat je de discussie begint naar aanleiding van het grote klagen van de aanwezigen over het duurder worden van alles en het slechter worden van ons sociaal vangnet ,maakt niet dat je de aandacht lang kan vast houden over dit onderwerp.
  en dit is waarom de heren politici dit beleid kunnen blijven uitvoeren ,het volk is onwetend en willen dit ook schijnbaar blijven. zolang de mensen de eindjes aan elkaar kunnen blijven knopen zullen ze hun kop in het zand blijven steken.
  de algemene dooddoener is “je kunt er toch niets aan veranderen” en daarna gaan we vrolijk over voetbal ,de voice off holland of `het weekendje Texel verder.  en bij de stembus kiezen we gewoon weer de partijen waar de MSM ons naartoe heeft gedirigeerd.
  de groep mensen dat het wil snappen en ook wil overbrengen is gelukkig wel groeiende maar helaas nog steeds te klein. en daarom blijven de goed betaalde baantjes voor politici  bestaan en ziet het merendeel van de bevolking deze mensen als rechtschapen.
  ik niet ,voor mij is er maar een woord voor dit soort mensen: CRIMINEEL. 
   
   

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger