Bekentenissen van een economische huurmoordenaar

Met alle commotie en oorlogsmuziek van de VS richting Syrië is het nuttig dit verhaal van John Perkins nog eens rustig en goed te bekijken. Wat de VS momenteel doet past precies in het patroon van empire building waar ze al meer dan 60 jaar mee bezig zijn.

John Perkins heeft een buitengewoon boeiend boek geschreven over zijn tijd als Economic Hitman onder de titel: “Confessions of an Economic Hitman, The Shocking Story of how America really took over the world“. (Eventueel ook via Torrentz te vinden)

John Perkins vertelt uit de eerste hand hoe hij zelf meehielp het onzichtbare wereldimperium van de VS te bouwen. Hij legt tot in de kleinste details uit hoe landen die waardevolle grondstoffen bezitten via, schulden, corruptie, politieke moorden, en als laatste optie de inzet van het leger, zijn ondergebracht in dit onzichtbare wereldrijk.  Hij was één van deze pionnen om dit voor elkaar te krijgen. Inmiddels is hij ouder en wijzer geworden en gelooft hij dat het belangrijk is dat mensen in de wereld zijn verhaal kennen en deze methodes van controle en manipulatie leren doorzien.

Zijn verhalen over Zuid-Amerikaanse presidenten die hij moest omkopen, en om zag komen in “vliegtuigongelukken” als dit niet lukte en hoe hij vrouwen moest regelen voor een prins van Saoedi Arabië om een oliedeal tussen de VS en dat land klaar te spelen zijn slechts twee van een scala aan interessante verhalen.

Hieronder een uitgebreid interview met hem in twee delen. Deel I:


En deel II

 

Interessante kost voor de vrijdagmiddag en/of het weekend. Hoe wenselijk is dit empire builden eigenlijk, helemaal als het gepaard moet gaan met schuld, moord en oorlog om het voor elkaar te krijgen? En als we dit soort trucs inmiddels kennen wordt het dan niet eens tijd dat we ophouden om de militaire acties van de VS te ondersteunen en continue maar goed te keuren? En moeten we misschien ook de hele schuldensituatie in de wereld eens goed onder de loep nemen?

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De oorlog vanuit de Verenigde Staten tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Het militair industrieel  complex
-) 100 jaar mindcontrol experimenten
-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) Een nieuwe wereldorde, deel I
-) Een nieuwe wereldorde, deel II
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) Oorlog is cashen voor de 1%
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Kindermisbruik door de elite
-) Iran gisteren en vandaag
-) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog
-) Wereldvrede visionair of utopie
-) Armoede in de VS in beeld 

20 gedachten over “Bekentenissen van een economische huurmoordenaar”

 1. Eén van de boeken die ik nog wel een keer wil lezen. Samen met het boek dat je eerder deze week besprak. Met dit boek ben ik wel iets banger dat ik me tijd verspil aan een niet te checken theorie.

  Al ben ik er wel van overtuigd dat zulke dingen gebeuren, ik ben wel sceptisch naar auteurs toe die hun boeken willen verkopen. Als ik het ga lezen zal ik het downloaden met een torrent en het niet legaal kopen. Complottheorieën kunnen big business zijn, daar wil ik niet aan meewerken.

 2. Deze man verteld gewoon zijn verhaal over wat voor werk hij vroeger zelf heeft gedaan. Bekijk anders eerst dit interview en dan kun je kijken of je het boek wilt lezen. Ik vond het zeer interessant en zie geen enkele reden om deze man niet te geloven. En zoals je in de video kunt zien heeft hij dit boek niet nodig om rijk te worden dat is ie namelijk nog wel uit zijn werk als economic hitman. 

  Het is een man die ouder en wijzer geworden is en na 9/11 heel goed begreep dat wat de VS doet over de hele wereld (samen van West-Europa vrees ik) je vanzelf heel veel vijanden gaat opleveren. Hij heeft inmiddels zelf kinderen en dacht dat de weg die is ingeslagen door deze mensen wellicht onverstandig is voor de toekomstige generaties van de VS, laat staan voor de kinderen van de landen die het slachtoffer zijn van dit soort operaties.

  Je kunt trouwens het audioboek ook wel vinden via torrentz.
   

 3. Ik heb het in het Nederlands vertaalde boek in de kast staan. Het las als een boeiende thriller en het relaas van Perkins is een ware eye opener. Een absolute aanrader als je wil weten hoe de echte wereld en dus de dominatie van de VS in elkaar steekt.

 4. Dit is helaas de realiteit, maar dez moet veranderen zeg het voort en zeg het voort. De criminelen de bak in en alles afpakken. Laat de criminals sociaal werk doen, dan leren zij hoe het moet.

 5. Kom nou toch zeg, alweer een paranoide, goed verkopende complottheorie. Als je toch bedenkt wat Amerika met klokken luiders doet. En dan beschrijft deze man zeker ongestoord, ongestraft, de hele strategie van geheime operaties daar in amerika???? 
   
  :) :) :) :)

 6. De internationale centrale bankiers storten jaarlijks stortvloeden academisch geschoolde economische hitmen en fourminutemen – en vrouwen – de maatschappijen en beschavingen in om overal de directeurschappen besturen topkaders ministeries leidingen presidentschappen  te bezetten en dan van binnen uit de landen volken instanties partijen diensten bedrijven industrien uit te leveren aan d banken op allerlei wijs van failliet maken of voor take overs of zwaar leningsbehoeftig maken.
   
  Deze handlangers en judassen worden beloond met tonnen en miljoenen en de banken krijgen er miljarden mee zoals vestia bijvoorbeeld een laatse gebeuren was. Zie  af en toe eens stevenbrownblog of klokkenluideronline.is of boinnk.nl of gewoon je tv voor de dagelijkse slacht aan dat soort aan de banken uitleverende daden waar de eucommisie uiteraard en grote en grootste rol mee speelt mat al hun financiele en econoomische plunder en trucks en ook vol zit met banksterfamilias en tevens zelf heel die eucommisie ook hebben opgezet.
   
   
  Enige Wereld  politiek en economische politiek van al eeuwen waar we werkelijk mee zitten is de chronische roof en plunder van deze bankiers als de spil in zaken.
   
  https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/banking-with-hitler/comment-page-1/#comment-111953
   

  1. Het is en was me al duidelijk dat de jackals zoals hij ze beschrijft belangrijke leiders uit hun positie hebben verwijderd en inderdaad zal het zeker geverifieerd kunnen worden als men op het net gaat zoeken en bepaalde punten met elkaar in verbinding brengt. Onverklaarbare zelfmoorden, plotseling sterven aan een ziektebeeld dat terwijl de persoon redelijk jong en zeker gezond was. En natuurlijk bestaat de theoretische mogelijkheid dat het ook echt zo zou kunnen zijn dat men aan een bepaalde ziekte gestorven is, maar vaak wijst de praktijk richting twijfelachtige omstandigheden. Vaak krijgt men dan de voordeel van de twijfel mee. Maar kort daarop wordt de marionet geinstaleerd en je ziet in die economieen dan zeker wel gebeuren wat hij beschrijft in de infrastructuur in zo’n land. Korte stevige investeringen welke men terug kan vinden na enig onderzoek. En niet ten bate van de gehele bevolking want slechts de rijken in zo’n land delen wat mee in de enorme winsten die het oplevert.
   Te veel vragen en te weinig bevredigende antwoorden blijven er open staan.

   Jammer dat hij in zijn verhaal als het ware de Moslims als dreiging wenst over te brengen richting Amerika en de andere westerse landen. Alhoewel men vanuit die gedachten zoals hij het beschrijft er in mee kan gaan dat er kwaadheid zal heersen, loopt hij er wel erg aan voorbij dat de meeste dreiging vanuit die Moslim wereld de gecreerde illusie van de regering en media van Amerika zelf is, welke ook dat geloof gekaapt heeft. Dat neemt voor mij niet weg dat zijn verhaal geloofwaardig is en zal zijn maar ik geloof dat ik daarin wel zijn agenda lijk te herkennen en waarom dat hij waarschijnlijk ook de ruimte zal krijgen om zijn verhaal te kunnen doen. Hetgeen voor antares het argument lijkt te voeden waarom het hele verhaal onzin zou zijn. 

   Zijn verhaal lijkt namelijk het beeld te bevestigen dat Moslims verantwoordelijk zullen zijn voor de daden welke er nu in de naam van hun geloof gepleegd zijn richting onschuldige mensen omdat ze zo kwaad zullen zijn. Dat is wederom sluwheid van de hoogste orde waar men doorheen zou moeten kijken. Op dat punt vertrouw ik hem niet echt, wel geloof ik de rest van zijn verhaal betreffende de manier waarop alles georganiseerd is en zal zijn in zo’n groep.

   Hij heeft een duidelijk beeld van de wereld en schetst het ook o.a door de ongelijkheid aan te geven betreffende de armoede op deze wereld. Ook het beeld dat hij schetst dat Amerika welke als bevolkingsgroep zo’n 5% van de wereldbevolking uitmaakt zo’n 25% van de grondstoffen op deze planeet verbruikt, als consumptie-monster kent waarheid. Naast het feit dat er zo’n 100 miljoen Amerikanen op of rond de armoede grens leven, leven er vele in overbodige luxe althans zeker hun sport en media en zakelijke en politieke ‘helden’. Ook die zakelijke luxe beschrijft hij. Maar die overweldigende luxe dient ook de verdeel en heers strategie van de voornamelijk aan de top heersende zionistische tak welke de media en de regering in het bezit heeft.

   Als men kijkt welke salarissen hun zogenaamde ‘helden’ hebben en krijgen, waarmee ze in luxe kunnen baden dan is dat op zich schandalig te noemen. Soms heeft men 5 of meer van de duurste sport en luxe auto’s en juwelen waarmee men in de arme landen gelijk met pensioen kan gaan en als een koning in hun arme land kunnen gaan leven en rentenieren van hetgeen overblijft als men het verpand. Daar is geen woord aan besteed wat hierin overdreven is te noemen. Huizen met 3 tot 18 badkamers en keukens 2 tot 6 maal de grote als de ‘huisjes’ waarin de armsten op deze wereld moeten leven, als ze al een dak boven hun hoofd hebben. Keukens welke ze notabene nog nooit hebben gebruikt want ze eten altijd in de duurste restaurants, of de chefkok heeft een aparte keuken waar hij de maaltijden voor deze zogenaamde ‘helden’ bereidt. Naast het feit dat er inderdaad talent bestaat welke prachtige dingen voortbrengen, is de beloning ervoor schandelijk te noemen en dat is het zeker gezien in het contrast genomen betreffende de rest van de wereld. Met name de derde wereld landen maar ook die armen die in de westerse wereld strijdend hun hoofd boven water trachten te houden.

   Maar ook het zakenleven in Amerika kent die exorbitantie betreffende een overdreven luxe levens standaard. Zo’n 25.000 mensen sterven er onnodig van de honger op deze wereld per dag en nog meer kinderen als dat belachelijke hoge cijfer want die sterven aan onnodige ziektebeelden die met de juiste medicatie simpel voorkomen hadden kunnen worden. Mensen bedelen van de honger en plegen daden die kerven in hun ziel snijden iedere dag, daarbij littekens achter latend in hun zijn, hetgeen wat lijdt tot een hels leven zonder enige uitzicht op verbetering in die situaties. En dan komt men in de westerse wereld tot gedachtes of aannames zoals “strijd brengt het beste in de mens naar boven” wat in mijn ogen dan zeker wel wat te kort komt aan realiteits besef volgens mij. Of dient het de ontkenning ervan?

   Dat is de uitwerking van het kapitalisme en van het imperische rijk, of diegenen die onze wereld vormen waarvan deze man zijn verhaal beschrijft over hoe men die macht van dat imperium dagelijks nog verder wenst uit te breiden. Want kapitalisme voedt een onverzadigbaar monster een imperium wat zichzelf van binnenuit ten gronde richt.  Opgericht vanuit morele verrotte en corrupte wortels en men durft het schaamteloos vanuit het Darwinisme het recht van de sterkste te noemen, ik noem het liever zoals R.N.Marley aka Bob Marley het bij naam noemde een Rat race. Ratten wensen namelijk ook niet te delen die vallen ook vechtend over elkaar heen om te bemachtigen wat ze maar kunnen bemachtigen. Men zou zich moeten schamen want inderdaad kunnen dieren niet echt cognitief denken, maar wij mensen die dat wel kunnen verzinnen daarmee alle redenen en excuses om onze egoistische zelfzuchtigheid te kunnen blijven voeden. Mvg.Jasper.  

   1. Hé Jasper, heb jij ook in de gaten dat de gematigde moslims in Syrië, een knokpartij zijn aangegaan met de extremistische kant van het geloof? Ik denk dat we redelijk snel te weten zullen komen, wie werkelijk die gas aanval hebben uitgevoerd.

    1. Note:
      
     Als blijkt dat die extremisten erachter zaten, betekend dat ook, dat wereldwijd alle moslimextremisten in diskrediet komen te staan bij de gematigde moslimbevolking. Nu uiteraard nog even charge analyses doen, Assad geeft zijn gifgasvoorraden tenslotte vrij. E.e.a. spreekt voor hem in de positieve zin, want hij weet ook wel dat die analyses er zullen komen. Een dergelijk ontwikkeld, wel ingelicht man, weet ook hoe forensisch onderzoek wordt gedaan. Het zou de doodklap voor het moslimterrorisme wel eens kunnen worden. :)

    2. Dat zijn bijkomstige uitwerkingen van het aan/in het licht komen de waarheid die is, beste Antares :) Ter overdenking wil ik het volgende aandragen :
     Wellicht zullen er extremisten zijn ook onder Moslims evenals er ook onder Christenen en onder andere gelovigen in de geloven extremisten zullen zijn. Het kost veel moeite en tijd om het uit te vinden om dan wellicht te weten te komen dat sommig extremisme niet aangestuurd wordt vanuit die geloven, maar slechts een agenda dient. Vals geloof bestaat uit een paar zo niet vele vormen, hetgeen dat alles in het midden oosten werkelijkheid aanstuurt. De grootste factoren in het midden oosten zijn het extreme zionisme en het satanisme, deze zijn verweven in elkaar geraakt. Het satanisme is eigenlijk alle valsheid zelf wereldwijd. Het manifesteert zich daar waar de geloven het innigst zijn het sterkst het puurst, zoals b.v. pedofilie plaatsen of instellingen met kinderen op zal zoeken. Het donkere, de kracht achter de gordijnen van het wereld toneel. Men verleid ons ook tot een ‘vals’ geloof, met dat wat wij over onszelf zijn gaan geloven, dat wij onze mentale projectie van onszelf zijn, dus de illusionaire entiteit die wij hebben gevormd van onszelf. Diegene die we hebben gevormd vanuit onze gedachten met dat wat wij geloven wie of wat wij zijn geworden doorwerkend in het nu door onze ervaringen en bevindingen uit ons verleden. Waarmee we slechts alleen het ‘valse’ produkt van onze gedachten zijn, daarom overheersen beelden en woorden rondom ons heen het straatbeeld en in ons leven (reclames e.d.). Daarom is er de media en de moderne media. Alles om ons in/met de bezigheid met onze gedachten af te leiden van ons werkelijke zijn, onze innerlijke vredelievende stille Zelf. Ieder woord tiggert een nieuwe associatie , dat triggert een nieuwe gedachte en een gedachte leidt tot een volgende gedachte enz….. Waarschijnlijk omdat het loslaten van dat alles, dus het product van die mentale illusie, die ‘valse’ gecreerde entiteit, alleen kalmte en vrede kan brengen. Zo komen wij niet toe aan ons werkelijke Zelf welke alleen tot volle bloei kan komen in de leegheid van onze gedachten, dat is de werkelijke volheid van het zijn. Dan komt men uit bij de essentie van het Zelf, de alerte observeerder welke kan observeren als men gedachten vormt, dan ontstaat er ruimte, zodat men kan beslissen die gedachten te volgen of niet. In die ruimte vindt men zijn of haar ware Zelf. In die vredelievende staat wenst men geen conflict of oorlogen. Men kan dan geloven in het Zelf. Vind Jezelf ! Want als je die vrede in jezelf vind en kunt uitdragen word het uiteindelijk het produkt van het collectief :) Mvg.Jasper.

    3. Toen ik onderstaande reactie aan Douwe schreef beste Jasper, stond jouw commentaar hier nog niet. Mijn antwoord op jouw reactie hier, is gelijk aan mijn reactie aan Douwe. ;)

 7. De meeste aanslagen die worden gedaan in naam van terrorisme zijn inside jobs en false flags. Ik zou zeggen verdiep je eens goed in Operation Gladio in Europa waar de zogenaamde communistische terroristen achteraf vooral de CIA en de VN bleken te zijn. 

  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio 

  Het meest extremistische regiem in het hele Midden Oosten is dat in Saoudi Arabie en die bestaan al sinds de jaren 70 alleen bij de gratie van de bescherming van de VS. Kortom het westen beheerst het verdeel en heers spel daar tot in de puntjes. Of als ik de wiki erop nalees zijn de eerste relaties al gelegd in 1933

  http://en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Arabia%E2%80%93United_States_relations 

  Bekijk ook nog eens de goede documentaire van Tegenlicht over deze zaken met de prachtige titel. Onze dierbare dictators.
  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/onze-dierbare-dictators.html

  1. Informatie over de chaotische, constant variabele interacties en hun effecten, (bedoelde en onbedoelde automatische ontwikkelingen) dus de gevolgen daarvan, moeten op afstand worden bekeken. Het gedetailleerd opnemen (focussen op) van specifiek gecompliceerde aspecten, maakt ons brein blind voor andere belangrijke gebeurtenissen, en hun onderlinge invloeden (teveel informatie). Goochelaars, illusionisten, en manipulators, (goed of slecht) maken gebruik van de tekortkomingen in ons brein. De uitdrukking, “door de bomen het bos niet meer zien” is er niet voor niets. Camouflage informatie bijvoorbeeld, kan heel wel correct zijn, (controleerbaar) maar in specifieke verbanden met andere informatie, juist blinde spots creëren. Zo werkt ons brein nu eenmaal, en in de natuur heeft dit mechanisme het ons doen overleven. Bekijk de gebeurtenissen op afstand. Vermijd teveel details, en je ziet dat het in de lijn van een zich ontwikkelende, intelligente soort ligt, zulke fouten te maken, als het al fouten zijn, evolutionair beschouwd. In de natuur is de één z’n dood, de ander zijn brood. Alles wat wij mensen tot nu toe gedaan hebben, heeft tot kennis en ontwikkelingen geleid. Kennis die ons tot in de oneindige ruimte heeft gebracht. Zonder al de rottigheid die we uitgevreten hebben, zaten we als intelligente, maar dan vredelievende wezens, hoogst waarschijnlijk nog in het hoge gras. Een aaibare, weerloze, vegetarische soort, volkomen onvoorbereid op de werkelijkheid in ruimste zin der betekenis. Pas nadat we geleerd hebben om ons technisch effectief; nuchter wetenschappelijk verantwoord, rechtvaardig en onderling sociaal bedeeld als samenwerkende soort, in ons levensonderhoud te voorzien, kunnen we overleven. Dat is de werkelijkheid voor mij, de rest is bijzaak, leuk of niet.          

   1. In onze huidige realiteit is het geen bijzaak beste antares, het is helaas hoofdzaak en nog steeds. Tot de tijd aangebroken is dat het collectief begrijpt dat men de creatie van de toekomst uit handen geeft. Men creëert die toekomst voor ons nu alleen omdat men blindelings lijkt volgen. Maar tegelijkertijd kan men het voorkomen, door slechts de waarheid aan/in het licht te brengen als het er praktisch toe doet. Als men de alerte observeerder is kan men dat zien. De rest van de tijd heb je ruimte om je ware Zelf te zijn, je vredige innerlijk zonder alle gedachten en kennis die je ego slechts vorm geeft dus het illusionaire zelf. Dus iedere black opp en iedere false flag moeten aan en in het licht gebracht worden. De rest is inderdaad bijzaak, dat is dus o.a het opdoen van meer kennis als men weet welke groep die toekomst wenst te vormen. Die groep die de mensheid eigenlijk niet dient maar slechts de belangen van die groep. Kennis voegt ook niks toe aan het oorspronkelijke Zelf , vanuit die basis is iedereen gelijk aan elkaar. Het Zelf is in de hoogste volheid, alert en leeg van gedachten.  Als men van jou stellingname uit gaat volgt men in feite de theorie van Einstein, die stelde dat realiteit een illusie is maar wel een volhardende, gaan jullie beiden dan maar voor de loop van een geladen machinepistool staan in het midden oosten, eens kijken wie er zo volhardend is of waar die illusie van die realiteit schuilt. Dus het is wel degelijk van belang voor de realiteit die we samen wensen te creëren met het alerte collectief, dat de neuzen de goede kant op staan. Alert zijn is niet half slapend en grazend de kudde volgen dat doen koeien en dat siert ze, maar alerte mensen doorzien en creëren samen een toekomst vanuit die alerte staat van zijn. Als alertheid hierin voor jou bijzaak is slaap je nog half, en dat is precies wat die groep wenst welke jou waarschijnlijk de kennis voedt om je alerte zijn te manipuleren. Dat doet men ook door jouw het het idee te geven dat jouw kennis over iets het meest belangrijkst zal zijn en dat het hier en nu niet zal tellen. Het Nu is het enigste moment dat men leeft en dat behoort waarheidsgetrouw te zijn dus dat behoort in het licht te komen, anders leeft men in een valse door anderen gecreerde illusie, niet vanuit het Zelf. Mvg.Jasper

    1. Dat heb ik gedaan beste Antares daar waar jij de hete kolen laat liggen, haal ik ze uit het vuur :)

    2. Ik stook momenteel hout dat snijdt vriend, en zoals geschreven in mijn laatste opmerking aan jou, in het artikel exo politiek, wakker worden of laat die borrel staan als je schrijft. ;)
      
     Prettig weekend. :)

    3. Vind jij dat hout snijden? Ik vind het meer wat zout op slakjes leggen. Maar het zal je ego dienen waarschijnlijk anders zou je het niet zo hoog waarderen. We kunnen ook samen op de brug gaan staan en de rits open doen en de zaak over de reling gooien, moet je wel even voelen of het water koud is anders doe ik niet mee. Dit gaat nergens meer over beste Antares :)

Laat een reactie achter