Een nieuwe wereldorde

“The term “conspiracy theorist” is a label used by the establishment to dismiss
the idea that powerful people might get together and actually plan something…” 
– George Carlin

Als enthousiast permacultuur adept vind ik het interessant om naar patronen te zoeken, patronen in de natuur, in het landschap, in het gedrag van dieren en mensen, patronen in de maatschappij, etc. Het afgelopen jaar heb ik de tijd gehad om me sterk te verdiepen in een aantal zaken van onze maatschappij. Het begon bij het bankensysteem vanwege de economische crisis, maar op een gegeven moment was mijn begrip door eigen onderzoek zo anders over dit systeem dan dat ik in de mainstream media tegenkwam dat ik me ook maar eens ben gaan verdiepen in hoe de media in Nederland werkt. En als je het over macht van geld en media hebt dan komt de rol en de machtspositie van politici er ook al snel bij kijken.

Ik ben dan ook een boel interessante nieuwe patronen tegengekomen. Patronen die heel verschillend zijn dan wat mij is geleerd op school, of wat ik te horen heb gekregen via de mainstream media. Een prachtige documentaire die deze drie takken van de macht van het bankwezen, de politiek en de mainstream media en hun onderlinge verbondenheid ook nog eens goed heeft geanalyseerd is hieronder te vinden, met de titel: The Power of the Purse.

 

Persoonlijk is voor mij door deze zoektocht het afgelopen halfjaar duidelijk geworden dat er een groep partijen zijn in onze wereld die een enorme invloed hebben op een aantal buitengewoon belangrijke ontwikkelingen in de wereld waar wij zelden tot nooit iets van horen. Ontwikkelingen over welke landen worden aangevallen door de Westerse machten, maar ook ontwikkelingen zoals het samenvoegen en laten crashen van economische systemen. En het gaat hierbij onder andere over partijen zoals de Bilderberg groep, de Trilateral Commision en een BIS Bank, etc.

Een overzicht van organisaties die druk aan het bouwen zijn aan een nieuwe wereldorde

Natuurlijk is democratie een schattig concept maar iedereen die wel eens heeft vergaderd weet wat voor een tergend langzaam, saai en hersendodend proces dit kan zijn. Daarbij is het eindresultaat zelden de beste oplossing en veel vaker een halfbakken oplossing om alle die hun zegje moesten doen gedeeltelijk hun zin te geven. Als ik heel eerlijk ben kan ik dan ook prima begrijpen dat de echte machtigen en rijken der aarde dit liever intern bepalen met elkaar. Vaak als ik over deze partijen hoor zijn mensen het zo met de ondemocratische mechanismen van deze organisaties oneens dat er inhoudelijk zelden eens naar hun plannen wordt gekeken. Mijn vraag die ik hier dan ook graag zou willen stellen is of het idee van een nieuwe wereldorde wat deze mensen lijken te willen bewerkstelligen stiekem niet gewoon een heel goed en visionair idee is?

Een gezamenlijke wereldmunt, gemakkelijk contact tussen alle mensen van de wereld door een goede internationale infrastructuur, en een vrij verkeer van arbeid, handel en goederen. Daarbij lijken ze te zijn voor een beperking van de bevolkingsgroei en wellicht zelfs het bevolkingsaantal.  Wat vinden de lezers hier, is dat werkelijk zo een raar en gevaarlijk idee of is het eigenlijk een prima idee deze nieuwe wereldorde?

En kunnen wij als visionairs ze wat tips en constructief commentaar meegeven hoe een nieuwe wereldorde er naar ons idee het beste uit zou kunnen zien? Op www.rondetafelbeleid.nl is een groep burgers zelf al druk bezig om een mooie nieuwe wereld te bouwen. Aanschuiven kan door iedereen.

36 gedachten over “Een nieuwe wereldorde”

  1. Ik denk dat het verstandiger is de informatie te bekijken en je eigen gezonde verstand te gebruiken om te bepalen of je de inhoud waardevol acht ongeacht waar het staat. Als je het artikel overigens goed leest heb je direct het antwoord op waarom dit niet in de Mainstream Media verschijnt. Die zijn namelijk in handen van de 1% en wat schieten die er nu mee op dat mensen in Nederland weten dat 90% van de media in Nederland in handen is van van 1 bedrijf… Idd helemaal niets, en je gaat niet iets publiceren wat tegen je eigen belang is.

 1. Robert de Winter

  Deze nieuwe wereldorde betekent ook een politiestaat en een gesnoerde mond. Sterker nog alles gesnoerd en zeker geen vrijheid van beweging en/of arbeid. Een chip in je arm kun je krijgen. Verder in je hok blijven en doen wat je gezegd wordt. Protesteren is zinloos/onmogelijk. Geen weg terug meer.

  Lijkt me logisch dat dit genoeg redenen zijn om dit nooit te willen.

 2. Douwe, ik begrijp je ergens wel:
  “Een gezamenlijke wereldmunt, gemakkelijk contact tussen alle mensen van de wereld door een goede internationale infrastructuur, en een vrij verkeer van arbeid, handel en goederen. Daarbij lijken ze te zijn voor een beperking van de bevolkingsgroei en wellicht zelfs het bevolkingsaantal.”
  Natuurlijk, dat zijn prima onderwerpen, als deze vanuit de mensheid zelf, het volk, worden gedragen en uitgevoerd. Probleem echter is dat een klein clubje mensen dit anderen wil of gaat opdragen. Inderdaad zoals Robert het aangeeft: politiestaat, dus 1984-achtige taferelen, Big Brother enz. Lijkt me niet gezellig.
  Misschien moeten we op de een of andere manier maar eens gaan samenwerken met dat eliteclubje? Of infiltreren?

 3. Hebben de vertegenwoordigers van de nieuwe wereldorde al eens iets gedaan waarom wij vertrouwen zouden mogen hebben in deze club? Omdat dictatuur gemakkelijker is dan democratie is het daarom wenselijker?
  Is wat er momenteel gaande is in het geldsysteem niet het gevolg van slapend opstrijken van rente in die mate dat de beperkingen van het ecosysteem dit pyramidespel met veel schade voor de armen zal doen imploderen?

 4. Spijtig genoeg is democratie inderdaad niet altijd democratie. Spijtig genoeg hebben enkelen nét iets te veel macht dan goed voor hen, en er zijn nog wel dingen uit de wereldpolitiek die we kunnen aanklagen…

  Een gezamenlijke wereldmunt lijkt mij nogal nadelig: zal eender welke instelling (bestaande of nog te creëeren) wel in staat zijn de verantwoordelijkheid van de functies van de centrale bank op wereldwijd niveau correct toe te passen? Overigens passen bij al de verschillende economieën een verschillend munt- en inflatiebeheer, het lijkt me onmogelijk dit onder één instelling en onder één munt onder te brengen. Bovendien zullen politiek instabiele landen het vertrouwen in die munt schaden, wat zal dan het alternatief zijn? Goud?

  Met de andere puntjes die je aanhaalt ben ik het helemaal eens: uitbouw van communicatie en vrij verkeer van arbeid, handel en goederen. Welke prachtige stap zetten de europese overheden dan ook toen ze het vrij verkeer van goederen, diensten, personen en kapitaal op europees niveau regelden! De uitbreiding van technologie en globalisering zal dit vermoedelijk nog verder (wereldwijd) stimuleren. Hoe prachtig toch die economie! Helaas functioneert alles via de niet altijd even zuivere politiek…

 5. Wie zou dit nou niet willen?

  Vrijmetselarij is bestemd voor mensen, mannen en vrouwen, die:
  Fundamenteel het principe van absolute morele vrijheid onderschrijven.
  Ervan overtuigd zijn dat de verheffing van het mensdom een gevolg is van het verzet tegen dogmatiek, sektarisch denken en starre ideologieën.
  Die geloven in de gelijkwaardigheid van mensen.
  Die zich ervan bewust zijn dat democratie en seculariteit de pijlers vormen van een goed georganiseerde maatschappij.
  Die zich willen inspannen om MET elkaar, VOOR elkaar tot broederschap te komen.
  Die de factor ARBEID onderschrijven, omdat ze weten dat je met goede bedoelingen alleen niets bereikt.
  Die humor hebben en zichzelf af en toe niet zo serieus durven nemen.
  Die optimisme zien als “moral duty”.

  Bron: Loge Pentagram Amsterdam (Amstelveen)

  Ga nou eens met deze instelling rond een tafel zitten.

 6. Beste Douwe, alweer naar mijn mening de spijker op zijn kop!
  Geld ,de media en politiek is ook naar mijn mening zeer nauw verweven en als er niet bij deze drie verandering komt, zal het ene een vangnet voor het andere zijn.
  Op deze (zogenaamde) democratische manier kunnen we niet verder.
  Ik hoop dat u zich nog eens verder verdiepd over de binnelandse verweving van onze politiek & en het bankwezen.
  Dan zullen velen inzien dat we niet democratisch bezig zijn, en mischien met (bescheiden) fundamentaal communisme verder komen.

  Deze aandacht is hard nodig…
  Ook de economische depressie kan niet vaak genoeg onderbouwd worden door uw artikelen

 7. Het belangrijkste nadeel van een wereldregering met dictatoriale bevoegdheden – dat is namelijk nodig om al deze mooie plannen uit te kunnen voeren – is dat deze niet door de bevolking te beïnvloeden is.
  De noden van de Groenlanders zijn heel anders dan die van New Yorkers, Khoisan of Roma.
  Vrij verkeer van personen betekent bijvoorbeeld dat landen als Bangladesh leeglopen en de bevolking van Nederland zal verdriedubbelen.

 8. @Douwe
  Je vraagt je af of dat hele concept van “the new world order” misschien wel voorkomt uit de wens van de elite om een utopia oftewel een ideale maatschappij te creeren. Dit heb ik mij ook weleens afgevraagd. Maar volgens mij weet jij ook al lang het antwoord op die vraag.

 9. Wat ik zie in deze reacties, is dat er voor- en nadelen genoemd worden. Er is in deze wereld in mijn opzicht, niet één iets te noemen, welke geen andere kant heeft van de medaille. Er zijn tot nu toe in de geschiedenis geen systemen geweest, waar geen gaten in zitten, die vervolgens uitgemolken worden door mensen puur in hun voordeel, ten koste van anderen.

  Het is dit waar we voor moeten waken. Solomon nam hierin het voortouw en heeft actief geprobeerd de argeloosheid uit te roeien, zonder succes.

  Meritocratie is een systeem waarbij veel van deze grote gaten, die zich nu in dit huidig financieel, economisch zitten geelimineerd worden. Deze gaten zorgen er voor, dat Democratie in haar nu huidige vorm niet werkt. Meritocratie is voor Sociaal kapitalisme. Je mag best centen verdienen als je hard werkt of een brilliant idee hebt, daar is niets op tegen.

  http://www.rondetafelbeleid.nl zet in grote, gove lijnen uit wat de nu huidige situatie is en wat er daarin MOET veranderen.

  Het is echter niet de website rondetafelbeleid.nl die het antwoord geeft, dat zijn alle bezoekers van deze website en iedere bezoeker en lezer van deze website, zou ik graag willen uitnodigen, op zijn minst de website snellezend door te nemen en vandaar uit discussie te starten met de mede mens hier en overal waar dat kan.

  Dat is namelijk bijdragen, op actieve manier, aan een betere samenleving..

  Je bek open doen op onderbouwende wijze!

  Bij deze manier van activisme, want dat is het, wil graag ook iederen uitdagen, met alles wat rondetafelbeleid.nl zegt en wat jij allemaal roept, altijd rekening te houden met de keerzijde van de medaille en proberen daarbij opbouwend te werk te gaan.

  Een betere maatschappij, dat zijn wij, dat is echt zo!

  Ik zou graag inhoudelijke discussie willen hebben met mensen hier, over Meritocratie. Alvast bedankt!

  -EDIT: je herhaalt drie keer dezelfde link, die ook al in het artikel staat. Daarom kwam je niet door het spamfilter. Germen –

  1. Ik ben meer voor een panocratie. Meritocratie heeft een nadeel dat zal verhinderen dat een meriocratie ooit kan functioneren, namelijk: Geld.
   En geld is nou eenmaal de bron van de ellende waar we nu mee zitten. Slechts een systeem dat geheel ZONDER geld werkt krijgt mijn toestemming.

    1. Jawel, dat doe ik dus wel! Mijns inziens naar is geld de grote demon die we hebben te verslaan als we willen herstarten. Ik geef je een goede tip: vergeet al die op geld gebaseerde sytemen. Ze werken geen van allen in het voordeel van iedereen.
     Als je het ene geldgebaseerde systeem (huidig roofdiercasinokapitalisme) door een ander geldgebaseerd
     systeem (meritocratie) vervangt, krijg je uiteindelijk weer dezelfde rotzooi. Vergeet het maar, het gaat niet werken. Panocratie is dan een beter alternatief. Panocratie lijkt in sommige aspecten op een meritocratie, maar dan zonder dat ellendige geld.
     Geen geld=geen drang naar materialisme.

     Helaas vrees ik dat het grootste deel van de mensheid mentaal niet klaar is voor meritocratie of panocratie.

     Velen hebben ondertussen wel in de gaten dat ons huidige systeem door en door verrot is, maar men schijnt het wel O.K. te vinden, want ik zie geen grote protestmarsen.
     De meesten willen helemaal niet wakkergeschud worden,
     daar zijn ze uitgesproken bang voor. De waarheid? Die wil men liever niet weten. Liever de kop in het zand blijven steken dan de onaangename waarheid onder ogen zien en slecht slapen.

     Ik vermoed dat de nieuwe wereldorde werkelijkheid gaat worden, want de gote massa is allang murw geslagen ddor de elite. Die paar individuen die wel de ogen geopend hebben kunnen toch niet meer veel uitrichten.

     Ik loop al sinds 30 jaar de mensen te waarschuwen voor het verachtelijke systeem waarin we gevangen zitten en waar het uiteindelijk toe zal leiden. Geloof me, de meesten willen het gewoon niet weten.

     En daarom interesseert het me niet meer zoveel om mensen wakker te schudden. Ik heb mijn plan getrokken voor als ik de introductie van de nieuwe wereldorde ga meemaken. Ik ga voor mijn vrijheid vechten en waarschijnlijk met mijn leven betalen, maar dat is niet erg. Ik vecht en sterf liever in vrijheid dan dat ik gebukt ga onder het juk van een allesbepalende dictatuur. En al die mensen die niet durven te vechten worden maar lekker slaafje in de nieuwe wereldorde. Beter hebben ze dan in mijn ogen niet verdiend.

 10. Ik moet eerlijk zeggen dat ik uiteraard ook niet voor deze ondemocratische schaduwoverheden ben die de wereld proberen een bepaalde kant op te sturen. Echter ik heb vooral moeite met dat ze dit lijken te doen naar een richting die vooral hun goed uitkomt en niet de gehele mensheid.

  Er zitten helaas enorme fossiele energiebelangen in al deze clubs. Oftewel de mensen waar wij nog afhankelijk van zijn voor energie. Ook de hoeveelheid oorlogen die zij lijken te starten vaak om juist deze fossiele belangen tegemoet te komen staat me wat tegen. En als laatste is het banksysteem zoals het mij voorkomt gewoon pervers, een groep mensen heeft alle macht in handen en als je naar waardevolle productie kijkt voegen ze op dat front nou net helemaal niets toe. Kortom ze hebben een systeem weten te creeeren waarop ze parasiteren op de hardwerkende bevolkingen van hele landen.

  Echter een aantal andere punten van ze lijkt me prima. Maar goed, waarom hoor ik deze groepen niet over grootschalig invoeren van lokale voedselvoorziening, energieopwekking en geldsystemen in aanvulling op de huidige structuren. Zelf ben ik zeker voor een soort menselijke samenwerking maar dat zou idd vrijwillig moeten gebeuren zoals de Esperantogemeenschap bijvoorbeeld.

  Dus wat minder oorlog en fossiele energie en wat meer nadruk op lokale redzsamheid met daarbij informatie en communicatie, reizen etc. voor iedereen die wil op globale schaal.

 11. Ik heb niet altijd tijd of zin inhoudelijk te reageren, maar vind het een interessante vraag Douwe en zeker de reacties zijn de moeite waard om te lezen en op verder onderzoek te gaan!

 12. Hoe staan de scandinavische landen er eigenlijk voor in deze jaren van crisis? Je hoort er erg weinig over.
  Ook over Zwitserland, toch niet onbelangrijk in de wereld van internationaal bankieren, hoor je niets. Waarom hoor ik hier geen Journaal over?

 13. Ja en sorrie hoor, ik kan het ook niet helpen om op te merken dat ze ons via de regulíere nieuwskanalen aan het voorbereiden zijn met een oorlog met Iran.

  Ik begin me echt zorgen te maken. Allerlei complot theorieen waar ik een hard hoofd in had beginnen waarheid te worden.

   1. Ik denk dat veel Scandinavische landen te klein en afgelegen zijn om echt interessant te zijn. Ze betalen altijd braaf mee en sturen wat soldaatjes. Kortom ze luisteren braaf naar de psychopaten die de oorlogen beginnen. Verder lijkt het hier heel rustig te zijn.

    Ik ben idd ook bang dat er nu nog weer met een oorlog wordt begonnen met Iran, daar lijken ze in ieder geval naartoe te willen. Maar goed wat we ons wellicht het beste kunnen afvragen is hoe Nederland daar niet aan mee gaat doen. Maar ja kijk naar de huidige politiek waar zelfs partijen als Groen Links inmiddels om zijn geluld om Nederland mee te laten doen aan “politiemissies” als zelfs zulke partijen inmiddels vrolijk aan het oorlogje spelen meedoen… Net als aan het bankspelletje overigens… Blijkbaar doet de Nederlandse overheid ook braaf wat ze gedicteerd wordt en hopen ze verder dat ze dan maar niet al te veel problemen gaan krijgen.

    Zou er iets zijn hoe Nederland kan voorkomen dat er oorlog uitbreekt, signalen afgeven? geen soldaten sturen? Niet meedoen aan de olieboycot voor Iran?

 14. Ik denk dat de WNO een self fulfilling profecy is. In de het verleden waren er stammen mensen, die gingen zich verenigen in dorpen. Later werden dat steden en weer later werden dat landen. Die landen werden werelddelen. De enige logische conclusie is dat die werelddelen uiteindelijk ook allemaal in 1 opgaan.

  Hetzelfde gaat op voor geld. Eerst was alles heel lokaal en langzaam werd het meer globaal. Het is wachten tot er een wereldmunt zal komen. Dat is misschien niet binnen enkele jaren maar uiteindelijk kan het niet anders dat dit gaat gebeuren.

  Een en ander zou kunnen worden versneld als er een gemeenschappelijke vijand zou zijn. Ik geloof niet echt in ‘kwaadaardige buitenaardse rassen’ maar als we ooit zouden worden aangevallen door zo’n ras zou dat de verschillende werelddelen en mensen weer een snel dichter bij elkaar brengen.

 15. Het is denk ik juist een probleem zoals we nu de richting op gaan van een wereld als geheel. Europa is gesticht met achterliggende gedachten, niet om alles te makkelijker te maken voor ons, maar om ons te te kunnen domineren. Langzaam aan gaat deze wereld totaal in elkaar op, landen beginnen samen te werken en steeds meer landen worden “westers”. De regeringen gebruiken oorlogen om er geld aan te verdienen en de mensen in het oorlogsgebied te laten geloven hoe goed het westen wel niet is. Dit zijn geen oorlogen voor vrijheid meer, dit zijn oorlogen voor geld, oorlogen vanwege geld. De regeringen willen deze wereld langzaam één laten worden, one way to rule them all. We zijn al goed op weg naar big brother, er word al geexperimenteerd met chips, het idee van een DNA database is al geopperd. Ze gaan te ver.

  Check ook eens zeitgeist.com, let goed op, en probeer te zien hoe ver de regeringen gaan.

 16. Ik geloof dat we stukje bij beetje worden gedetineerd naar de maatstaven van een zich elitair genootschap noemend de Bilderberggroep. Deze groep heeft het niet zo op met de mensheid in zijn algemeen. Macht is hier geld en media. Zo is er na boven gekomen dat er ziektes uitgezet moeten worden om de wereld bevolking te verkleinen om zeker te zijn van brandstof en voedsel. Het kanker verwerkende middel asperaan wordt gewoon in kleine hoeveelheden in onze drank toe gevoegd, het is in Amerika door gedrukt als gezond zijnde bij een  hogere dosering ?????. Talloze voorbeelden zijn van de groep op internet te vinden, ik heb dan ook mijn bedenkingen over de oprechtheid van dit genootschap vooral omdat alles zich in het geniep afspeelt en er nader hand niets over bekend wordt. 

 17. “Natuurlijk is democratie een schattig concept maar iedereen die wel eens heeft vergaderd weet wat voor een tergend langzaam, saai en hersendodend proces dit kan zijn. Daarbij is het eindresultaat zelden de beste oplossing en veel vaker een halfbakken oplossing om alle die hun zegje moesten doen gedeeltelijk hun zin te geven. Als ik heel eerlijk ben kan ik dan ook prima begrijpen dat de echte machtigen en rijken der aarde dit liever intern bepalen met elkaar.”
   
  Ja, dat lijkt me ook. Ik vraag me af of ze wel wereldvrede willen hebben.

 18. 1% tegen 99% is niet zoveel, die 130 elitaire families zijn zo van de kaart geveegd, het zal wel niet zolang meer duren voordat de pleuris in Europa uitbreekt, burgers zullen de macht weer gaan nemen net als in IJsland en de verantwoordelijken terecht gaan stellen en tegen de muur gaan zetten, het Koninklijk Huis zal worden afgezet, de bankers zullen achter de tralies verdwijnen. En ik zal weer rustig slapen.

Laat een reactie achter