Gebrek aan onafhankelijke media in Nederland

Er is inmiddels een update op dit artikel beschikbaar. Dit is te vinden op:
https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/update-gebrek-aan-onafhankelijke-nieuwsmedia/

—–

Whoever controls the media, controls the mind
~Jim Morrison

Bilderberg, Triliteral Commisson, BIS Bank, allemaal voorbeelden van machtscentra die nooit in de mainstream media aan bod komen.

Farrakhan valt uit naar de mainstream of 1% media in de VS (na 37 sec.) en zegt dat ze niet eerlijk en objectief verslag doen van de werkelijke gebeurtenissen in de wereld. Hij beschuldigt de journalisten ervan dat ze vooral de belangen van het grote geld dienen.

Eerder werd hier al aandacht gegeven aan het artikel: “Wie bepalen het nieuws in Nederland?” Daarbij laat ook het artikel: “Eigenaar NU.nl: Bilderberger, trilaterist en CIA-agent” pijnlijk zien hoe weinig onafhankelijkheid de media in Nederland heeft. De mainstream of 1% nieuwsmedia blijken helaas vooral een verlengstuk van de 1% te zijn en vertegenwoordigen maar zelden de belangen en de ware meningen van het “gewone volk”.

Dit laat zien dat de boodschap van Farrakhan gericht aan de mianstream of 1% media in de VS maar al te zeer ook opgaat voor een groot gedeelte van de Nederlandse pers. Enige publieke omroepen zoals. o.a. een VPRO Tegenlicht uitgezonderd.

 

Wie betaalt, bepaalt
De Nederlandse pers wordt grotendeels gecontroleerd / sterk beïnvloed door de (internationale) bankenelite en de corporatocracy. Dit gebeurt via verschillende paden.

Als eerste bijvoorbeeld via aandeelhouderschap, waarbij winst behalen de belangrijkste prioriteit is van een bedrijf. Een nieuwsbedrijf dat genoteerd is op de beurs lijkt dan ook direct in tegenspraak te zijn met een “vrije onafhankelijke pers”. Daarnaast zijn veel banken tegenwoordig aandeelhouders van deze nieuwsbedrijven zodat ze via die positie een directe invloed hebben op de media.

Kan een pers ooit vrij en onafhankelijk zijn als deze aandeelhouders heeft die winsten willen zien?

Daarnaast vindt controle/beïnvloeding plaats door regelmatige plaatsing van advertenties van grote bedrijven in media. Deze bedrijven stoppen met adverteren bij eventuele negatieve publicaties over het betreffende bedrijf, zodat de media die kritisch zijn op deze bedrijven een deel van hun inkomstenstroom uit advertenties zien wegvallen. Zo wordt kritisch zijn direct bestrafd en niet kritisch zijn beloond.

Ook zijn veel mediabedrijven net als andere bedrijven bedrijfsleningen aangegaan bij de banken en afhankelijk van deze instituten voor hun financiering en daarmee hun directe voortbestaan. Kritiek hebben op deze banken of zaken publiceren die nadelig zijn voor deze instituten zoals bijv. mensen uitleggen hoe het huidige economische systeem daadwerkelijk werkt zou kunnen betekenen dat kredietverstrekking wordt stopgezet en zo het hele bedrijf ten onder gaat.

En de controle kan nog veel directer. Recent werd bijvoorbeeld  falend ex-bankier Rijkman Groenink voorzitter van de Raad van Commisarissen van het ANP (algemeen Nederlands persbureau).  Een veel duidelijker voorbeeld van de connecties tussen de bankenwereld en de Nederlandse pers is er bijna niet te vinden.

Zie voor een uitgebreide analyse van de invloed van internationaal opererende banken op de Nederlandse nieuwsmedia, onderstaande aflevering van De Wereld Verklaard. Zij laten zien hoe nieuwsmedia relatief gemakkelijk kunnen vergroeien met de machtscentra die ze in een ideale wereld juist kritisch zouden moeten volgen.

 

Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) is in handen van private belangen
Zelf kwam ik tot de volgende analyse van het Nederlandse perslandschap door wat eigen onderzoek te doen, ik kan iedereen aanraden hetzelfde te doen. De grootste profiteurs van het huidige geldsysteem hebben doordat ze zoveel geld hebben een enorme invloed weten te krijgen in de Nederlandse en Europese mainstream of 1%  media. Zo was het Algemeen Nedelands Persbureau (ANP) lange tijd volledig in handen van het grootste familiebedrijf van Nederland, de familie Fenteren van Vlissingen. De oplettende lezer herkend deze naam wellicht en dat klopt, want deze familie kwamen we eerder tegen als een partij die medecontrole heeft over de Nederlandse Centrale Bank…

Echter net zoals de controle van de Nederlandse Centrale Bank geïnternationaliseerd is naar de Europese Centrale Bank is ook het bezit van het ANP inmiddels richting Europese mediagiganten overgegaan. Op 28 mei 2010 is het ANP overgenomen door V-Ventures, een investeringstak van Veronica wat zelf weer onderdeel is van SBS Broadcasting BV en dat kort in eigendom was van het Duitse ProSiebenSat.1 Media.AG, het 2 na grootste mediabedrijf van Europa.
Op 29 Juli 2011 is het eigendom echter overgegaan naar Sanoma, een Europese mediagigant die hiermee zowel de meest bezochte nieuwssite nu.nl als het ANP als ook het overgrote deel van de Nederlandse tijdschriften in handen heeft. Interessant is het wellicht om op te merken dat de inmiddels voormalig hoofdredacteur van Nu.nl op 18 November 2011 werd ontslagen wegens een intern meningsverschil over de redactievrijheid met de eigenaren. De grootste aandeelhouder van Sanoma is Aatos Juho Michel Erkko. Ik vond het persoonlijk heel bizar om erachter te komen dat een instituut zoals het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) die met hun naam doen overkomen alsof ze een soort publieke functie vervullen voor Nederland dat helemaal niet zijn maar daarentegen in handen zijn van private belangen…

En opeens wordt het als je deze informatie hebt ook duidelijk waarom het uitgerekend een falende ex-bankier als Rijkman Groenink is die voorzitter wordt van de Raad van Commisarissen van het ANP (algemeen Nederlands persbureau). Geen grap dit gebeurt gewoon onder ieders ogen in Nederland.

Diversiteit van het Europese medialandschap uiterst beperkt

Is de media vooral een zendkanaal van de 1% om de mening van de grote meerderheid van het volk te beïnvloeden? Helaas lijkt dit het geval te zijn.

Lees daarnaast ook de twee grondig onderzochte en uitgebreide artikelen: “Wie bepalen in het nieuws in Nederland?” en “Eigenaar NU.nl: Bilderberger, trilaterist en CIA-agent“, en dan wordt al snel duidelijk dat het Europese medialandschap slechts zeer beperkt is. Berlusconi lijkt een amateur vergeleken met het bereik en concentratie van deze Europese media imperia. Alles is uitermate geconcentreerd en in handen van een paar private personen aan de absolute top. Kortom private belangen beheren verreweg het grootste deel van de nieuwsmedia in Europa…

Het is vreemd om te moeten constateren dat de mainstream media niet zo mainstream blijkt te zijn maar vooral lijkt te dienen als een zendkanaal van de 1% om zo de denkbeelden van de 99% te kunnen beïnvloeden. Denk hier nog eens aan terug als u wederom niets hoort over de jaarlijkse Bilderbergconferentie, maar wel dagenlang in detail alles te horen krijgt over de één of andere overleden bekendheid. Maar goed dit komt in de beste “democratieën” voor…

Oplossingen(?)
Denk heel goed na of je nog wel tijd, energie en geld wilt steken in de mainstream of 1% media. Een krant is zo opgezegd, een tv zo weggedaan. Daarbij zijn alternatieve nieuwsmedia met dank aan het internet inmiddels in overvloed aanwezig en groeit deze tak nog steeds aanzienlijk. Overzichten hiervan zijn o.a. te vinden via: grenswetenschap.nl/veld.asp en oudemedia-nieuwemedia.nl.

Daarnaast zijn qua internationale televisie Russia TodayAl Jazeera en The Real News Network aan te raden om een wat breder beeld te krijgen van de situatie in de wereld. Niet dat deze nu zo onafhankelijk zijn maar ze hebben in ieder geval andere politieke belangen dan de bij ons dominante media zoals NOS, BBC en CNN waardoor je in ieder geval wat meer kanten van een verhaal te zien krijgt.

En tegenwoordig zijn er via het internet op veel plekken interessante documentaires te vinden met informatie die de 1% media lang niet altijd halen. Hieronder een aantal:

-) hollanddoc.nl
-) filmsforaction.org
-) documentarywire.com
-) topdocumentaryfilms.com
-) documentarytube.com
-) documentary24.com
-) documentaryheaven.com
-) sprword.com
-) documentary-log.com
-) documentary-film.net

Daarnaast zijn er ook websites te vinden met boeiende presentaties uit de wetenschappelijke wereld zoals TED.com. En ook zijn er sites waar je zelf veel kunt leren door zelf online lessen te volgen in verschillende wetenschappen zoals The Khan Academy of leer programmeren met behulp van The Code Academy. Kortom er zijn tegenwoordig vele manieren om nieuws en kennis op te doen over de wereld naast de 1% media.

Verdere tips voor een meer onafhankelijk nieuwsbeeld zijn van harte welkom in de reacties.

“It may be true that you can’t fool all the people all the time,
but it surely seems you can fool enough of them to rule a large country.”
~Will Durant

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Wikipedia – Concentration of media ownership
-) The Liberty Academy
-) Nieuws zonde van de tijd
-) Copy-Paste nieuws
-) De oorlog over uw verstand
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS Journaal
-) Noord Korea over het Westen – Documentaire Propaganda
-) Reclame maakt egoïstisch en depressief
-) Reclameverbod in de openbare ruimte, zinnig of niet?
-) Hoe werkt ons huidige economische systeem?
-) Oorlog is cashen voor de 1%
-) Confessions of an Economic Hitman
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Wereldvrede, visionair of utopie?
-) Iran gisteren en vandaag
-) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog
-) Armoede in de VS in beeld 

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, politici, bankiers, economen, professoren, politie agenten, etc. graag zelfs hoe meer mensen dit weten en erover meediscussiëren hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

28 gedachten over “Gebrek aan onafhankelijke media in Nederland”

 1. Een groot deel van de Nederlandse media was overigens ooit in handen van de Perscombinatie (beheerd door een “progressieve” groep). Ook geen feest voor de vrijheid van meningsuiting. Gelukkig is er nu internet waardoor dit soort belangengroepen geen monopoliepositie meer hebben op het nieuws.

 2. Veel mensen willen het niet geloven. Zij zeggen allen dat we toch persvrijheid hebben en dat nieuwsbureaus onafhankelijk zijn? Precies wat ook bij mij al jaren door de MSM door de strot wordt geduwd.  Dan heb ik 1 belangrijk voorbeeld: Libie. Het was van hoera hoera de libiers zijn bevrijd en Badguy Gadaffi is dood. Sindsdien heb ik weinig tot geen nieuws meer vernomen uit dat land, terwijl er volgens sommige bronnen toch echt een burgeroorlog aan het ontstaan is. Hoor je niets meer over…… I rest my case.

 3. Beste mensen, in de 34 jaar dat ik betaald over de wereld en zijn zeeen heb mogen zwerven is het me al een lange tijd bekend dat de nieuws garing niet direkt was om over naar huis te schrijven. In de 60e tm in de 70e jaren had je zondagsmiddag om 13.00 het praatje van Hilterman, die gaf zijn visie over de wereld. Puur gericht op het Amerikaans systeem toen des tijd. In begin 70e jaren was ik in Bangladesh, die door een overstroming was overvallen. Mies Bouwman hield toen via de TV een inzamelingsactie. Een jaar na dato was ik in Bangladesh in de havenstad Chittagong. We hadden piston lopen trekken op zee, waar wat dagen in gingen zitten. Ik moest eten inkopen daar onze bevoorrading haast op was en ging naar onze agent toe, die me niet kon helpen. Maar zei hij, als ik naar de zwartemarkt ging kon ik veel kopen. Dus een paar duizend dollar mee en op pad. Als je die omgeving kent, loop dat niet zo lekker met dat vele geld. Efin, op zw markt aangekomen, kon ik bv melkpoeder kopen vor 80 dollar de 25kg zak. Op die zakken stond duidelijk aangegeven dat deze zakken een gift was van de EEG. Thuiskomende kreeg ik daar een praatje over met die ouwe van me. Nou dat gegeven was onmogelijk, de nieuwsgaring had hem hele andere gegevens voorgespiegeld en zo kan ik nog talloze voorbeelden geven. Dus eigenlijk is er betreffende de nieuwsgaring geen nieuws onder de zon. Tot op heden is daar dus geen verandering in gekomen. Het mooie is dat als er een een nieuwe zender komt, het doorgaans plm een half jaar duurt dan gaan ze naar de beurs en dan nog maar niet te praten over de reclame verdiensten. Onderwijl is de oprechtheid van de nieuwsgaring ver te zoeken en te betwijfelen, dus nog steeds gecensureerd. Maak niet uit wie en waar. Mvg, Paul. 

 4. Ja ik heb met verschillende mensen gesproken die dit studeren en die zeggen dat ze dit direct geleerd krijgen dat nieuw er niet is tot eerlijke informatievoorziening maar dat nieuws er is om net als andere bedrijven geld te verdienen. Toen viel bij mij de mond wel even open. Maar goed ergens is dat wel logisch natuurlijk als je in een kapitalistisch systeem als het onze werkt want als je als media geen geld verdient dan ga je ten onder. 

  Maar ja, het rare is dat veel mensen zoals ik eerder oprecht dachten dat nieuwsmedia probeerden mensen te onderwijzen zo eerlijk en objectief mogelijk over hoe de wereld in elkaar zit en dat blijkt dus echte onzin te zijn. Echter als je een keer weet dat ze dat niet doen en ook nooit als doel hebben gehad dan heeft het volgens mij ook geen enkel nut meer om ernaar te kijken of ze te lezen.  

 5. Beste Douwe, nu ook weer niet te negatief zijn. Zelf noem ik het nieuws altijd deels waarheid, deels leugen. Er zit altijd een kern van waarheid in, maar je moet goed op de hoogte zijn hoe het werkelijk in elkaar steekt en dat kunnen we eigenlijk niet, dus blijft de vraag altijd voor mij althans bestaan waarheid enof leugen. Gaat het over de periode van mijn 34 jarige zwerfbestaan. Dan kan ik me er een beeld bij vormen, maar wat in het huidige leven geschied, zou ik dus geen oordeel meer over kunnen vellen. Dus Douwe welkom in de ploeg van de onwetende. Mvg, Paul.

 6. Dit is letterlijk wat mensen tegen mij zeggen die in deze sector begonnen te werken. Niet waarheidsvinding maar geld verdienen staat bij mainstream media voorop. Helemaal als het beursgenoteerd is en er aandeelhouders zijn die rendementen willen zien zoals Sanoma die dus onder meer het ANP, NU.nl en 80% van de tijdschriften in beheer heeft. Tel daarbij het huidige geldsysteem bij op, en dan is het dus heel makkelijk voor de bankensector die op de hele maatschappij “parasiteerd” om een enorme invloed te krijgen in deze media en zo buiten schot te blijven.

  En wat het grootste probleem is, is niet wat ze je wel vertellen en dat gekleurd doen maar vooral wat ze gewoon nooit noemen en daardoor dus nooit op de radar verschijnt. Een bilderberg groep, een degelijke uitleg over het financiele systeem. De economische motieven achter de oorlogen etc. Als mensen denken dat ze het mainstream nieuws kunnen vertrouwen terwijl waarheidsvinding niet eens het doel is… Dan moeten we denk ik toch eens wakker worden in Nederland. Als de echte machtscentra alles wat ze willen buiten de pers kunnen houden wat maar al te goed blijkt door hun bezit ervan of in ieder geval hun controle erop via de hier genomende mechanismen, ja wat is de waarde dan nog van nieuws? Sterker nog, waarom noemen we het nog langer nieuws… :-)

  1. Misschien willen ze alleen maar politiek en/of economisch relevante nieuwsberichten uitzenden en voor achtergronden ben je eigenlijk aangewezen op opiniesites of -bladen. Nieuwszenders willen feiten weergeven, maar het is het ethisch principe van die nieuwszender wat wel en niet uitgezonden wordt. Internet, je hoeft maar een land in te typen en àlle nieuws en vrij circulerende videoos verschijnen, ook die je nìet wil zien. Een onafhankelijke media; internet, en een onafhankelijke geest; http://www.youtube.com/watch?v=hsL9UL9qbv8&feature=related

 7. De meeste media zijn er om geld te verdienen; klopt mijns inziens. Maar de schuld van het misschien eenzijdige nieuwsaanbod ligt voor een deel ook bij de consument natuurlijk. Om maar één voorbeeld te noemen: mensen zijn nauwelijks geïnteresseerd in ‘goed’ nieuws. Diverse media zijn al gestrand doordat ze goed nieuws wilden brengen terwijl de consument dit nauwelijks ‘vreet’. Mensen wìllen ellende, bende, geweld en rotzooi!

  Maar dat tegelijkertijd het nieuws(-aanbod) gedeeltelijk gemanipuleerd wordt daar ben ik het wel mee eens. 

 8. Ik heb dit artikel de afgelopen dagen behoorlijk bijgewerkt, uitgebreid en aangepast, vandaar dat ik het hierbij nog een keer weer post, zodat de mensen die willen weer even op de hoogte zijn van deze veranderingen. 

  1. Je kunt geen vuil spelletje bedenken, of mensen hebben het al gedaan uit één of ander eigenbelang Douwe. Ik verbaas mij dan ook nergens meer over. Bijna de hele wereldbevolking speelt, ieder op z’n eigen manier zulke spelletjes lijkt het wel. En de terecht verontwaardigde klokkenluiders hangen ze het liefst op. Ik heb heel veel narigheid beleeft met afgunst en jaloezie, maar ook de meest exotische andere drijfveren zijn mij niet vreemd. Heb door schade en schande redelijke antennes voor dergelijke eigenschappen ontwikkeld, en besloot e.e.a. te negeren als ik er weer eens mee geconfronteerd werd. Inzichten op dat vlak maken je, als je niet kunt relativeren, paranoide. Daaruit komen dan de complotters voort, ben je ook niet beter af zou ik zeggen.. Ik laat ze maar, lach wel in m’n vuistje, het is hun zwakte in mijn ogen. Ben gewoon niet sterk genoeg meer om er tegen in tegaan, en ik wordt er aggressief van uit frustratie. Een zinloze strijdt voer ik niet meer. Ken de meeste van mijn eigen tekortkomingen nu zo langzamerhand wel, en die van veel anderen. De hoogste berg die een mens kan beklimmen, is de eigen menselijke geest zelve.

   1. Daar heb je idd misschien wel gelijk in. 

    Ik hou me eerlijk gezegd ook liever met permacultuur en Esperanto bezig. Toch is het ergens wel goed denk ik dat mensen in ieder geval weten via welke methodes en manieren we gemanipuleerd worden. Bewustwording maakt je misschien wat meer immuun tegen dit soort manipulaties? Maar het werkt zeker frustrerend om met dit soort zaken bezig te zijn, wellicht dat dat de reden is dat deze mensen ermee weg komen?

    Beetje Byron Katie om stressvolle gedachten te onderzoeken en zo te laten oplossen en dan maar wat meer tuinieren. Misschien moet ik mijn focus idd maar weer eens wat verleggen naar positieve voortbestaansaspecten. Fijn om je overwegingen te lezen iig, leerzaam voor mij.

     

    1. Ik leer ook heel veel van jouw waardevolle bijdragen en die van anderen op dit forum. Uit de leesbare reacties, maar ook uit de onzichtbare achtergronden, die ik dan ook vaak kan invoelen, weet ik wanneer ze gekwetst zouden zijn wanneer ik daar in een eerste opwelling, op een bepaalde manier op zou reageren. Sigmond Freud’s uitspraak, “Frustratie is de beste leermeester.” is mij met harde hand en paplepel ingegoten, maar niet mij alleen. De hele mensheid martelt zichzelf af, in pogingen om anderen te beïnvloeden, uit behoefte aan erkenning, naast al die andere egoistische drijfveren en verborgen noden. Daarvoor liegen, bedriegen, en plegen ze geweld op allerlei niveau’s en gebieden. Het is een besmettelijke gewoonte, (we apen elkaar na) die alleen met saamhoorigheids gevoelens, en gerichte organisatie bestreden kan worden. En daar vindt je de oplossing van het raadsel. De ouden in een ver verleden, voelden haarscherp aan hoe ze dit moesten aanpakken. Als voorbeeld konden ze de eerste de beste invloedrijke sjamaan, in welke gemeenschap dan ook nemen. Die hadden altijd te eten, en grote invloed op de gemeenschap als ze iets gedaan wilden hebben. Daaruit werden talloze religies, in navolging op de oorspronkelijke concepten geboren. Effectief voorbeeld doet altijd volgen, (goed voorbeeld gelukkig ook) en de voor het oog duidelijk zichtbare organisatorische resultaten van de macht ( hoe zichtbaarder, hoe effectiever) werden steeds meer verfijnd. Zo ontstonden om diverse private redenen, al die monsterachtig grote, en vaak verfijnde antieke bouwwerken. Ik kijk dan ook met heel andere ogen naar al die reusachtige kathedralen, pyramides, griekse en romeinse bouwwerken, dan veel anderen, maar ook naar de invloed van geld. Die 1% elite heeft z’n lesje geleerd uit een lange geschiedenis. Op elitescholen leren ze een heel andere geschiedenis dan wij gewone burgers. Wij moesten het doen met ellendig lange lijsten van data, en de daarbij behorende opgeklopte prestaties van de heren van adel. Zij kregen de geschiedenis van hun voorouders in de vorm van epische dichtsels, aangaande hun beroemde, bloedige prestaties. Zorgvuldig uitgekozen filosofen en dichters als nagerecht, en het toetje was dan de gekozen religie. Geen wonder dat rebelse geleerden, lange tijd in duistere kerkers werden opgesloten. De religie was altijd gekoppeld aan de elite met geld en macht. Belangrijke waarheden voor hen die beslisten, waren waarheden die niet mochten worden aangetast. Tsja, jammer voor ze, maar we hebben nu internet en de waarheid tot onze beschikking. Hun eigen kinderen kunnen ze als zij dat persé willen, alleen nog maar indoctrineren in een volledig isolement of dictatuur. En dat is geen gezonde basis, getuige de republikeins, politiek egoistische belangen, of een Bin Laden bijvoorbeeld..

 9. Dat het nieuws gemanipuleerd wordt mag geen bevreemding wekken.  Iedere dag wordt er een keuze gemaakt uit duizenden onderwerpen en alle media loeren naar elkaar wie het waar over heeft.  Waarom is de VS zo belangrijk voor ons?  En een land als Rusland, wat eigenlijk een buur is, daar horen we niet veel over.  Wanneer horen we iets over (bijvoorbeeld) Kongo?  Als ik mijzelf na ga, dan merk ik dat ik toch ook onbewust mee ga in die ‘stream’ .  Want ook op internet kom je het zelfde fenomeen tegen.  Met zijn allen zijn we in de ban van landen (en hun gebeurtenissen)   als de VS en Israel.  Vooral dat laatste landje is maar een postzegel op de landkaart, maar iedereen kent de president, de partijen enz.

  Vraag op straat waar Israel ligt en 9 van de 10 weten het, vraag waar Madagaskar ligt en niemand weet het. 

 10. Ik heb de wereld heel veel  nieuws te vertellen,ik weet de wegen niet te bewandelen om mijn informatie over het internet te verspreiden.

  Mijn artiekelen zijn bijzonder intresant voor iedereen.
  Wie wil mij daar bij helpen.

  Niet commercieel, informatie verspeiden op een zo groot mogelijk gebied voor het algemeen belang.
  Ik kan niet terecht bij de reguliere media,door hun cencuurbeleid.
  Ik wacht reacties in spanning af.

  Mail even naar  hermansjonnie@gmail.com

  Herman

 11. Wordt het niet eens tijd dat iemand hier ( jullie van visionair kunnen dat goed) zich stort op het dossier ‘Joris Demmink’? Ik weet inmiddels echt niet meer wat ik wel en niet moet geloven, erg vreemde zaak…..

  1. @ Tim, ik denk eerlijk gezegd dat Micha Kat en de man van de Chipshol affaire daar al goed en degelijk werk hebben gedaan. Lees die dossiers maar eens door. Op het motief hierover, waarom heb je in vredesnaam een volledig chantabele van pedofielie beschuldigde man op die positie zitten heb ik wat verder uitgewijd in het artikel kindermisbruik door de elite. https://www.visionair.nl/analyses/kindermisbruik-door-de-elite/ 

   Ik geloof trouwens dat Demmink inmiddels ook vertrekt maar goed dat zal wel via een achterdeurtje gaan met maar weinig publieke belangstelling.  

Laat een reactie achter