Oorlog is cashen voor de elite

Bill Hicks, liet tijden geleden op een humoristisch cynische wijze al zien wat er eigenlijk al decennia gebeurt in de wereld. Daarbij liet hij ook toen al het schrijnende gebrek aan echte democratie of een vrije pers zien. Grappig en leerzaam!

 

Hieronder twee inwoners van de VS die redelijk wakker lijken en de bevolking proberen duidelijk te maken hoe we momenteel in Europa en de VS worden opgezet tegen Iran, terwijl dit helemaal niet in ons eigen voordeel is. Als eerste de man achter de Thrive movement, die alvast duidelijk maakt onder welke False Flag de VS dit keer de oorlog zou kunnen gaan beginnen.


En ook Ron Paul, wellicht toekomstig presidentskandidaat, laat duidelijk zien dat de financiële elite en de corporatocracy niet kan wachten om de oorlog met Iran te beginnen en hij laat zien dat die beslissing blijkbaar al genomen is. Het is nog even zoeken naar een manier om het te verkopen via de bij hun in eigendom zijnde mainstream media en dan kan het spelletje weer opnieuw beginnen.

Oorlogje voeren is een manier van de financiële elite en corporatocracy om nog rijker te worden, ze maken op de korte termijn winst door oorlogstuig, wapens, munitie en aanverwante diensten en producten te verkopen die nodig zijn in de oorlog. Daarbij is oorlog een ideale tool om grondstofreserves (zaken van echte waarde) via geweld over te nemen, zo verdient Shell via hun nieuwe concessies in Irak weer goed geld aan de benzine die u tankt en het aardgas wat u stookt. En waar al het goud van Kadhaffi momenteel is ?.. Vast niet eerlijk verdeeld onder het volk van Libië in ieder geval. Maar ook op de lange termijn wordt er goed verdient aan oorlog, in dit geval vooral door de bankenelitie doordat hele volken betalen om de rente op de door oorlog toegenomen staatschulden af te betalen die zijn aangegaan door de politici. Dit kan via ons huidige geldsysteem doordat het rentemechanisme geld in de piramide omhoog laat stijgen en het recht op geldcreatie in private handen is.

oorlog

Zijn bier en televisie het hedendaagse equivalent van de Romeinse brood en spelen?

De middenklasse betaald de kosten voor de oorlog op de korte en lange termijn. Op korte termijn via belastingen voor het leger en op de lange termijn om de rente op de door oorlog(en) opgelopen staatschuld af te betalen. Policiti zijn daarmee (onbewust?) een instrument van de elite om het volk via deze wegen uit te melken. Dat maakt het ook begrijpelijker waarom zoveel policiti na hun carriere in de top van de corporacracy verdwijnen.

En tot slot is het de onderklasse die mag betalen in mensenlevens, omdat zij door de economische malaise vaker geen werk kunnen vinden en het leger dan vanzelf aantrekkelijk wordt… Dit keer lijkt het erop dat daarbij het hele volk van Iran nu de nadelen van dit systeem gaat ondervinden. Buiten wellicht de rijkste mensen om die op tijd kunnen vluchten en het geld en de connecties hebben om te vluchten. Geld verdienen aan ellende, de middenklasse laten betalen en de onderklasse de fysieke risico`s laten nemen. Applausje voor de bedenkers van dit moreel verwerpelijke systeem! In het onderstaande filmpje een aantal topmensen uit de wapenindustrie, en in dit overzicht van Sipri de top 100 bedrijven die de meeste wapens produceren en verkopen.

It`s not gonna stop, untill we wise up.

Aanverwante artikelen:
-) Top 100 wapenproducenten wereldwijd
-) Snelcursus: Waarom is er oorlog?
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De oorlog vanuit de Verenigde Staten tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Het militair industrieel  complex
-) 100 jaar mindcontrol experimenten – Human Resources
-) Iran gisteren en vandaag
-) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog
-) Armoede in de VS in beeld 
-) De geschiedenis van olie
-) Bankieren met Hitler
-) 9/11 False Flag operation of niet?
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) Wereldvrede visionair of utopie?
-) Wereldvrede dankzij internetporno?
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Kindermisbruik door de elite
-) Macht
-) 
Een nieuwe wereldorde deel V – The Project for a New American Century

(Dit stuk mag vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, etc. en om door te sturen aan vrienden, familie, collega`s politici, media, etc. Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet wel even de bron erbij zodat mensen hieronder mee kunnen doen in de discussie als ze dat willen.)

10 gedachten over “Oorlog is cashen voor de elite”

  1. Daar heb je gelijk in idd Peter, denk dat dit al eeuwen zo gaat. maar goed fijn om te weten toch hoe het spelletje werkt. :-) Wellicht kan het sommigen inspireren om iets beters proberen op te zetten? 

 1. Ik help het je hopen Douwe maar vrees het ergste; het lijkt onlosmakelijk verbonden met onze aard en realistisch gesproken; hoop ik dat het blijft bij die ‘controleerbare’ oorlogjes (stammenstrijd) over grondstoffen en lokale macht.   

 2. Hoe rijker hoe slechter lijkt het, en hoewel ik misselijk wordt als ik hierover nadenk, zou ik en jij anders zijn als je geboren bent uit rijk en machtig zaad?
  Doen we hier zelf overigens (in de vorm van aandelen, pensioenregelingen of hypotheeksvormen) ook niet aan mee? Hopelijk niet, maar zou zo maar kunnen! We zijn zelf wellicht onbedoeld ontzettend hypocriet.
  Iets anders:
  Over die kleine kring superrijken, het lijkt me overigens niet zo leuk meer als op een dag behalve jij als superrijke en nog een paar verwanten rondlopen op een grote deprimerende ghetto genaamd aarde vol met aan lager wal geraakte en aan crack verslaafde mensen. Of zie ik dat verkeerd. Ooit is het grote geld schuiven van-volk-naar-‘elite’ toch klaar zou je zeggen. Dan valt er immers niets meer te schuiven. Ook voor deze kleine club geen leuk vooruitzicht.
   
   
   
   
   
   
   
   

 3. Tja, ik weet al heel lang dat dit zo werkt, maar in mijn omgeving zijn er helaas maar enkelen die het willen weten. De werkelijke machthebbers houden zich zo min mogelijk zichtbaar, maar zijn voortdurend bezig met verwerpelijke plannen. De meesten steken hun kop in het zand en negeren alle signalen. Ik wordt dan ook vaak beticht een complotdenker te zijn.
  Dat maakt mij dan helaas duidelijk dat het oude principe, verdeel en heers, van alle tijden is en de machthebbers dit heel goed uitspelen. Geef ze vermaak en ze zien de ellende die op ze af komt helemaal niet. Ik denk dat initiatieven als het verspreiden van deze kennis nobel zijn, maar helaas geen enkel resultaat gaan hebben. Het grote gros van de bevolking denkt niet graag na en zal daardoor altijd verliezen. Kies dus voor jezelf, licht inderdaad anderen in. Maar verspil geen energie om mensen te overtuigen die het niet willen zien, deze kun je beter gebruiken om je eigen hachje te redden/verbeteren.

 4. Ik wil Douwe bedanken voor zijn fantastische artikelen. En graag helpen mensen te laten inzien dat zij zelf het verschil kunnen uitmaken. Door geen schulden te maken en hun geld bewust uit te geven en zich aan te sluiten op complementaire economieën.
  “Big Other Is What’s In You”

Laat een reactie achter