Rijk worden via politiek, oorlog en olie

ModernWarfare
Invasies maken een bepaalde elite enorm rijk, de middenklasse betaald ervoor en de onderklasse levert de soldaten…

Inmiddels lijken telkens meer mensen te begrijpen hoe politici en mainstream media een belangrijk onderdeel zijn van de oorlogspropaganda machine. Hier een documentaire van tegenlicht die laat zien welke mensen precies baat hebben bij oorlog en via welke paden ze hier flink geld aan kunnen verdienen. 

Twee documentaires die pijnlijk laten zien hoe sterk de politieke elite, de olie en financiële wereld en wapenhandel met elkaar verbonden zijn in de VS maar ook dichter bij huis.

Deze groep mensen begint oorlogen vanuit hun politieke connecties die ze door de belastingbetalers laten betalen, vervolgens verdienen ze grof aan de wapenhandel en wederopbouw contracten die uit de oorlogen vloeien en daarna buiten ze ook vrolijk de nieuwe veroverde resources uit, vaak gaat het hier om olie en andere fossiele brandstoffen.

Bill Hicks zei ooit dat je een gewapend conflict alleen een oorlog noemt als beide partijen ongeveer even sterk zijn, als dat niet het geval is noem je het een invasie. Eigenlijk zouden we dus van invasies moeten spreken en niet van oorlogen.

Deze groep mensen verdienen zo grof aan dit soort invasies. De middenklasse betaald voor de invasie, direct via belastingen voor het leger en indirect via belastingen om de rente over de opgelopen staatsschuld van het land af te betalen aan de banken. De onderklasse mag daarbij vaak de soldaten leveren omdat die door de ellende weinig andere keus hebben en het leger vaak wel redelijk betaald. En laten we vooral ook niet de burgerbevolking vergeten die vaak helemaal niets met deze politieke spellen te maken heeft maar wel het grootste slachtoffer is van dit soort invasies.

Hebzucht en machtsmisbruik wat letterlijk ten koste gaat van honderdduizenden levens… De eerste documentaire is van VPRO Tegenlicht met Nederlandse ondertitels.

Iron Triangle: The Carlyle Group
The Bush family, the Saudi Royal family, Osama Bin Laden’s family and Donald Rumsfeld’s inner circle – these are just some of the high profile figures who have played a direct role in the rise of one of the most powerful and influential and secretive firms in Washington.

The company is called The Carlyle Group. And in the wake of the events of September 11th and the invasion of Iraq, its power and influence have become significantly stronger.

The company operates within the so-called iron-triangle of industry, government and the military. Its list of former and current advisers and associates includes a vast array of some of the most powerful men in America and indeed around the world.

This program exposes the history of the Carlyle Group, from it’s inception as a private equity firm to it’s precent status as one of the largest defence contractors in the world.

http://www.youtube.com/watch?v=VZeaJ1QoKlg

wars
Gewone mensen willen geen oorlogen. Het zijn de bankiers, de politici en de corporaties die oorlogen willen.

En de tweede documentaire vult dit verhaal nog eens dunnetjes aan.

Prescott Bush die al flink geld verdiende aan de tweede wereldoorlog via de Duitse kant, lijkt een trend te hebben gezet voor de familie Bush. Deze familie weet nu al minimaal 3 generaties grof geld te verdienen aan oorlogen, die ze vaak zelf helpen starten vanuit hun politieke posities.

Zo verdiende Bush Sr. flink aan de golfoorlog en gaf hieruit voortvloeiende oliecontracten aan het oliebedrijf van zijn zoon Bush Jr. Een aantal jaren later was het diezelfde Bush Sr. die lid was van de Carlyle groep die goud geld verdiende en nog steeds doet aan de invasies in het Midden-Oosten die zijn eigen zoon Bush Jr. als toenmalig president van de VS begon.

Ook deze documentaire laat zien hoe bepaalde elites letterlijk over lijken gaan van duizenden kinderen en onschuldige burgers om zo geld te verdienen via dit soort invasies waar ze op verschillende manieren flink verdienen.

Bush Family Fortunes
There were other connections between the Bushs and the Saudis.
Carlyle Group, which hired both George Bush junior and senior, received major funds and worked for Saudi Royals and the Bin Laden family.

This hour long documentary follows the award-winning reporter-sleuth Greg Palast on the trail of the Bush family, from Florida election finagling, to the Saudi connection…
To the Bush team’s spiking the FBI investigation of the bin Laden family and the secret State Department plans for post-war Iraq.

These are the hard-hitting reports that have been seen in films like Michael Moore’s Fahrenheit 9/11, broadcast internationally on BBC Newsnight television, and are found in Palast’s international bestselling book The Best Democracy Money Can Buy.

http://www.youtube.com/watch?v=ZZCEiLUZVCo

Is dit soort machtsmisbruik door dit soort mensen aan banden te leggen? Als er mensen zijn die dit soort spellen al drie generaties kunnen spelen wat zegt dit dan over over onze zogenaamde democratie?

En als hiermee duidelijk wordt dat oorlog voornamelijk een middel is van deze mensen om geld te verdienen, hoe kunnen we Nederlandse deelname aan dit soort oorlogen dan nog langer verantwoorden?

Of is het verantwoording genoeg als Shell vervolgens contracten daar op de kop kan tikken en onze koningin als grootaandeelhouder van Shell haar winsten vrolijk verder ziet stijgen?

Ik ben erg benieuwd wat andere mensen van deze documentaires vinden en hoe zij tegen deze materie en vragen aankijken.

Aanverwante artikelen:
-) Snelcursus: Waarom is er oorlog?
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Oorlog is cashen voor de elite
-) Het militair industrieel  complex
-) De oorlog tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Top 100 wapenproducenten wereldwijd

-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) De strijd over uw verstand
-) 100 jaar mindcontrol experimenten – Social engineering in the 20th century
-) De nobele leugen
-) Counter Intelligence – Shining a light on Black Operations
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy

-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) Controle mechanismen van de 1%
-) Kindermisbruik door de elite
-) Propaganda – Noord Korea over het Westen
-) Macht

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, politici, bankiers, economen, professoren, politie agenten, etc. graag zelfs hoe meer mensen dit weten en erover meediscussiëren hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

538215_432857233415672_166422995_n

83 gedachten over “Rijk worden via politiek, oorlog en olie”

 1. We leven in een schijndemocratie… we kiezen tegen en krijgen het tegenover gestelde, kijk naar Griekenland… u mag stemmen>wij bepalen de uitkomst… ben benieuwd hoe het tussen Syrie en Turkije af zal lopen…

  1. Tussen Syrie en Turkije zal het wel een keer gaan escaleren aangezien Syrie de bondgenoot is van dat land tegenover Dubai, aan de andere kant van de Perzische golf.

   1. Het zou mij niet eens verbazen dat de hele arabische lente alleen is uitgelokt om Syrie te destabiliseren zodat Iran een bondgenoot minder heeft. Maar dit klinkt wel heel complot-achtig.

    1. We zullen nooit weten wat er allemaal achter zit, niets is wat het lijkt.
     Over dat vliegtuig ook wat neergeschoten is, wat is het belang van de machthebbers van Syrie? Volgens mij nul.

      

    2. De Syrische minister van Informatie zei tegen de Turkse televisiezender A Haber dat Syrië dacht dat het een Israëlisch vliegtuig was; Turkse en Israëlische vliegtuigen worden door Amerika vervaardigd.

    3. Dat klopt Julie maar ik snap niet die minister dit zegt, omdat er (nog steeds denk ik) een redelijke “verhouding” is tussen Israel en Syrië. 
     Dus waarschijnlijk een politiek antwoord, die ik nu nog niet doorzie.

    4. (leon, typ : Israël en Syrië,, in het zoekvenster, en zie daar: “Israël bewapent Syrische oppositie”, en “Israël vreest chemische wapens Syrië”).

    5. Oke, dat is dus weer hetzelfde verhaal als bij Irak (en Libië).

     Maar nog steeds begrijp ik die aanval niet op dat vliegtuig, ik denk nu dus dat het een  “opzetje” is om het te laten escaleren binnenkort. Wie daar achter zit?
      

    6. Leon wordt eens wakker…Syrië voelt zich aangevallen, om bovenstaande redenen, en schiet defensief dat vliegtuig neer…

    7. Julie, ik ben wakker hoor.
     En om een vliegtuig uit de lucht te schieten, dan wel van Israel of Turkije, heeft grotere gevolgen denk ik. (het was voornamelijk een “binnenlands”conflict, en ja met wapens van buiten) 

    8. Ga voor al zo door want dit zijn wel nieuw soort ingevingen die ik niet onbelangrijk vind. Zelf vind ik het wel een idee. Namelijk is egypte zo al tweemaal er aan gegaan. Dan machtsovername door bankstertakjes en twijgjes en weer een probleempje in die groSSe plannen weg geruimd. Zo als je ziet ze midden oosten overnemen deden ze ons afgelopen honderd jaar alweer exact hetzelfde. Irak rusland europa engeland etc alles met oproer oorlog en tweespalt en wel meer zaaien.
      
     Sinds de eurasiaat 2800 jaar geleden definitief kwam zich te vestigen na afrika om zelfde streken uitgetrapt te zijn zijn er zo meer dan 32.000 oorlogen en oorlogjes geweest en is nu alles van ze.
      
     Opsplitsen en destabiliseren is zeker een gekend tool en middel van ze. Wat dacht je doet democratie.

    9. He c, maar wat vind je ervan dat de moslimbroederschap heeft gewonnen in Egypte, en dat Morsi (zo heet hij geloof ik) een vrouw en en hoge pief van de koptische kerk wil benoemen als zijn twee vice-presidenten. dit is toch wel een doorbraakje denk ik.  

    10. De islam wordt ook door de banksters bestuurd. Minstens de twee meest invloedrijke islamitische stromingen de wahabieten en de salafisten worden door joodse families gemend. Daar boven op hadden de banksters(een van hun koosnaampjes de eeuwen door) al minstens 9de eeuw de net opgekomen islam laten infiltreren en overnemen als ook alle partijen en over hier in hun hand zijn.
     Moslimbroederschap heeft niet gewonnen. Net als handlanger kharzai dat in afghanistan werd zal  dan allerminst een banksterpuppet en gebruikelijk heel overheidssysteem van banksterklonen aangelegd worden.
     Doorbraakje?…..inbraakje
      
     Volg eens het leven van bankstermuppets als bijv job cohen wiens voorouders achtereenvolgens couvin calvin en *calvijn genoemd werden en vele namen meer als kuhn van puisant rijke bankiersclan kuhn&loeb en de loeb is een der namen van lubbers dirupo berlusconi diverse koningshuizen en keizerrijken en vast veel meer en de hoogste in china residerende top en keizer de li clan dat china al 1000 jaar bezit.
      
     De Mensheid is aan het Helen en Haar Zielen aan het Ontwapenen. De enige weg naar een doel door allen gewenst.
     Al waar we mee zitten zijn de gevolgen en gehele beschavingsstructuren en bijgaande gedragingen van wat het dwalen uit uw bijbel is.

    11. Laten we afwachten of de schooltjes zullen neerregenen op landen als syrie egypte de academien de stafwetgevingen de alcohol en drugs zullen opkomen de misdaad schendigen en geweld. De prostitutie Kinder prostitutie industrie de Mensenhandel De banken schulden industrien en leningen faillisementen en dagelijkse mediaterrorismen de ziekten en ziekenhuizen.   Dan weet men de Kinder pooiers banken zijn gearriveerd. en zij zullen perverteren ehhh bedoel beschaven en afchrijstelijke normen en waarden wel brengen naar die barbaaren(Babies werpen voor hun Kinder pooierindustrie immers dat was hun katholiscisme ook en het protestantisme een verworven Kind hoerarbeidsvoorwaardenrecht)

    12. Nou Leon Heb Slecht Nieuws Voor Je.
      
     Ze zijn op moment in Afrika “”HUN dode faraobeschaving” aan het aanleggen door NU NA ZELF Heel dat Kontinent met al hun wapens milities en oorlogen hongersnoden en vaccins decennialang aan flinters geschoten en geroofd te hebben en met hun even erge derdewereldhulpen Volkomen ontwricht gedestabiliseerd en ontmand en beginnen daar NU “”dé rechter en goeierik  dé brenger van vrede en vrijheid”” te brengen en Zag Ik al de zwarte priesters der wet van de wetgevingen zo als ze Hier ook al eeuwen rondstruinen en roven in de Dorpjes de gerechtigheid uithangen.
      
     Dit deden ze Europa en later Amerika ook. Eerst Alles Helemaal kapot maken en dan de kerstman de goeierik dé beschaver komen uithangen. Dus de kerken schooltjes democratie en corporates en banken zullen daar binnenkort ook wel uit de Grond vliegen voor een eeuwige hel van slavernijen en Kinder misbruiken drugs misdaad en eindeloze zeen van schuld AAN HEN Dié Bronpsychopate goeierikken Dézelfden die Ons ook al eeuwen in de schuldabyss houden met religien wetten en geld.

    13. @ Tim,
      
     “Het zou mij niet eens verbazen dat de hele arabische lente alleen is uitgelokt om Syrie te destabiliseren zodat Iran een bondgenoot minder heeft. Maar dit klinkt wel heel complot-achtig.”
      
     Ik denk dat je er niet zo ver naast zit Tim. Maar dat hoeft niet direct te duiden op een “complot”. Het is gewoon een politieke strategie.
      

  1. Gaaf, daar ben ik erg blij mee. Het is altijd erg interessant om eens een volledig ander geluid te horen. En het is in ieder geval briljant dat je zo een documentaire deze dagen kunt zien. Hier ga ik eens even goed voor zitten. :-)

   Jammer zeg na deel 5 van 10 houdt het op. Vond het best interessant dus hopelijk dat de rest ook nog eens online wordt gezet. Opiumoorlogen, genocide van de VS en Engeland, False Flags, allemaal nuttige en interessante informatie.

  1. Leon, steengoed! Ik vraag mij steeds af of zij niet willen inzien dat zij zichzelf in de voet schieten, of dat er een ander doel achter zit…
   Zolang werkende bevolking wordt uitgeknepen, helpen zij zichzelf om zeep… omdat deze werkende bevolking steeds zwaarder belast wordt en geen cent meer uit te geven heeft om de economie gaande te houden…

    1. Ja of het zijn volslagen psychopaten of je moet eens naar de verhalen van David Icke kijken. Die zegt eigenlijk dat deze elite gebruikt wordt om een heel menselijk ras onder de duim te houden. Ik twijfel sterk aan dat verhaal van Icke maar het velkaart wel hoe het kan dat deze top zo totaal onmenselijk met de wereld omgaat. Zij zien mensen als een andere soort, een beetje hoe wij koeien behandelen… Maar goed het blijft in ieder geval zeer triest dat dit soort figuren letterlijk over miljoenen mensenlevens heen geld verdienen op dit soort methoden. 

    2. De logica die ik zie is dat 80% werkt voor die 20% Qatari in Qatar, en dat dat hetzelfde geval zal zijn in die wolkenkrabber in Londen

    3. Qatar is sinds 1971 onafhanklijk, je kan het ook zo zien: Qatar heeft zijn eigen protectoraatje nu in Londen!
     Ze pakken ze lekker terug nu! 

 2. Is het niet overal gaande? De spooksteden door opgeblazen huizenbubbels zijn overal: China, Ierland, Spanje, zelfs Canada… dus wereldwijd gaan we niet goed… over “scheefwonen” gesproken ;)
  Leon: terug pakken…? Is dat dan de weg? Kijk eens op http://www.globaliteit.nl (kijk en prik door en langs de eventueel getoonde reclame) een student met visionaire gedachten…

 3. Zonder in te gaan op het waarheidsgehalte van allerlei complot theorieen wil ik wel even dit zeggen:

  De oorlogen in Irak en Afghanistan hebben tot nu toe ongeveer 1550 MILJARD ( ! ) Dollar gekost en vele duizenden levens van Amerikaanse jongens en mannen in de Armed Forces.
  Wat hadden we met dit ongelooflijke bedrag allemaal kunnen doen waar Amerika echt bij gebaat zou zijn”?

  Voor 500 miljard een enorm aantal huizen, scholen, fabrieken en kantoren voorzien van zonnecellen,
  Voor 100 miljard kernfusie zijn definitieve doorbraak bezorgen, voor 400 miljard heel de Verenigde staten voorzien van een supersnel glasvezel netwerk tot in de woning,
  voor 200 miljard een behoorlijke permanent bemande nederzetting op de maan realiseren, voor 250 miljard een bescheiden permanent bewoonde nederzetting op Mars poten en voor de 100 miljard die nog over zijn een geavanceerde opvolger voor het space shuttle programma, met snelle vluchten tussen Aarde, Maan en Mars, de planetoiden en meer.

  1. Met Frank Brabant eens, dat er heel veel mooie andere dingen mee gedaan hadden kunnen worden.
    
   Wat ik me dan afvraag, is waarom stampen we er massaal met twee benen tegelijk in? Niet dat de meeste bezoekers hier de oorlogen goedkeuren. Maar de acties zijn wel verkocht aan het volk. Anders zouden ze er niet geweest zijn.
   Zijn wij allemaal zo blind, of zijn de partijen die er gewin bij hebben, zo gewiekst?

   1. Het geld moet zo snel mogelijk verspilt worden aan oorlogen; dit omdat zo voorkomen kan worden dat ruimte exploratie, de handel en beleggingen in zeldzame aarden en metalen op aarde platlegt. Dit is natuurlijk maar een complot theorietje van mij, maar dat is gestoeld op voor de hand liggende egoïsmen van de mens.

   2. In de natuur voorkomende vrij zeldzame elementen zijn denk ik tellurium, helium, lithium, goud, platina, renium, osmium & iridiumlegering en iridium & platinalegering, die ook erg gewild zijn. Bedoel je deze?

    1. Inderdaad Julie. Ik vind het een doodzonde, dat omwille van verborgen politiek, en materieel eigenbelang, een onnodige strijdt op andermans grondgebied wordt gevoerd. Steeds meer mensen gaan nu inzien dat het ook anders kan, en dat werd hoog tijd. Zelfs olie blijkt op aarde niet alleen van biologische oorsprong te hoeven zijn, dus die is waarschijnlijk ook vindbaar op andere hemellichamen. Zoals ik al eerder schreef, ben ik op zoek naar een manier om grondboringen te verrichten met behulp van zonne energie. Dat kost enorm veel tijd, omdat ik de materialen uit kringloopwinkels moet halen, en daar liggen ze maar zelden op het moment dat ik ze daar zoek. Het is al bewezen dat het systeem werkt. Steen kun je smelten met betrekkelijk kleine brandspiegels bijvoorbeeld. Probleem is, het licht moet daarna direkt worden omgezet in laserlicht, omdat je anders niet dieper kunt komen dan hooguit één meter. Daar komen we op de kern van de zaak; Laser experimenten zijn ontzettend duur, en ik loop in de WAO. Initiatieven van particuliere ondernemers als SpaceX, blijken succesvol te kunnen zijn, onafhankelijk van extern kapitaal. Daarvoor is eigen kapitaal nodig, of het enthousiasme voor dit concept van externe kapitaalhouders met durf, zonder inhaligheid. waar vind je die, iedereen zit op z’n geld tegenwoordig met deze crisis. Succesvol investeren doe je in de wapenindustrie, om zodoende de andere investeringen en winstgevende benodigdheden, zoals olie, goud, en vele andere materialen, veilig te kunnen stellen ten koste van een toekomst voor velen. Breken we niet met deze vicieuze cirkel, dan breken we met de toekomst van de hele soort, en alles wat op aarde leeft. Een dode aarde als monument van onze daden, is dan geen aantrekkelijk plaatje meer vanuit het venster van een ruimte of kolonieschip. Daarom moeten we nu de ruimte ingaan, om daar te halen wat we hier nodig hebben, voorbij het aangeboren egoisme en de kortzichtigheid.  

    2. De wapenindustrie heeft dus ook grondstoffen nodig; de elementen die ook voor dit doeleinde worden gebruikt waren en/of zijn magnesium(brandbommen), witte fosfor voor artillerie en granaathulzen, zwavel voor kruit, chloorgas, lood en lood-antimoonlegeringen voor kogels, titaan voor projectielen, zirkonium(keramisch) voor messen en kogellagers, wolfraam en verarmd uranium (DU) voor anti-tankwapens, 235-U (uranium) voor atoombommen, en de niet in de natuur voorkomende elementen plutonium(bom) en californium(neutronenbom). 
     Als we voor de goede toepassingen een vervanginkje bedenken en dan genoemde stoffen wereldwijd verbieden (plaats thoriumkernreactoren) dan zijn we toch goed op weg naar vrede?

    3. (ik heb verder radioactieve, reactieve stoffen, gifstoffen en magneten even buiten beschouwing gelaten.)

    4. Biologische ‘wapens’ heb ik niet vergeten, dankzij de griep waar ik nou door geveld word ;), maar die horen bij een laboratorium, en geeneen regering zal openlijk biologische wapens produceren als horende bij hun wapenarsenaal.

 4. Mat, dat komt door propagandische media, bijv. in de regeringstijd van Bush. Gezien de gebeurtenissen van de Golfoorlog weet de bevolking van de VS kennelijk nu wel beter. Maar Defensie zal altijd nodig blijven, en investeringen dus ook.

  1. Inderdaad Julie, de propagandische media die speelt daarin een sleutelrol. Zij weet de psyche van de massa zo te bespelen, dat de massa dergelijke oorlogen als Irak en afghanistan toestaat.
    
   Wat ik me dan afvraag, is de mens in het eigenlijk gewoon niet geschikt, om in vrede naar vooruitgang te streven. En eigenlijk een jaloers, afgunstig en egoistisch, kortzichtig wezen. Jaloers in de zin van: De buurman heeft meer, dus ga ik het afpakken. Kortzichting: De buurman doet iets wat ik niet doe, dus dat is niet goed en daarvoor ga ik hem op zijn vingers tikken.
    
   Of de bevolking wel beter weet sinds, dat betwijfel ik. Ze zijn het in ieder geval wel even beu. Maar voor hoelang?
    
   Dat er met de huidige cultuur, gedrag en gedachtengang van de algemene mensheid een defensie nodig is, dat is inderdaad zo. Want nu is het nog altijd oppassen, om niet overruled te worden door die ander. En om defensief een voorsprong te hebben, houden, of krijgen is investering inderdaad een geijkt middel. Tja, dan kun je beter je oude raketten eerst gebruiken, zodat je daar ook niet mee blijft zitten. (Woon vlakbij een aanzienlijk munitiedepot waar in de jaren 90 verdacht veel voertuigbewegingen waren). En dan is er ook weer ruimte voor de nieuwe verbeterde versie.
    
   Maar het gros van de defensie is offensief wapentuig. Misschien vanwege: The best deffence is offence.

 5. In welke stoffen, behalve olie, kun je nog meer investeren, en rijk worden?
  Lithium (op èèn plek ruimschoots te vinden) voor electrische auto`s met lithium-ionaccu`s.
  Beryllium, bijv. voor ruimteraketten,
  Scandium (want nergens in geconcentreerde vorm) voor verlichting en legeringen,
  Titaan (want moeilijk te raffineren) voor straalmotoren, raketten en gereedschappen en niet-lichaamsafstotende implantaten),
  Ruthenium voor topkwaliteit turbinebladen,
  Tellurium is nog onzeker; voor geheugentoepassing, namelijk geheugen van tellurium-fasewisseling, of koolstof (6)-nanobuisgeheugen, of nog iets anders.
  Jodium, halogeen, voor in ieder geval uitwendige toepasing, als antibiotica van nu hun werking verliezen.
  Verder Erbium voor communicatiesystemen,
  Hafnium voor plasmabranders,
  Tantaal voor bijna alle digitale electronica (condensatoren),
  Renium (want schaars) voor straaljagers,
  Osmium (want ook schaars) als reagens,
  Platina voor laboratoria en industrie, en
  Goud als geleider, zijn ‘elementen’ van de (en met) toekomst. (Nu is het verhaal compleet.)

  Handel en wandel kan dus veel eerlijker…?

  (dank je Antares, voel me ietsje beter)

 6. ‘Tony Blair en George Bush moeten naar Den Haag voor oorlog in Irak’


  De voormalige Amerikaanse en Britse leiders George Bush en Tony Blair moeten in Den Haag terechtstaan voor de oorlog in Irak. Dat stelt de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Desmond Tutu, zondag in de Britse krant The Observer. Volgens hem is die oorlog gebaseerd op ‘een leugen’. 

  Tutu verwijt Bush en Blair gelogen te hebben over de reden van de invasie in Irak, zogezegd omwille van de aanwezigheid van massavernietigingswapens. Ze wilden enkel ‘zich ontdoen van Saddam Hoessein’, de voormalige president van Irak.

  ‘De toenmalige leiders van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië fabriceerden de basis om als pestkoppen in een speeltuin te handelen en ons verder uit elkaar te drijven. Ze brachten ons op de rand van de afgrond’, luidt zijn kritiek.

  Tutu meldt dat gemiddeld 6,5 mensen dagelijks overlijden in Irak. Meer dan 110.000 Irakezen kwamen om sinds 2003 en miljoenen zijn ontheemd. Hij vindt dat het dodental tijdens en na het conflict genoeg is voor een rechtszaak tegen Blair en Bush voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.

  ‘In een consistente wereld zouden de verantwoordelijken voor dit leed en verlies hetzelfde pad moeten bewandelen als hun Afrikaanse en Aziatische gelijken, die voor hun daden in Den Haag terechtstonden’, beklemtoont hij.

  ‘De vraag is niet of Saddam Hoessein goed of slecht was of hoeveel mensen hij ombracht. Het punt is dat Bush en Blair zich niet tot zijn immoreel niveau mochten verlagen’, aldus nog Tutu.

  Blair zei aan de Britse omroep BBC dat het argument van Tutu ‘niets nieuws’ is.

  http://zaplog.nl/zaplog/article/tony_blair_en_george_bush_moeten_naar_den_haag_voor_oorlog_in_irak#rss  

 7. Ik dacht vanmiddag aan het volgende intrigerende gegeven. Het geconstateerde feit dat, nu er uit de genomen, o.a. weefselmonsters in Syrië blijkt, dat sporen van het zenuwgas Sarin daarin is aangetroffen, men ook een charge analyse kan uitvoeren op deze gasresten, en de voorraden waarover Assad beschikt. Als men daarin verschillen aantreft, kan dat aannemelijk maken dat externe mogendheden of individuen verantwoordelijk zijn voor de gasaanval. Dit moet dan wel absoluut vóór een mogelijke vernietiging van Assads chemische wapens geschieden, door Amerika. Assad heeft tenslotte heel goede redenen om dit onderzoek ter plaatse toe te staan, indien hij onschuldig is. Weigering zou alle bondgenoten makkelijk kunnen overtuigen met Amerika in zee te gaan. Lijkt mij een redelijk argument, en wat heeft Assad nog te verliezen, hij kan er alleen maar mee winnen. Bovendien, die bergplaatsen zijn bekend.

 8. ·         bijgevoegd nog wat interessante linkskes :
  http://www.youtube.com/watch?v=Kz-s2AAh06I
  http://original.antiwar.com/giraldi/2013/08/21/homeland-security-made-in-israel/
  Waarin een Klein land GROOT kan zijn ;-(    :
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2397058/Internet-porn-map-world-reveals-US-Holland-Britain-largest-providers-world.html
  Ja, inderdaad ; ècht IEDEREEN wordt er ziek van, zèlfs de derde generatie van de ‘NIET-slachtoffers’ :
  http://medicalxpress.com/news/2013-08-holocaust-journeys-mental-health-problems.html

 9. sorry heren, ik had dit graag op een andere manier bij jullie onder de aandacht willen brengen. via een forum of een privebericht naar douwe of een van de andere auteurs, via een privebericht op facebook ofzo maar het blijkt allemaal lastiger te zijn dan ik had gehoopt :p vandaar dat ik het nu maar hier onder schrijf.
   
  ik ben al maanden lang lezer van visionair.nl maar schrijf hier eigenlijk nooit iets. maar vond dat dit wel bij jullie onder de aandacht gebracht moest worden.
  http://www.gregpalast.com/larry-summers-and-the-secret-end-game-memo/
  met vriendelijke groeten Marius

  1. Beste Marius, allereerst bedankt dat je dit gegeven hier onder de aandacht brengt. Na alles gelezen te hebben, lopen bij mij de koude rillingen over de rug. Ondanks dat ik/wij weten dat we bedonderd worden en eigenlijk het smerigste spel is dat gespeeld wordt, is het goed dat we met dit gegeven een betere inzage verkrijgen in het spel der spelen. Ik hoop van ganse harte, dat we meer van je mogen horen. Mvg Paul.

 10. Historische blamage: muiterij van het Amerikaanse leger dwong Obama een stap terug te doen

  Screenshot_1

  De Amerikaanse militairen weigerden de Amerikaanse president Barack Obama (hier met de chef van de generale staf, admiraal Michael Mullen, en minister van Defensie, Robert Gates, tijdens de herdenking van de 11e september) te volgen: Obama is te ver gegaan in de strijd tegen het terrorisme. Zijn soldaten willen geen oorlog voeren die ze niet begrijpen.

  De Amerikaanse president Barack Obama moest de geplande militaire aanval blijkbaar wegens een enorme muiterij in de Amerikaanse legertop afblazen. De soldaten konden geen strategie van de president herkennen – en uitten massale bezwaren tegen de actie. Nog nooit hebben de soldaten in Amerika op die manier zo openlijk geweigerd een president te volgen.

  De verrassende stap terug van de Amerikaanse president Barack Obama betreffende zijn Syrië-plannen is blijkbaar terug te voeren op een massale muiterij in het Amerikaanse leger.

  De Washington Post bericht dat van de vier sterren generaals tot de gewone soldaat nauwelijks iemand het nut van de door Obama bespoedigde militaire actie kon herkennen.

  De krant bericht dat de soldaten vooral een duidelijke strategie missen voor wat er na de geplande militaire aanvallen zou moeten gebeuren. Veel Amerikaanse soldaten hebben slechte ervaringen met de acties in Irak en Afghanistan opgedaan. Eerst werden hen heldhaftige doelen beloofd. Maar de interventies waren nog maar nauwelijks begonnen, of de troepen werden op steeds nieuwe avonturen gestuurd. In beide gevallen was er geenexit-strategie aanwezig. De aankondigingen m.b.t. tot de terugtrekking uit de gevechtszones waren tegenstrijdig en er kwam geen einde aan.

  In het geval van Syrië is het Obama niet gelukt om het leger van de zin van een militaire operatie te overtuigen.

  Tot nu toe hebben de Amerikaanse militairen altijd openlijk gezwegen en de bevelen van de militair-politieke leiding opgevolgd. De basis voor de acties was meestal dat het de president gelukt was de soldaten er van te overtuigen dat de desbetreffende actie de “nationale veiligheid” zou dienen.

  Ook in het geval van Syrië probeerde Obama dit begrip te gebruiken.

  Maar zijn eigen soldaten geloven hem niet.

  Nog pijnlijker voor Obama: de meeste officieren en soldaten hebben een wezenlijk helderder kijk op de realiteit dan hun president en opperbevelhebber.

  Zo zei de gepensioneerde luitenant-generaal Gregory S. Newbold tegen de Washington Post: “Ik snap niet dat de president deze stap überhaupt overweegt. De afgelopen tien jaar hebben we tegen opstandelingen gevochten. Syrië heeft moderne wapensystemen. We zouden in een klassieke oorlog moeten vechten.”

  Vorige week al had generaal Martin Dempsey, de chef van de opperbevelhebbers, gewezen op de onbezonnenheid van de Obama-regering. Hij zei tegenover de zender ABC: “Het simpele inzetten van wapens zonder een nauwkeurige strategie zal vermoedelijk nooit tot het resultaat leiden dat we ons voorstellen.”

  Generaal James Mattis zei: “Als de Amerikanen daadwerkelijk zo´n actie uitvoeren, dan wordt dat een wrede, zeer, zeer serieuze oorlog.”

  Een andere officier zei: “Welke politieke eindtoestand willen we bereiken? Ik weet niet welke. We zeggen dat het een wisseling van regime moet zijn. Als de actie als straf moet dienen, zijn er andere manieren om iemand te bestraffen.”

  Andere officieren bekritiseren de halfslachtigheid van de actie. Zoals door Obama gepland, zou een militaire aanval bij de bondgenoten van de VS in het Midden-Oosten de indruk wekken dat de Amerikanen niet serieus hun belangen in de regio willen verdedigen. De actie zou de schijn wekken dat er raketten worden afgevuurd, alleen maar opdat er iets gedaan zou worden.

  De meeste actieve soldaten en militairen zeiden nadrukkelijk dat het absoluut niet de bedoeling zou zijn de politieke leiding in de rug aan te vallen.

  Des te opmerkelijker is het feit dat zij zich überhaupt uiten en niet in de na 11 september 2001 steeds opnieuw met succes opgeroepen reflex van een simpel patriottismevervallen.

  De oorlog tegen het terrorisme schijnt bij diegenen, die voor hem het vuur ingestuurd worden, geen motivering meer te zijn. De meeste Amerikaanse soldaten kunnen niet meer begrijpen wat de zin is van de geopolitieke wendingen van hun politieke leiding. Ze hebben er blijkbaar geen zin in om als wereldpolitie naar de meest verre regionen van de aarde gestuurd te worden.

  Het meningsverschil komt overeen met de inschatting van de Amerikaanse bevolking: slechts een kleine minderheid is voorstander van een militaire actie.

  Voor Obama zou het wel eens moeilijk kunnen worden het Congres te overtuigen. Want ook de afgevaardigden staan meer dan sceptisch tegenover de actie. 200 afgevaardigden hadden een petitie tegen de militaire aanval ondertekend.

  Voor het Congres is er bovendien nog een probleem, dat ook door de soldaten als reden voor hun afwijzing werd genoemd: op de defensiebegroting werd dramatisch bezuinigd, omdat de Amerikaanse begroting door de tientallen jaren schuldenpolitiek ongecontroleerd uit de hand is gelopen.

  De muiterij van het Amerikaanse leger is een novum in de Amerikaanse geschiedenis.

  De druk op Obama schijnt de afgelopen dagen echter zo groot geworden te zijn, dat hij uiteindelijk de lijn moest laten vieren en de actie weer moest afblazen.

  En zo beleven we een fenomeen, dat niemand zich tot voor kort kon voorstellen: de machtige Amerikaanse president verklaart een land de oorlog. En zijn eigen soldaten zeggen: “Stel je voor: de president zegt het is oorlog en niemand gaat erheen.”

  Bron:

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/01/historische-blamage-meuterei-der-us-militaers-zwang-obama-zum-rueckzug/

  Vertaald uit het Duits door:

  E.J. Bron

  (http://www.ejbron.wordpress.com)

 11. Brzenzinski: Oorlog voeren moeilijker door publieke kennis

   

   

  h consciousness

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/09/brzenzinski-oorlog-voeren-moeilijker-door-publieke-kennis/ 

   
  Zbigniew Brzezinski beklaagde zich in een interview met DW News over de groeiende inefficiëntie om oorlog te voeren door de toegenomen politieke kennis van het publiek. Brzezinski, voormalig US National Security adviseur, mede oprichter Trilaterale Commissie en Bilderbergbezoeker, ziet de groeiende wereldwijde bewustwording met lede ogen aan.

   

  Brzezinski waarschuwingen voor het ‘wereldwijde politieke ontwaken’ zijn intensiever geworden in de afgelopen jaren. Vorig jaar tijdens een speech in Polen merkte Brzezinski op dat het ‘steeds moeilijker wordt om het volhardende en uiterst gemotiveerde populistische verzet van de politiek ontwaakten te onderdrukken en controleren’. Hij gaf de wereldwijde toegang tot internet, radio en televisie onder meer de schuld van ‘de massale universele groei van het politieke geweten’.

  ‘De grootste wereldmachten, nieuw en oud, lopen tegen een nieuwe realiteit aan. Terwijl de dodelijke efficiëncy van hun militaire macht groter dan ooit is, is hun vermogen om controle over de politiek ontwaakte massa uit te oefenen op een historisch dieptepunt. Om het bot te zeggen: vroeger was het makkelijker om 1 miljoen mensen te controleren dan te doden. Nu is dat andersom.’ zei Brzezinski in een speech voor de Council on Foreign Relations in Montreal 2010.

  Ondanks verwoede pogingen van zowel Republikeinen als Democraten om steun te krijgen voor een oorlog in Syrië, onthulde een recente Reuters poll dat slechts 9 % van Amerikanen militaire interventie in Syrië steunt. Als de VS ingrijpt, wordt dat de minst populaire oorlog in de Amerikaanse geschiedenis.

  De alternatieve media is massaal op het Syrië verhaal gedoken. Naast groeiende bewijsvoering van een door de VS gesteunde chemische aanval door Al Qaeda geleide opstandelingen waar Assad’s troepen de schuld van kregen, verschijnen er berichten over John Kerry die een aantal jaren terug kind aan huis was bij de familie Assad. Samen met talloze ongefilterde en ongecensureerde internationale berichten zorgen ze er voor dat de massamedia nog slechts door 23 % van het Amerikaanse publiek wordt vertrouwd.

  Waar de alternatieve media tot dan toe genegeerd of geridiculiseerd werd, lijken er nu barsten te komen getuige de uitspraken van Brzenzinski. Het kan lang duren maar uiteindelijk zal de waarheid overwinnen hoeveel propaganda je er ook tegen aan gooit.

  1. De waarheid die is , zal altijd de leugens die zijn in het licht brengen omdat de kracht ervan altijd wint door puurheid , gestuurd in en met de kracht van de allesomvattende Liefde komend van het Collectief , is het de grootste kracht in en van creatie in en van het Universum.Unity is Strenght!

   1. Dat is Obama zeker Antares , vooral het bericht over de muiterij geeft aan dat er bewustheid aan het groeien is binnen het Amerikaanse leger dat de oude agenda van de oorlogs-machine niet meer te aanvaarden is.Overigens ook met het oog op het muiten valt wat aan te merken , men heft zelfs de plicht om te muiten volgens een officeele overeenkomst na W.O.II :  The principle declared at Nuremberg in 1945 says: “Individuals have international duties which transcend the national obligations of obedience. Therefore individual citizens have the duty to violate domestic laws to prevent crimes against peace and humanity from occurring.” Verder zou Amerika mocht men tot interventie overgaan zonder toestemming te vragen aan de U.N. zich schuldig maken aan het overtreden van het internationaal recht.Mvg.Jasper. US Attack On Syria Violates International Law — http://youtu.be/XSQ_0PesS8A

    1. @Jasper38.
      
     Ik kende deze regel niet, maar met dat recht worden dan veel gewetens bezwaarden onwettig vastgehouden. Zoals bijvoorbeeld de huidige mevrouw Snowden, of de geïsoleerde heer Assange, om maar enkele namen te noemen. Overigens; dat de algemeen heersende, openlijke verontwaardiging op de sociale media gevreesd wordt door deze heren, maakt althans aannemelijk, dat er bewust vanuit hun achtergrond gelederen, overal machtige communicatie bedrijven worden opgekocht, of pogingen daartoe worden ondernomen. Dit om een vieze chantage vinger in de pap te krijgen als de nood aan de man komt. E.e.a kan namelijk veroorzaken, dat mensen met aanzien en invloed, om ondemocratisch politieke redenen en motieven, worden bespioneerd op hun legale, maar mogelijk publiek sterk afwijkende, kwetsbare seksuele voorkeuren op het internet. In het recentelijke artikel over de moslimbroederschap, beschreef ik al de redenen waarom men homoseksueel gedrag of uitingen daarvan verbiedt in Rusland, maar ook in de hele religie. Hun tot dan machtige marionetten komen namelijk zo los van de doctrine touwtjes, en blijken vervolgens ook nog eens extra communicatie vaardig, over intelligent, en maatschappelijk objectief. Zoals ik al schreef met andere woorden; Ik verdenk Poetin, maar ook zeker anderen ervan, bepaald geen democratische bedoelingen te hebben met hun gespeelde afkeer van homoseksualiteit. In tegendeel; ze hebben inzicht in het voor hun negatief uitpakkende intellectuele effect, dat deze natuurlijke, maar maatschappelijk niet algemeen aanvaardde geaardheid met zich meebrengt. Andersom; in Amerika wordt homoseksualiteit meer en meer geaccepteerd, maar ook dat is handig als mensen gemanipuleerd moeten worden, onder het mom van homo emancipatie. Kijk eens naar China, waar deze voorkeur goed uitkomt, i.v.m. de overbevolking, maar het open internet in de praktijk één grote censuur is. Ook die autoritaire regering maakt achterhaalde psychologische vergissing op vergissing. Steeds meer hoogontwikkelde dissidenten treden daar op de voorgrond, zelfs ten koste van hun vrijheid en leven. Dat zijn weer geen overwegend homoseksuelen, ze komen uit alle gelederen en seksen, omdat daar iedereen onderdrukt wordt. En kijk eens naar de rol van de vrouw, die omwille van hun natuurlijke aangeboren eigenschappen, om precies dezelfde redenen, eeuwenlang schandelijk in hun waarde onderdrukt werden. Aanschouw en beoordeel objectief hun rechten en toegekende plichten eens, binnen de nu heersende orthodoxe religiën, antroposofische stromingen, en autoritaire, doctrine gestuurde regimes. Dat alles en veel meer, is de rommel die nog opgeruimd moet worden, veroorzaakt doordat de mensheid moest en moet leren hoe haar toekomst eerlijk te handhaven. En het kan daadwerkelijk, daarvoor hebben we internet. Het internet dat geheel onverwachts de nieuwe regie, als gevolg van sociale interactie en openlijke kritiek op de heersende systemen mogelijk maakte. Een tot nu hypothetische wereldregering, blijkt overal stevig wortel te hebben geschoten. Dit notabene door de pure communicatie mogelijkheden, in combinatie met de sociale interactie die daarvan het gevolg was. Tsja, bidden helpt nooit; de antwoorden kunnen wel gedroomd worden, maar pareidolie en olia is en kan niet betrouwbaar zijn. Stel je vragen op internet, en ze worden beslist beantwoord. ;)

    2. Quote Antares ” Ik kende deze regel niet, maar met dat recht worden dan veel gewetens bezwaarden onwettig vastgehouden “ einde Quote.
     Vast en zeker word dat gedaan, en wat dan te bedenken van de economische en sociale afhankelijkheid men komt hierdoor wel degelijk in chantabele posities terecht.En dat kan men op alle fronten doortrekken reikend tot de seksuele geaardheid van iemand.Dus een machtig wapen in het verlengde van de politiek. Maar daar kruisen zich twee of meer werelden i.v.m. de belangen ervan.En om op de rest van je reactie te antwoorden , inderdaad al die vragen kun je stellen op het internet en je ziet onmiddelijk ook de andere mogelijke verborgen zaken verschijnen.En zoals het hier op visionair al vaker genoemd is dat kan voor je maar ook tegen je werken :)
      

    3. Die wisselwerking hou je altijd en in elke omgeving Jasper. Alles kan voor of tegen de belangen van elke levensvorm werken, intelligent of dom, mens of dier, anderling elders of hier.  

Laat een reactie achter