Human Resources – Social engineering in the 20th century

human resourcesEen zeer interessante maar tegelijkertijd ook zeer bizarre documentaire:

Human Resources: Social engineering in the 20th century.

Hoe corporaties, overheden en geheime diensten op zoek zijn naar de ultieme controle over de individuele mens en hele populaties, via controle over de geest / het verstand van die mensen.

Er komt onder meer aan bod hoe de Rockefellers en andere groot kapitalisten veel geld staken in onderzoek naar menselijk gedrag om zo betere werkers te kunnen produceren. Maar naast beter moesten ze ook afhankelijker en gemakkelijker te controleren zijn.

Daarnaast laat de documentarie zien hoe het huidige onderwijsmodel maar weinig met het slimmer maken van mensen te maken heeft, maar alles met het fragmenteren van aandacht, kinderen als een hond van pavlov laten reageren op een bel alvast voor later in hun werk, en heel belangrijk het blind respecteren van autoriteit. Eigen initiatief en kritisch nadenken vormen met een reden geen onderdeel van het huidige onderwijsstelsel.

En tot slot komt ook uitgebreid aan bod hoe de overheid of vooral de geheime diensten van de VS o.a. straling, ziektes en psychedelische drugs uitteste op haar eigen leger, de burgerbevolking en zelfs op kinderen.

Na het zien van deze documentaire is de behoefte om een overheid (in ieder geval die van de VS) ooit nog te vertrouwen volledig verdwenen. Ook maakt het duidelijk dat het verstandig is nooit het leger in te gaan, tenzij je er natuurlijk geen probleem mee hebt te worden gebruikt als levend proefkonijn. :-)

Mind blowing documentary about the History of Secret Programs, Medical Research, and Human Experimentation made by corporations and government institutions such as CIA and the military using behaviourism theories, mind control techniques, dumbing down strategies and ideologic propaganda to find ways of controlling people throughout the 20th century.
http://metanoia-films.org/about/ 

(De intro duurt wat lang, na 6 minuten begint de documentaire goed op gang te komen.)

Met dank aan Ido voor de tip

Dat dit soort programma`s ook vandaag de dag nog lopen mag duidelijk zijn uit de horrorverhalen en beelden die we van de VS hebben gezien over hoe zij hun gevangenen in Guantanamo Bay behandelen. Maar kijk ook eens hoe ons huidige schoolsysteem nog precies is ingericht zoals het in deze documentaire wordt omschreven. Misschien is het tijd om hier wat aan te gaan doen?

Iemand tips voor oplossingen?

De meest effectieve vorm van mindcontrol, beheers de informatie die mensen binnen krijgen via de media zodat ze de realiteit die jij wilt zelf in hun hoofd scheppen.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Open Film – Human Resources: social engineering in the 20th century
-) Metanoia Films

-) De Nobele Leugen
-) De strijd over uw verstand
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke nieuwsmedia

-) Complotten zijn inherent aan machtsstructuren
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Het militair industrieel  complex
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De oorlog vanuit de Verenigde Staten tegen democratie
-) Controlemechanismen van de 1%
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy
-) Propaganda, Noord-Korea over het Westen

-) In het licht van voortbestaan
-) 21 leefregels gebaseerd op gezond verstand
-) De 30 universele rechten van de mens

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennissen  collega`s, politici, bankiers, economen, professoren, politie agenten, etc. graag zelfs hoe meer mensen dit weten en erover meediscussiëren hoe beter.  Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

42 gedachten over “Human Resources – Social engineering in the 20th century”

 1. Met een lach en een traan, zij die meewerkten aan het onderzoek zijnde de onderzoekers en de slachtoffers.
  Toch denk ik dat wanneer een organisme plezier heet in zijn bestaan er onbewust onderzoek (ervaringen) worden gedaan in de liefde (het aardig zijn).
  Dat er mensen zijn die zover gaan in het onderzoeken van de negatieve kanten van het bestaan, door extractie van basis benodigdheden van een individu of gemeenschap, is een oeroud principe van de jagers en hun gevangen prooien.

  Wetenschap zal beter worden als de onwetende onderzoekers op zoek gaan naar de essentie van het leven waarbij men het leven niet verliest. Job wist er alles van. ;) :’)

  In het leven kunnen de zaakjes ook wel eens omgedraaid worden en zijn het de prooien die de jagers vangen…….

  Wat staat deze mensheid de komende 100 jaren te wachten nu men zoveel toepassingen heeft voor dit soort psychologie? Ik vertrouw een beetje op de goeie uitkomst waarbij de soldaat kiest wie hij beschermd en wie hij aanvalt, dan wel met rust laat.

  1. Om in het thema te blijven van de 100 jaar mindcontrol, zou het kunnen zijn dat deze geheime diensten de afgelopen 30 jaar de kunst hebben geperfectioneerd om mensen op commando te kunnen sturen en die ze inzetten bij de zogenaamde “lone gunman shootings”. Denk aan de VS aan een Breivik in Noorwegen en nu weer aan de gevallen in de VS. Denk zelfs aan een Pim Fortuyn en een Theo van Gogh. In de alternatieve media duiken momenteel overal verhalen hierover op. 

   Over de recente gebeurtenissen in de VS bijvoobeeld deze delen: Sandy Hook Massacre is een setup?
   deel 1: http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/12/17/sandy-hook-massacre-is-een-set-up/
   deel 2: http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/12/18/sandy-hook-massacre-is-een-set-up-2/
   deel 3: http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/12/19/sandy-hook-massacre-is-een-setup-3/

   Deze theorie klinkt wellicht wat heel erg vergezocht maar is niet zo vreemd als je deze documentaire van Derren Brown bekijkt waarin naar voren komt dat je iemand na voldoende geestelijke manipulatie zoals o.a. hypnose een moord kunt laten plegen zonder dat die persoon dat zelf doorheeft. http://www.youtube.com/watch?v=oC9J6O6soHA 

   Hij toont daarnaast in deze volgende aflevering ook aan dat je een persoon zo kunt manipuleren dat ze zelfs een moord bekennen die ze niet gepleegd hebben, mensen zijn zelfs in staat een moord te bekennen die helemaal niet gepleegd is…
   https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-P2vYIgPdKg 

   Tot slot kwam ik dit stukje nog tegen op het internet.

   This article suggest there could be a connection between the recent shootings in de US and what Breivik did in Norway. It is highly speculative but I am wondering what other people here think of it. Is this just conspiracy stuff or could it be there is something terrible going on that people should be aware of so it can be stopped?
   http://www.darkmoon.me/2012/israeli-death-squads-did-sandy-hook-killings-intelligence-analyst/

   Dit zou allemaal nogal bizarre implicaties hebben maar na het zien van deze docu over mindcontrol zou het me weinig verbazen als deze mensen wellicht een punt hebben. Laten we hopen van niet iig. 


  1. ‘As long as you need air, water and food there can be no realistic perception of absolute freedom. Freedom to most people means the absence of fetters or bondage but the true notion of freedom is an absence of dependency.’

    1. Dank je Antares, ik heb het even opgezocht op internet. Had ook het plaatje van de koe kunnen posten, die links of rechtsom naar het slachthuis gaat, of verwijzen naar het ego verhaal die vrijheid binnen jezelf zoekt.

  1. Laat je niet te veel voor de gek houden Antares met de expres opgezette links vs. rechts en democraten vs. republikeinen bullshit. Dit systeem heeft te maken met de elite (de 0,01%) tegenover de grote kudde (99,99%) Trap niet langer in dit soort opzichtige en overduidelijke verdeel en heers strategieën.

   Wat ik zelf wel echt verbazingwekkend vind is hoe erg ons onderwijs systeem en verplicht competatief sporten dus bewust is opgezet om mensen tegen elkaar op te zetten, vanaf jaar 6 continue in competitie met elkaar te laten gaan om de hoogste cijfers… Heel bizar. In de permacultuur komt ook duidelijk naar voren dat coöperatieve systemen vaak veel beter voor het voortbestaan werken. Dit is dus typisch een opzettelijk stukje verdeel en heers ingebouwd in de kern van ons onderwijssysteem, speel mensen vanaf jonge leeftijd al tegen elkaar uit… Hoeveel minder pesterijen op scholen en de werkvloer zouden er zijn als dat competatieve geen rol meer speelde.

   Maar goed, ik vond het echt een briljante documentaire, ik hoop dat veel andere blogs dit ook gaan overnemen en dat mensen het zelf ook vrolijk doorsturen aan kennissen, collega`s etc. Misschien eens een mailtje naar het ministerie van onderwijs met de mededeling dat online gratis onderwijs wellicht een betere oplossing is?
   -) Online gratis onderwijs, een overzicht

   1. Het principe verdeel en heers is mij al met de paplepel ingegoten, vandaar ook die bewuste opmerking aan het adres van de republikeinen. Gewoon een keuze op grond van, aan welke partij heb ik de grootste hekel. :)

    Beetje apart gevoel voor humor geef ik toe, maar dat was dus de opzet. ;)

    Wat het onderwijssysteem betreft en het competitieve karakter, daarvan heb ik mijn portie ruimschoots gekregen. In mijn tijd kreeg je nog met de lineaal in Rotterdam, en werd je voor het oog van de meute in de hoek gezet. Kwestie van niet meedoen met de grote massa, daardoor viel ik op en werd juist het mikpunt daarvan, ook van sommige leraren. Dat is nu wel anders hier in Nederland, maar de sport heeft vaak nog steeds hetzelfde effect op mensen. Ik koos daarom destijds voor zwem en duiksporten. Die kun je individueel en zonder wedstrijdelement beoefenen. Het effect voor wat betreft de cijfers, pakte voor mij in deze treiterperiode negatief uit. Geen onvoldoendes, maar wel lage cijfers. Had ook de pest aan scholen en het gezelschap van mensen gekregen, dus klassikaal doorleren zat er niet in, dat gebeurde autodidact en thuis. Toen ik later voor mijn werk bepaalde studies moest volgen, was de cijferscore een verrassing voor iedereen. Ik kwam niet onder de negen, welk vak ik dan ook volgde. Dat werd weer niet gewaardeerd in mijn werkkring, de destijds leidinggevenden moesten die zelfde studie namelijk ook volgen. Competitiedrang doet nare dingen met het karakter van mensen, ik besloot daarom de werkvloer voorgoed gedag te zeggen en nam ontslag. Heb drie kleine ondernemingen gehad, geld zat maar nooit rust. Terug in het bedrijfsleven kreeg ik daarna alleen nog leidinggevende functies, met bijbehorende management trainingen. Mindcontrol is daar helemaal standaard, de schellen vallen je dan echt wel van de ogen. Het zijn allemaal poppetjes, dat bewaart zo een gegarandeerde afstand leidinggevende/werknemer. Verder naar boven in de hiërarchiën werkt dat ook zo, evenals dat overal in de maatschappijen en eliteculturen zo werkt, waar ook ter wereld. Ik beschouw dit systeem qua werking als een schizofrene, autohiërarchische stimulans. Het houdt zichzelf dan ook in stand; immers, eenmaal bewust van dit systeem wil je natuurlijk niet dat poppetje onderaan in deze hiërarchische structuren zijn, en soort zoekt dan ook soort. Dat vind je dan weer terug in de politiek; of je nou links, rechts, voor of achterlijk georiënteerd bent, de competitie als element blijft en de loze beloftes ook. Niets nieuws onder de zon voorlopig. :)  

    1. Bedankt voor je mooie en inzichtelijke verhaal.

     Ik was zelf altijd wel goed op school en deed een boel voor een stickertje… Hoe bizar en hoe grof eigenlijk om kinderen zo te behandelen. Sport daarentegen was ik niet zo goed in, daarbij moest ik dan ook nog op een teamsport omdat mijn moeder als brave burger die ze is geloofde dat dat gezond is voor kinderen. Iets wat voor mijn gevoel nooit zo was en nu in deze film dus ook duidelijk naar voren komt als onzin. Ik had helemaal niets met die competatieve, wij moeten winnen van de anderen mentaliteit. Ik zag het nut er niet van in. 

     Daarbij was ik op de middelbare school ook altijd wel goed in staat goede cijfers te halen maar vroeg me regelmatig af wat nu het nut was van al deze feitjes stampen. Helemaal omdat het nu ook gewoon allemaal met een muisklik is na te zoeken op de wikipedia… En dan de bel als teken om naar je volgende klas te gaan, en dat 8 keer per dag, bel betekend spullen pakken en naar een ander klasje rennen… Ik ben er gewoon boos over dat ikzelf verdorie ook mijn hele jeugd zo door deze hersenspoelmolen ben gehaald… Wat een bizarre verspilling van de jeugd van kinderen… Maar eens kijken hoe die boosheid in iets constructiefs te gieten is. :-)

     En idd toen ik stageliep in een vrij groot bedrijf was de hierarchie ook behoorlijk aanwezig. De kantinehierarchie met wie je blijkbaar wel en niet je broodje kaas mag oppeuzelen… Daarna overigens twee jaar bij een veel kleiner bedrijfje een paar jaar gewerkt in de duurzame energie, daar geen kwaad woord over, leuke mensen, lekker gelijkwaardig dus het kan blijkbaar wel om gewoon een leuk en plezierig werkklimaat te scheppen. 

     Maar goed, ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe zich dit de komende 5 jaar gaat ontwikkelen. Met het online onderwijs wat nu razendsnel overal op komt zetten wordt dit controlesysteem ook bijna onmogelijk om in stand te houden. 
     En ik hoop dat deze nieuwe kennis ook heel snel door gaat dringen in de onderwijs instituten zodat dit oude systeem heel vlot tot het verleden gaat horen en jongeren weer fatsoenlijk de ruimte krijgen om hun eigen nieuwsgierigheid en interesses te gaan volgen. 

      

    2. Aschwin Wesselius

     De elite denkt echter wel veel verder vooruit dan wij. Ik denk dat ze al veel rekening houden met hoe de massa zal reageren en ook weten hoe ze hun systeem in stand kunnen houden.
     Het feit dat internet uberhaupt bestaat en onder de massa gebruikt word is al een teken dat ze het met een doel toelaten.

     Mijn idee is dat ze de huidige wereld compleet laten barsten, zodat alle hoop in het huidige systeem verloren gaat. De roep om een nieuwe wereld orde zal dan alsmaar groter worden en zeer welkom geheten worden. Een nieuwe kans, een nieuw geluid onder de horizon. Een verschikkelijk geluid dat wel.

     De huidige ontwikkelingen die dus nog enige hoop wekken zoals online onderwijs is leuk, maar leidt volgens mij nog steeds van het echte doel af. De elite zal heus niet 1.2.3. hun macht opgeven zodat de meute ineens kan doen waar het zin in heeft. Als je dat echt geloofd, dan ben je nog niet helemaal wakker.

     De macht van de elite reikt zo ontzettend ver, die zijn echt al zo lang bezig dat de realiteit nog erger is dan de fictie.

    3. Dat zou kunnen maar je moet ze ook niet al te veel macht toedichten. Of althans kijk vooral waar jezelf wel controle over wilt en kunt hebben. Je kunt zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor je voedselvoorziening, voor je energievoorziening, voor economische systemen rondom je. Neem die verantwoordelijkheid dan ook vooral waar het nuttig is en het je voortbestaan vergroot zou ik zeggen. 

     Ik denk dat we momenteel vooral zien dat hoe verder het systeem in elkaar zakt, hoe meer macht ze verliezen om eerlijk te zijn, mensen gaan zoeken en vinden oplossingen in zaken als permacultuur, hernieuwbare energie, gecrowdsourcete wetgeving, alternatieve economische systemen, opkomst van grootschalige cooperatie etc.

     Misschien heb je wel gelijk hoor, maar ik vind het wat fatalistisch om te doen alsof mensen niet op deze vlakken voor zichzelf zouden kunnen zorgen. Be the change you want to see in the world. :-) 

 2. Ik heb de documentaire nog niet gezien, maar de naam spreekt me nu al aan.  Het is dan ook niet toevallig dat deze naam weer terug komt in de managementliteratuur die vooral gedomineerd wordt door Amerikaanse managementgoeroes. Ik heb het dan over personeelsbeleid oftewel: Human Resources Management (HRM). Het is een infectieziekte of mentaal virus wat geïnfiltreerd is bij veel bedrijven in Nederland. De afdeling personeelszaken wat vervolgens in omgedoopt in HRM met HRM-beleid en waar jij je eigen POP mag maken. Hier is meer te vinden of deze schadelijke mentale infectieziekte: https://nl.wikipedia.org/wiki/Humanresourcesmanagement     

 3. Dit artikel kun je vele namen geven, zelf noem ik het in de eerste instantie psychologische oorlogsvoering. We worden geleefd en zolang de kudde eten heeft en zijn speeltje krijgt accepteren we het. De vrijheidheid van denken, doen en laten is al een zeer lange tijd voorbij. We beginnen al met onze opvoeding van huis uit, dan de opvoeding vanuit de school en later gestuurd te worden door het werk. Dan vooral niet te vergeten de politiek die ook nog eens zijn invloed wilt profileren. Al met Al zijn we onderhevig aan indoctrine, gezien in al zijn diversiteit. Laat duidelijk zijn dat er een leidraad moet wezen, anders zou het een zootje worden. Het management is uit Amerika over komen waaien naar europa en dat moet je dan weer gedaan hebben anders heb je geen status. En hier zit volgens mij de kneep, het status gebeuren om mee te mogen doen aan iets wat eigenlijk een luchtsysteem is. En opgezet is om de mens te sturen en niet te vergeten het rendement te verhogen ten koste van.Mvg Paul.

 4. zware kost. Goede documentaire die weer een tipje van de sluier oplicht.
  Bij het zien van dit soort films vallen er steeds meer stukjes van de puzzel op z’n plek en valt de maatschappij en het gedrag van mensen beter en makkelijker te verklaren. Vooral het stukje over seriemoordenaars was verhelderend en hiervover had ik zelf al een soortgelijk inzicht. Een zieke maatschappij kan niet anders dan dat soort uitwassen produceren en we zullen dit steeds vaker gaan zien indien er niet een andere weg ingeslagen wordt.

 5. Vannacht naar een documentaire gekeken op Discovery “Derren Brown : The experiments”. Men twijfelde aan de mogelijkheid of iemand onder hypnose in staat zou zijn om een moord te plegen, als dat in totale tegenspraak was met de aard van de persoon en het natuurlijke gedragpatroon. Na een zorgvuldige uitselectie van proefpersonen bleek één persoon daadwerkelijk tot die daad gebracht te kunnen worden onder hypnose. Het ging erom de mythe te ontkrachten, of de CIA nou daadwerkelijk bepaalde personen onder hypnotische trans tot zulke daden had kunnen brengen, of niet. Wat Derren Brown aantoonde, was dat dit en feit was, het kan. De proefpersoon kon zich niets herinneren van het voorval en verklaarde later dat het net was alsof hij zich weer op de schietbaan bevond, waar het doel als schietschijf voor hem opdoemde. De docu wordt vanavond herhaalt om 00.00 h en is van een voor mij zeer ontnuchterende aard, voor wat ook betreft de invloeden van doctrines en de daarbij horende overtuigingen. Men doet dit omdat het bepaalde partijen wel zo uitkomt in hun opzet, zonder enig bewijs achter te laten. Niet aangetoond is dat de CIA ook zo heeft gewerkt om haar doelen te bereiken, maar complot theoriën genoeg natuurlijk, daar wordt flink de aandacht mee getrokken en geld verdiend.

  1. Is het deze aflevering Antares?
   ~ Derren Brown ~ The Assassin ~ Full Episode ~
   http://youtu.be/90xfZJQzAhc

   The Master, Derren (Jedi) Brown is back in 2011. This time to prove, without any doubt, it is possible to program somebody to become an assassin via Hypnosis whilst having NO recollection of the event.

   Misschien dat dit alle politieke moorden van de afgelopen eeuw in een wat ander licht kan plaatsen… Beetje The Bourne Identity maar dan in het echt wellicht.

   Laat Pim Fortuyn en Theo van Gogh het maar niet horen. 

   1. Inderdaad is dit de aflevering die ik bekeken heb. In feite komt het er op neer, dat iedereen in de praktijk door de meest betrouwbare en gerespecteerde medemens gedood kan worden, zelfs door eigen vlees en bloed en zonder motief.

  2. Andre, hypnotiseurs en hypnotiseurs zijn er zeer velen, maar als je het kaf van het koren verwijderd blijven er van de echte niet veel over. Maar de echte die hun vak daadwerkelijk verstaan kunnen de mens alles laten doen. Maar laten we nu ook niet de slapende honden wakker maken, anders gaat iedereen er aan beginnen. Ik zou wel een paar klusjes weten te bedenken :-D . Maar toch is het eigenlijk een huivering wekkend idee, dat het mogelijk is. Mvg Paul.

   1. Kijk maar eens goed in de ogen van bepaalde succesvolle, charismatische geestelijken, of bijvoorbeeld een haat prediker. Ze krijgen alles voorelkaar, of het nou om sexuele diensten gaat, moorden, of welke overtuiging dan ook. Maar ik ga er nu tussenuit, blijk longontsteking op te hebben gelopen en ben moe. Fijne avond nog Paul en allen die visionair waarderen. 

    1. Houd je haaks mijn vriend en snel beter worden, goed inpakken anders heb je zo weer wat onder de leden. Misschien een fries berenburg, voor het slapen gaan, niet te veel, anders doet het geen wonderen. Mvg Paul.  :-D  

 6. Ik heb met veel interesse deze documentaire bekeken en hoe verder deze vorderde des meer werd het ongeloof ook groter. Redelijk veel wist ik al en bepaalde zaken ook niet. Wat ik zo mooi vind is dat alles goed in een logische context wordt gepresenteerd.

  Om te beginnen laat deze documentaire alleen maar de zaken die tot en met 1975 openbaar was en waarschijnlijk ook nog het topje van de ijsberg. Als je dit goed realiseert zou je kunnen zeggen dat de overheid en de bedrijfselite de bevolking echt ziet als sheeple. Beginnend met het uitvoeren van experimenten op dieren en vervolgens op een neerwaartse glijdende schaal naar mensen. Zelfs complete bevolkingsgroepen en kinderen. Eigenlijk te triest voor woorden. Als geestelijk patiënt, gevangene en in het leger ben je blijkbaar je leven ook niet zeker. Of zelfs doodgewoon Amerikaanse burger.

  Als je dit toch goed bedenkt, dan kun je toch alleen maar bang worden voor de zaken die men na 1975 allemaal heeft gedaan qua experimenten om te onderzoek hoe je de sheeple het beste kunt beïnvloeden. Als mij 1 ding na deze documentaire duidelijk is geworden, dan zijn we in de ogen van de elite niets anders dan sheeple die beïnvloedt moet worden voor hun gewin.

  Dat ons heel schoolsysteem erop is ingericht om juist niet te leren, dat de psychologie als wetenschap erg veel is gefinancierd door geld uit de bedrijfselite en de overheid en op het laatst die opmerking over de media vooral de TV. Ik beschouwde het de laatste tijd steeds meer als de ultieme propagandamachine. En nu is duidelijk waarom: wij mensen worden gehypnotiseerd door bewegende beelden zoals door Pavlov ontdekt is. Ons maatschappij is daarmee ook 1 groot sheeple-experiment om te kijken hoe je de massa kunt beïnvloeden.

  Feitelijk laat deze documentaire precies zien wat we allang eigenlijk wisten. Maar dat de basis van allerlei managementliteratuur, marketing en de psychologie zo verrot was had ik niet kunnen bedenken. Zeer sterke documentaire dus. Terecht is de documentaire ook begonnen met kapitalisme. Alleen is het dus op andere manier zich gaan ontwikkelen dan Adam Smith in gedachten had. Dit laat dus zien dat ijzeren wet van de oligarchie geldig is.

  Social engineering is dus niets anders dan de technieken te ontwikkelen om de sheeple (wij dus) afhankelijk te maken en te laten doen wat de herders (elite) willen. In het begin was nog duidelijk wat ze wilden. Kijk maar het gedachtengoed van Taylor of de uitspraken van Henry Ford. Of de wijze waarop Henry Ford zijn assemblagelijn heeft ingevuld. De taak van 1 vakbekwaam persoon werd opgesplist in 12 deeltaken voor 12 personen. Verdeel en heers dus. Zo maak je van kritische zelf nadenkende mensen robotten die net slim genoeg zijn om te doen wat jij wilt en te dom om zelf kritisch na te denken om te door hebben wat er gebeurd. En als ze hebben doorhebben worden ze helemaal gek.

  Dus waren er andere geraffineerdere technieken nodig om mensen te motiveren, maar het doel blijft hetzelfde.  En dat die ideeen van Taylor ook nog steeds worden gebruikt in China en Indonesie geeft ook erg te denken.

  Of hoe ons huidig onderwijssysteem is opgezet om: 1) verwarring te genereren door bijvoorbeeld lessen gefragmenteerd aan te bieden, 2) bewust klassenverschil te generen door bewust verschil in onderwijs aan te bieden, 3) onverschilligheid te kweken, 4) emotionele afhankelijk te generen door kinderen weg te halen bij de ouders, 5) intellectuele afhankelijkheid te genereren door kinderen niet creatief en kritisch te laten leren denken en 6) tijdelijk vertrouwen te genereren (rapporten met cijfers).

  Wat zit het onderwijssysteem dus vernuftig in elkaar en worden we juist niet opgeleid om kritisch te denken. Erg kenmerkend vond ik de opmerking dat schoolbel niets anders is dan een afgeleide van het experiment van Pavlov met zijn hond. Niets anders dan een conditionering om kinderen van het ene lokaal naar de andere te laten gaan.

  Het beste is om taal geen cijfers meer te hebben (door competitie leer je niet kritisch diep na te denken, leer je niet creatief en pak je gemakkelijkste oplossing). Kortom als is ingericht op straf in plaats van beloning.

  Het gaat erom frustratie en agressie te genereren door middel van angst om het systeem in stand te houden. Om mensen langdurig steeds aan angst bloot te stellen en dan vooral ook zo onvoorspelbaar mogelijk. Je ziet dit ook weer terug bij de oorlog tegen het terrorisme. De media genereert bewust prikkels om die angst te conditioneren door bijvoorbeeld moslims als zondebokken aan te wijzen.  

  Redelijk verbijsterend heb ik gekeken naar het stuk over Duitse wetenschappers uit het Nazitijdperk die vervolgens naar de VS zijn gehaald om verder te experimenteren met LSD, kinderen en zelfs dus een apparaat die rechtstreeks op de hersenen aan te sluiten. Eerst bij een stuur en vervolgens bij mensen. Dat vond ik werkelijk verbijsterend. Ik vraag me dan ook welke experimenten ze nu aan het doen zijn met chips en dergelijke. Eigenlijk wil ik dat ook niet eens weten denk ik.

  Ook het experiment met die vrouw met de elektroshocken die haar geheugen helemaal gewist kreeg was erg schokkend. (Ik weet het: flauwe woordgrap.)

  En de techniek van DDD die nog steeds wordt toegepast bij gevangen in bijvoorbeeld Guantanamo Bay.   

  We leven echt letterlijk in een bewust verziekt gemaakte maatschappij.

   

  1. Ik vond dit misschien wel de beste documentaire die ik het afgelopen jaar gezien heb. En ik kan me nog steeds boos maken om hoe ons schoolsysteem in elkaar steekt. En vooral dat ik daar zelf 17 jaar in gehersenspoeld ben. Te bizar gewoon… Ik hoop dat dat systeem echt kan worden ontmanteld met bijv. online onderwijs.

   I think we’re being run by maniacs for maniacal ends – zoals John Lennon het ooit al zei. Na deze documentaire twijfel ik daar ook niet meer aan.

   1. Ik ben het helemaal eens met je reactie met betrekking tot het onderwijssysteem. Het is zogenaamd bedoelt om te excelleren, maar je leidt bewust kinderen op tot middelmaat in plaats van het ware talent te ontwikkelen. Deze documentaire sluit overigens ook perfect aan bij je onderzoek naar het eerlijkheid van geldsysteem. Het wordt steeds duidelijker allemaal.  Het is inderdaad met recht een topdocumentaire. Jammer dat zo weinig mensen het hebben gezien. De meeste mensen zitten liever dagelijks naar DWDD te kijken naar bijvoorbeeld PR de Vries. 

 7. Met veel interesse en ook wat verbijstering heb ik de volgende documentaire bekeken: Het Echelon spionage-netwerk: Privatisering van alle geheime diensten. Deze staat ook bij het artikel ‘Panopticon, de docu over je privacy’. Ik had wel eens van Echelon gehoord, maar het zo’n krachtig netwerk was. En dan te bedenken dat deze documentaire ook alweer 10 jaar oud is. Het schokkende is gewoon dat de inlichtingendiensten als de NSA schaduwmachten zijn die buiten de wet staan. Gelukkig hebben ze geen volledige controle over informatie. Maar ze filteren wel alle data. Echt werkelijk elke stuk informatie wat er gecommuniceerd wordt. Iedereen wordt bespiedt. Echt iedereen.

  Wat me erg duidelijk werd wat voor grote paranoia er is. Zelfs bondgenoten vertrouwen elkaar niet. Landen bespieden elkaar. Een zeer verhelderende documentaire die ook laat zien dat de VS vooral uiteindelijk aan zichzelf denkt en de elite die baat heeft bij de Corporatocracy.       

  We leven werkelijk in The Matrix: een bewust geschapen illusie om te laten denken wat we vrij zijn. We zijn ook vrij, omdat we die bewegingsvrijheid hebben gekregen. We leven in de meeste geavanceerde Sheeple Management Systeem (SMS) die er ooit heeft gestaan. Deze documentaire laat duidelijk een duistere schaduwkant van onze zogenaamde hoogstaande Westerse Beschaving zien die wordt bewaakt door de VS. Het interessante is dat deze documentaire gemaakt is door Fransen. En dat is ook logisch, want Frankrijk had en heeft misschien nog wel een eigen Echelon. Frankrijk was in de jaren 90 dus officieel een bondgenoot en tegelijkertijd ook een vijand. Na De Koude Oorlog moesten de inlichtingen een nieuwe vijand hebben en dat zijn de bondgenoten van VS geworden zoals Frankrijk. Echelon is dan ook ingezet als bedrijfsspionagemiddel. Het is duidelijk gemaakt in deze documentaire dat bewust Franse bedrijven zijn bespioneerd om informatie te krijgen en te gebruiken om Amerikaanse bedrijven te bevoordelen bij aanbestedingen. Het ministerie van Economische Zaken gaf dan zogenaamd het advies om Amerikaanse bedrijven om iets lager te gaan in kosten, terwijl ze goed wisten wat een concurrerend Frans bedrijf deed. Alleen dat zeggen ze natuurlijk niet. Er staan ook niets op papier. Er is alleen mondeling advies gegeven. :-)

  Deze documentaire laat dan ook zien dat we denken dat we in tijden van Vrede leven. Het is achter de schermen eigenlijk continue oorlog. Een informatieoorlog wel te verstaan. Ook tussen zogenaamde bondgenoten. We leven wat dat betreft in zeer schijnheilige wereld en het SMS moet ons laten geloven dat we vrij zijn. Het Sheeple Management Systeem draait uiteraard op de manipulatie van onze onderbewuste. Er wordt op een zeer geraffineerde manier gebruik gemaakt van de kracht van suggestie om onze gedachten te beïnvloeden. We zullen nog echt iets doen wat tegen onze principes in gaat. Tenzij we denken dat het wel zo hoort. Tenzij we denken echt afhankelijk te zijn. Dit artikel is dan ook een prachtartikel: https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/de-oorlog-over-het-verstand-van-mensen/

  Het Sheeple Management Systeem functioneert daarom ook zo goed omdat het onze Ego sterk beïnvloedt. Het Ego zoals bedoeld in het artikel: https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/ego-het-strategische-zelf/

  Het SMS is daarom de ultieme massa Ego-management. We denken immers erg afhankelijk te zijn van het systeem en hechten daarom ook erg veel waarde aan het systeem. Bang om alles op te geven. Hier zie je de kracht van angst weer terug. Het SMS is dan ook een mentale kooi in ons hoofd. De hele media is daarom er ook ingericht om die mentale kooi in stand te houden.

  En het dan ook om je zelf te kunnen voorzien van je basisbehoeften. Het is erg belangrijk om jezelf te kunnen voorzien je fysieke behoeften en behoefte van veiligheid en zekerheid. Wat dat betreft waren mensen 60 jaar geleden waarschijnlijk vrijer, dan tegenwoordig. We zijn allemaal afhankelijk van systemen die door bedrijven worden gerund om voor een groot deel te kunnen voorzien in deze behoeften. Zoals voedsel, energie en uiteraard geld. De basis dus van de behoeftenpiramide van Maslow.   

  Na het zien van deze documentaire over echelon vraag ik me dan ook eerlijk gezegd af wat de bedoeling van Internet is. Internet is immers een technologie die is ontstaan in de VS volgens mij door het Amerikaans leger. Als je dat combineert met Echelon en je weet dat er een informatieoorlog gaande is. Zou je haast gaan denken dat Internet als doel heeft om de sheeple erop te krijgen, te kunnen monitoren en vervolgens langzamerhand de gegeven vrijheden aan te tasten. Internet is immer wel het ultieme middel in informatiesamenleving voor informatieverspreiding. De meest belangrijke infrastructuur. Eigenlijk is het zoiets als geld aan het worden. En welk land heeft controle over het internet? Juist, de VS. Geen wonder dat China, Rusland en Iran hun internet censureren. Misschien een interessant artikel: hoe eerlijk is internet als informatiesysteem?

  1. Bedankt Leon. Hier is trouwens deze documentaire te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=wiUVUDBDVHY
    
   Hier is informatie over de geschiedenis van Internet te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet
    
   Je ziet dat Internet in de VS is ontstaan. Niet voor niets lijken de grootste internetbedrijven als Google, Facebook en Twitter uit de VS te komen. Als je dat combineert met de inzichten uit de documentaire over Echelon van 10 jaar geleden, ben ik wel erg benieuwd wat nu de stand van zaken is. En waarom Internet eigenlijk bestaat.
    

 8. Ja goede vraag, toch vind ik het altijd moeilijk om te zeggen in hoeverre de top dingen echt in de hand heeft of dat die ook maar wat achter de ontwikkelingen aanlopen en daar dan wel bovenop willen blijven zitten. Het internet was denk ik vroeger of later altijd een keer uitgevonden. Gewoon peer to peer communicatie tussen mensen mogelijk maken. 

  Wat dat betreft vind ik de Docu`s van Adam Curtis wel mooi, die laat vaak mooi zien hoe we als mensheid als geheel eigenlijk maar wat aanmodderen en soms gaat dat wat beter dan de andere keer. Op http://www.sprword.com/adamcurtis.html kun je zijn werk vinden. 

  Ik was idd ook wel redelijk verbijsterd over het Echelon netwerk, het laat zien dat privacy gewoon een grote grap is. En al een hele tijd. Of dat echt erg is weet ik niet. Vond het dan wel vrij schokkend dat Thatcher een buitelandse veiligheidsdienst twee van haar eigen ministers liet afluisteren…

  Maar goed ik denk dat google en facebook inmiddels ook meer weten van de meeste jongeren in nederland dan hun moeders om zo maar te zeggen. :-) 

  Ik zie het gebrek aan privacy eerder als iets onvermijdelijks van het internet zelf waar  ik dan wel weer heel blij mee ben… Elk voordeel heb zijn nadeel…

  Zolang we met zijn allen als mensheid een beetje juiste doelen blijven nastreven is dat denk ik het belangrijkste. Hoe Germen het noemt de Peak Fantasy. En ik denk eerlijk gezegd dat het internet voor het voortbestaan van de mensheid een boel goeds doet.

  1. Je weet ook niet in hoeverre de top het allemaal in de handen heeft. Toch is er een duidelijke versmelting tussen bedrijven, politici en ook inlichtingendiensten te ontdekken. Dat liet deze documentaire ook zien. Het is een ingewikkeld geheel in ieder geval. En wij hebben als buitenstanders volgens mij nog niet eens het flauwste idee wat er werkelijk allemaal gebeurd. Ik zou het eerlijk gezegd ook niet eens willen weten.
    
   Wat betreft de privacy: daar zullen we inderdaad aan moeten wennen. Het is inderdaad allemaal transparanter geworden. Het heeft inderdaad als groot voordeel dat het ook gemakkelijker is geworden voor mensen met vergelijkbare interesses om elkaar te informeren. Het is ook stukken moeilijker geworden voor overheden om informatie te verbergen. Wij hebben niet alleen minder privacy, maar de overheden ook. Dus inderdaad: elk nadeel heeft zijn voordeel. 

  1. Een van de beste documentaires die de afgelopen jaren is uitgekomen?!?
   Vind het maar een eenzijdig verhaal weer. Met name Noah Chomsky c.s. die tussen alle horrorverhalen door toch maar weer even het socialisme komen rechtpraten. Beter was het geweest als ze hadden laten zien dat alle regimes in potentie tot dit soort wangedrag kunnen komen. En beter was het geweest als ze al deze horror-verhalen af hadden gezet tegen – waardevrije – rechten van het individu.
   Ze hadden de politiek er buiten moeten laten omdat alle partijen die in de loop van de tijd tegenover elkaar stonden zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

   1. Dat is een persoonlijke mening van mij natuurlijk, smaken kunnen verschillen. Maar hoe bedoel je de politiek eruit halen? Ze baseren zich op documenten die zijn vrijgegeven onder bepaalde wetgeving zodat duidelijk wordt wat er in de VS op dit front allemaal is gebeurt tot het jaar 1975.

    Je kunt dat in mijn ogen moeilijk loskoppelen van de politiek omdat die controle juist vanuit de politiek en geheime diensten is ingezet. Uiteraard is het heel beperkt dit alleen voor de VS te laten zien. Grote kans dat in China en Rusland ook een hele serie van dit soort strategieën zijn toegepast maar goed dat is wellicht voer voor een volgende documentaire.

    Van de andere kant is de VS zeker in de tweede helft van de vorige eeuw ook wereldwijd vrij dominant geweest dus in die zin is het juist heel logisch in mijn ogen om met de grootste machthebber te beginnen en daarvan te laten zien wat zij voor manipulatie en intimidatie strategieën zij hebben toegepast.

    1. Maar, zoals gezegd, wat heeft Chomsky dan in deze documentaire te zoeken. Hoezo moet hij het socialistische systeem of de socialistische ideologie hier legitimeren? Die ouwe communist…
     Ik zeg: PROPAGANDA!

Laat een reactie achter