Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist

In onderstaand interview van ongeveer een kwartier legt een ex-lobbyist uit de VS uit hoe hij politici omkocht, al zegt hij het zelf dat het uiteraard nooit zo wordt genoemd. Het beste is namelijk dat de politicus helemaal niet doorheeft dat hij inmiddels de agenda van de lobbyist aan het uitvoeren is.

Verschillende technieken komen voorbij, de meest effectieve volgens hem? Bied politici tijden hun zittende periode alvast werk aan voor na hun periode als politicus. Dit werkt volgens hem verreweg het beste. Wouter Bos (PvdA), Gerrit Zalm (VVD) en Jan Peter Balkenende (CDA) kunnen dit waarschijnlijk goed beamen. Of zou het toeval zijn dat die nu alle drie in de financiële sector aan het werk zijn voor een paar keer de Balkenende norm… Hoe ironisch trouwens die naam… :-)

Jack Abramoff: The lobbyist's playbook
(Met dank aan Ido voor de tip)

Het geschuif van politici van en naar de grote corporaties goed laat zien dat dit in Nederland ook gewoon standaard praktijk is. Het trieste is alleen dat als je politieke systeem corrupt is en de mensen die daar zitten zich (on)beswust laten omkopen door de machtige bedrijven, dat dit voor het voortbestaan van Nederland op de lange termijn niet optimaal is.

Corruptie komt helaas ook in Nederland veelvuldig voor. Bouwfraude`s, politici die wetten aannemen die zeer gunstig zijn voor de financiële wereld en ten koste gaan van de gewone mensen en vervolgens in die wereld gaan werken na hun politieke loopbaan…

Tel daar het trieste nieuws bij op dat onder ede liegende rechters (Pieter Kalbfleisch en Hans Westenberg) in Nederland maximaal 6 weken taakstraf krijgen opgelegd. Ja mensen, dit gebeurt in Nederland, onder ede liegende rechters (gewoon keiharde corruptie dus in het hart van je rechtsstaat) kunnen maximaal 6 weken taakstraf hiervoor krijgen. In minder verlichte regiems worden dit soort mensen tegen de muur gezet maar in Nederland mag je 6 weken bladeren harken. Hoe volledig ongeloofwaardig wil je het rechtssysteem precies maken?.. En dat terwijl, of misschien wel dankzij het feit dat de Joris Demmink zaak ook nog steeds vrolijk wordt doodgezwegen en in de doofpot wordt gehouden in Nederland…

Misschien wordt het tijd om een openbare databank aan te leggen van mensen met macht in Nederland en al hun connecties voor en na de tijd met het bedrijfsleven en onderling hierin duidelijk te maken.  Een soort extra tak toevoegen aan de Trias Politica zodat het old boys netwerk niet langer corruptie en vriendjespolitiek in de hand kan werken.

Overigens is het wel zeer fijn dat dit soort mensen zoals deze lobbyist nu uit de school klappen, het laat namelijk goed zien hoe deze mechanismen werken. Net zoals eerder John Perkins uitlegde hoe hij zijn werk als economic hitman deed is ook dit een zeer waardevolle bijdrage om de corruptie en problemen beter te kunnen begrijpen en aan te pakken.

Ideeën om dit soort corruptie te bestrijden in Nederland zijn van harte welkom. Net als ideeën om de geloofwaardigheid van de Nederlandse rechtsstaat te herstellen…

Aanverwante artikelen en informatie:
-) RamBam – Een kijkje in de wereld van het lobbyen
-) Slag om Nederland – 1ste kamerleden met dubbele petten
-) Eerdere artikelen over de hoogste man van Justitie: Joris Demmink
-) Problemen in de Bananenpolder
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De oorlog vanuit de Verenigde Staten tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Het militair industrieel  complex
-) 100 jaar mindcontrol experimenten
-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) The Liberty Academy
-) The Greatest Truth Never Told
-) Propaganda, Noord-Korea over het Westen
-) De Nobele Leugen
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Oorlog is cashen voor de elite
-) Macht

24 gedachten over “Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist”

 1. Echte democratie invoeren middels zelfbestuur, dat kan prima via internet geregeld worden. Er i dan geen macht meer, geen verkiezingen, alles wordt rechtstreeks door de deelnemers, jij en ik, bedacht, er wordt vervolgens over gestemd en vervolgens wordt de uitvoering in gang gezet en gecontroleerd. Den Haag wordt een museum.

  1. Dit lijkt mij ook verreweg de beste oplossing. Het wachten is op een stel goed programmeurs die dit mogelijk gaan maken maar in Finland spreken ze erover de wet te gaan crowdsourcen in navolging van IJsland. 
   http://gigaom.com/europe/online-crowdsourcing-can-now-help-build-new-laws-in-finland/  
   en als je idd ook beslissingen via het internet kunt doen dan helpt dat denk ik ook enorm om een echte democratie tot stant te brengen. 

  2. Een democratie is verwerpelijk als je je daar niet aan kan onttrekken. Dat los je ook niet op met zelfbestuur. Ieder systeem waarbij een bepaalde groep een andere groep kan dwingen iets te doen, zonder dat die laatste groep de mogelijkheid heeft om zich al dan niet aan dat systeem te conformeren, is gedoemd te mislukken. Iemand kan bijvoorbeeld lid worden van een vereniging. De vereniging heeft statuten waarin staat dat er over beslissingen kan worden gestemd, waarbij een meerderheid van de stemmen leidt tot het aannemen van die beslissing. Als je het met dat proces niet eens bent, kun je besluiten om geen lid te worden van de betreffende vereniging. Je kunt ook je lidmaatschap opzeggen als je het niet eens bent met een bepaalde beslissing. Dat werkt prima.

   Bij een opgelegde democratie kun je je niet onttrekken aan het systeem. Als de meerderheid vindt dat jij mee moet betalen aan iets waar jij het niet mee eens bent, dan kun je daar niet onder uitkomen. Bij zelfbestuur zal de meerderheid, nog meer dan nu het geval is, een stempel drukken op de minderheid.

   1. volgens patrick zijn er 3 bestuursmogelijkheden voor de vrije burger 
    * opgelegde democratie
    * zelfbestuur
    * anarchie / burgerlijk creatief / vrij ondernemend kortom proberen en niet tegen de lamp aanlopen
     
     crux is dat er een begin van besef moet zijn zoals in het verkeer ..
     zo rijdt met in Ierland net zo links als in GB
     en dit merk je ook bij rotondes met de klok mee ..
     
     ergo een basis idee voor verkeer helpt .. zoals de wet en oom agent ..
     totdat het niet meer werkt zoals bij Thorbecke en zij ruine v e Huis .

    dan zijn andere , nog onbekende maar voorstelbare instrumenten inzetbaar ..
    zoals bewustzijnstrajecten bij rechters , gemeentes en regenteske overheden alsmede losbollen in de commerciele wereld.

    en wijthorbecke.nl vanzelf ..
     

 2. En zo zijn ook de media gekocht en betaald.

  Ik probeerde laatst een paar steekhoudende feiten te posten m.b.t. Demmink op nuij. Als reactie op 3 of meer Demmink beschermers die daar dagelijks posten. Ik werd direct geblokkeerd en mijn post verwijderd.

  De Demmink zaak gaat tot het hart van de corruptie. Je kunt alles op nujij zeggen. Maar de zaak Demmink lijkt het kernpunt te zijn waar alle corruptie bij elkaar komt. Als Demmink valt, valt alles heb ik het gevoel.

  Een van de belangrijkste feiten m.b.t. de zaak Demmink is n.l. dat het OM heeft gezegd onderzoek te hebben gedaan naar de aantijgingen en niets te hebben gevonden.

  Nu zegt Adele v.d. Plas (advocaat v.d. slachtoffers) dat de belangrijkste getuigen in Turkije niet zijn gehoord door het OM. Daarmee wordt m.i. aangetoond dat het OM liegt.

  Sinds die post komen er ook nog maar weinig Demmink posts door op nujij. Ik denk dat ze  nu alles m.b.t. Demmink direct verwijderen. 

  1. Mijn ervaringen op NUjij zijn hetzelfde maar ook alle fundamentele kritiek op hoe de media werkt of het banksysteem worden uit lijstjes verwijdert. NuJij doet in ieder geval enorm aan censuur. Trieste bedoening natuurlijk. 

   En een persoon in een discussie over Demmink merkte ooit op, degene die de Demmink Doofpot in de mainstream media opendoet blaast ook direct de Nederlandse monarchie/het Nederlandse Koningshuis op omdat zij daar ook in zouden zitten.

   Zo blijkt uit http://rondehuis.blogspot.no/ duidelijk een mogelijke betrokkenheid van de oranjes bij kindermisbruik. Circuleert er een Clausgate over internet http://www.argusoog.org/clausgate/ waarin ook de betrokkenheid van het koningshuis in deze kringen zou blijken en tot slot lijkt de heer Salomonson hier ook een zeer aparte rol in te spelen en kindermisbruik te hebben gepleegd en hij is tijden de hofadvocaat van de oranjes geweest… 
   http://www.boublog.nl/23/07/2008/mr-frits-salomonson-hof-advocaat/

   Nu bleek Bernard natuurlijk achteraf ook al zo corrupt en omkoopbaar als ik weet niet wat te zijn en zijn de oranjes ook nog eens de mede grondleggers van de Bilderberg bijeenkomsten. Dus het lijkt eigenlijk dat ons koninklijk huis wel eens het topje van deze doofpot kan zijn en dat hun betrokkenheid in al deze zaken er ook voor zorgt dat de deksel in Nederland op de doofpot wordt gehouden… Ondanks dat het inmiddels in de VS, Duitsland, Frankrijk en Turkije in het nieuws is geweest.

   Maar goed, dit is slechts wat ik zo nu en dan opgepikt heb van het internet, het is wellicht als je er meer over wil weten vooral verstandig zelf onderzoek te doen en de bronnen achter de stukken weten waarschijnlijk een stuk meer over de details.

   Ik vind het persoonlijk vooral diep triest dat onze rechtsstaat en politiek in zo`n deplorabele staat verkeerd door al dit soort zaken. Misschien een keer net als in Zuid Afrika gewoon volledige openheid, niet per se straffen maar dan kun je wel je hele systeem netjes opschonen en kunnen alle geheimen van tafel. Een soort nationale biecht door de machthebbers om zo maar te zeggen. En dan de Nederlandse machtsstructuren weer herstellen waar ze ooit voor bedoeld waren.
    

    1. Ik zie mezelf niet echt als klokkenluider, dit is allemaal materiaal wat breed beschikbaar is op het internet. De mensen die dit allemaal onderzocht hebben en op internet beschikbaar hebben gemaakt zijn de klokkenluiders. En als een vrijwillige stukjesschrijver op Visionair dit kan vinden dan zouden serieuze journalisten dat ook moeten kunnen en dan zouden politie en justitie dat ook moeten kunnen zou je zeggen… Maar goed ik geloof niet echt dat het ministerie van Justitie nog aan veel echt werk toekomt gezien ze zo druk bezig lijken met hun eigen doofpotten en vriendjes de hand boven het hoofd te houden…

     Sterker nog elke lezer met een google zoekmachine en een nieuwsgierige aard komt een heel eind. En dat lijkt me ook het grote probleem voor deze mensen, de keizer heeft nog niet door dat het publiek inmiddels ziet dat hij geen kleren aanheeft…

     Daarbij klinkt het wellicht wat raar, maar ik vind vooral het machtsspel interessant, de poppetjes boeien me niet zo. Het feit dat de top allemaal van dit soort capriolen uithaalt en vervolgens heel hard door internet wordt ingehaald… Ik ben gewoon wel benieuwd wat dat gaat doen en hoe lang gewone mensen die door deze zelfde top nu financieel gestript worden dit nog accepteren.

     Wel zou ik het echter fijn vinden als we in Nederland ons weer wat meer gaan bezig houden met het uitzoeken van het beste voortbestaan inplaats van al dit soort duistere praktijken en doofpotten en andere shit. Uiteindelijk is het namelijk een spel wat eigenlijk alleen maar verliezers kent ook de mensen die denken dat ze macht en status ontlenen aan het feit dat ze zich met dit soort mensen inlaten en verstrikt zitten in dit soort zaken.

     Het zijn voornamelijk babyboomers namelijk die in deze materie verstrikt zitten, ze snappen niets van de kracht van het internet waarmee ze nu zelf ontmaskert worden maar belangrijker ze snappen niet dat de hele machtsklasse die ze vertegenwoordigen vroeger wellicht zin had maar tegenwoordig eigenlijk volledig overbodig is geworden.

     Die transitie is echter wel belangrijk en wat dat doet voor Nederland zelf. Ik denk daarom dat we maar beter gewoon open kunnen zijn, niet per se hoeven te straffen maar gewoon zo snel mogelijk verder kunnen met het plannen van een zo goed mogelijke toekomst voor de nieuwe generaties.

     -) In het licht van voortbestaan 

      

    2. basic bevindt het land zich in een staat van oor-log ..
      dwz oor-logboek ..
      het boek vd rederij dat wordt opgemaakt ter rapportage a d eigenaar ..
      de hoofst , hoofdelijk of hoogst verantwoordelijk te stellen 

      a . de koning zonder hofhouding
      b . de ministerpresident en regering met behoud van garantieregeling zonder leerplicht
      c . het volk (dat de boel laat reilen en zeilen omdat niemand de hondenbaan wil ..)

      a. kent de komende wissel met een transitie op t lek in t schip
      

 3. “Tel daar het trieste nieuws bij op dat onder ede liegende rechters (Pieter Kalbfleisch en Hans Westenberg) in Nederland maximaal 6 weken taakstraf krijgen opgelegd. Ja mensen, dit gebeurt in Nederland, onder ede liegende rechters (gewoon keiharde corruptie dus in het hart van je rechtsstaat) kunnen maximaal 6 weken taakstraf hiervoor krijgen.”

  Het is maar de vraag of dit soort heren deze taakstraf  ook daadwerkelijk ten uitvoer brengen.  (Overigens staat voor meineed voor normale burgers een straf van max. 6 jaar gevangenisstraf):

  http://www.klokkenluideronline.net/artikel/19358/zwendel-taakstraffen-bners-niet-uitgevoerd

  1. Ja je zou verwachten dat rechters die meineed plegen juist meer straf zouden krijgen inplaats van minder. Maar goed deze heren zijn inmiddels zelfs vrijgesproken. :-) 

   Het was een mooie illusie die Nederlandse rechtsstaat. :-) 

  1. Geen om eerlijk te zijn. (tot nu toe in ieder geval) Ik verwijs ook altijd naar externe openbare bronnen dus mensen kunnen altijd precies nagaan waarom ik een bepaalde uitspraak doe en op grond van welke informatie. Ze kunnen dan zelf kijken of ze het met die uitspraak eens zijn of niet. Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten waarom ik overlast zou moeten ondervinden. Het zijn de Micha Kat’s en de Marcel Vervloesem’s die de spreekwoordelijke klappen krijgen omdat die zich echt op het voorfront bevinden en nieuwe informatie naar boven halen met naam en toenmaam van personen. De stukken die ik schrijf kan iedereen met een zoekmachine in elkaar zetten. :-)

   Daarbij zijn het vooral de mensen zelf die zichzelf dit aandoen. Als je als rechter onder ede gaat lopen liegen dan moet je niet verbaasd zijn als echte journalistiek daar stukken over gaat schrijven. Hetzelfde voor een topman op justitie die al 14 jaar verdacht wordt van kindermisbruik maar waar het OM zelfs zonder serieus onderzoek tot de conclusie komt dat er geen rechtzaak nodig is… Of politici die wetgeving implementeren die zeer gunstig is voor de financiele sector van Nederland en de Nederlandse burger vervolgens de hoogste hypotheekschuld van Europa heeft en jij dan na je politieke carriere bij dat soort bedrijven gaat werken. Dat doen die mensen toch echt zelf.

   Het hoofddoel van mianstream of 1% media is geld verdienen en daardoor zijn ze ook te sturen met geld, het hoofddoel althans zo zie ik het van echte media of alternatieve media is o.a. een controlerende functie van de huidige machten. Die mensen schrijven omdat ze zien dat heel Nederland schade ondervind van dit soort corrupte praktijken. Alleen al in het basisdoel zie je dus dat de mainstream media een farce is of in ieder geval een heel andere agenda heeft dan het pretendeert te hebben.

   Ik heb zelf het idee dat er een enorme switch onderweg is in machtsverhoudingen, de laatste restjes van het op aurotiteit en hierarchie gebaseerde systeem wordt nu afgebroken en mensen die dachten door hun positie onfeilbaar te zijn komen er nu achter dat dat met het internet toch anders blijkt te zijn. Van de andere kant, als je gewoon altijd een fatsoenlijke rechter bent geweest of een politicus die zich niet heeft laten omkopen met mooie baantjes in de toekomst is er allemaal niets aan de hand. :-)

   Als mensen ook op de hoge posities zich nu gewoon eens netjes aan deze 21 leefregels gebaseerd op gezond verstand zouden houden dan zou heel Nederland daar volgens mij een beter land van landen.

   1. Dat is het antwoord dat ik wilde lezen Douwe. We kunnen er op rekenen dat er veel mensen zijn die jouw stukken lezen en er achter staan wat jij schrijft, maar er niet op reageren vanwege mogelijke gevolgen. Bij deze kunnen die dus gerustgesteld zijn. Tegenover internet communicatie kan geen macht ter wereld op, het hoeft er slechts te zijn. Een volkomen passief systeem eigenlijk, dat geen kwaad doet, tenzij je verkeerde dingen uitvreet. :) 

    1. Laten we het hopen idd, ik kan niet garanderen namelijk dat de AIVD hier niet ook gezellig meeleest maar zolang je het fatsoenlijk houdt en ondanks de kritiek toch constructief blijft… 

     Een probleem van de huidige elite is dat zij alleen kunnen regeren door een gecompartimentaliseerde piramide waarbij veel mensen dus onbewust meewerken aan de agenda van deze mensen. Het zou dan ook nuttig zijn als mensen die dit lezen zich dat eens afvragen, waar bevinden zij zich in deze piramide en in hoeverre is wat zij doen nuttig voor het voortbestaan van mensen. En in hoeverre draagt wat zij doen bij aan juist de manipulatie systemen die er momenteel zijn, qua banksysteem, mainstream media, etc. 

     Maar het probleem van die piramide is, is dat zodra mensen die onbewust in deze piramide meewerken opeens de kennis hebben hun hele machtssysteem begint te ontrafelen. Vandaar dat iedereen dus ook zo roept over bewustzijn, maak mensen bekend met deze materie en daarmee ondergraaf je het huidige machtssysteem al omdat dat alleen kan bestaan bij onwetendheid van het grote publiek. 

     Het beste wat mensen dan ook kunnen doen volgens mij is dit soort informatie doorsturen en delen. Bekijk vooral ook The Liberty Academy daar komen veel van dit soort machtsstructuren in detail voorbij.
     https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/the-liberty-academy/ 

    2. Voor mij persoonlijk ligt mijn echte belangstelling op andere gebieden, alhoewel ik de problemen die jij hier steeds aanroerde wel geïnteresseerd lees. Ik heb heel weinig energie ter beschikking, moet die gewoon focussen op zaken die niets met conflicten e.d. te maken hebben. Ik kan niet goed omgaan met stress factoren, dan functioneer ik binnen de kortste keren niet meer en maak ik fouten. Mij bezig houden met het ontwerpen van nieuwe produkten, is mijn doelstelling geworden. Aan die nieuwe produkten hou je dan werkgelegenheid en de zo broodnodige exportprodukten over, als alles goed gaat. Ieder dus een serieuze inzet op eigen verkozen gebied, werkt beter dan aan alles meedoen en stranden in chaos. Daarbij komt dan nog, dat voldoende werkgelegenheid voor iedereen, de huidige crisis gedeeltelijk had kunnen verminderen, of uitstellen tot aan het licht gebrachte zaken beter geregeld worden. Elk zijn deel zal ik maar zeggen. :)

    3. Helemaal mee eens, ik vind het gewoon leuk om te puzzelen en te zien hoe dingen in elkaar zitten maar vanuit voortbestaan bekeken is het beste wat mensen kunnen doen actie ondernemen om weer controle over hun voedsel, huisvesting, energie en geld te krijgen op welk niveau dan ook. Een makkelijke moestuin aanleggen, je huis energieneutraal maken en mee gaan doen aan een lokaal LETS systeem en http://www.spullendelen.nl is in die zin nuttiger dan je met al dit soort details bezig te houden hoe de elite haar machtsspel speelt. Juist door jezelf onafhankelijker te maken maak je deze elite overbodig. 

    4. Interessant om dit even te lezen. Ook interessant om te lezen dat je alles beoordeeld vanuit het voortbestaan of de dualiteit.
      
     Een reden natuurlijk waarom ik denk waarom je last ondervindt is het feit dat deze site nog relatief klein is. Bovendien wordt het gerund door vrijwilligers en betrokkenen  die onafhankelijk zijn. Op het moment dat de invloed van deze site te groot wordt, dan zal er mijn inziens ook vanuit de ‘elite’ tegenmaatregelen kunnen komen. Of zoals Willem Middelkoop het zegt over alternatieve geldsystemen: je mag doen en laten wat je wilt, als je maar niet te groot wordt. Als je te groot wordt, dan wordt je gezien als een bedreiging die getemd moet worden. Je wordt dan gevraagd om mee te doen met de elite of je wordt tegengewerkt.   

    5. Bedenk ook goed dat de elite veel kwetsbaarder is geworden. Trek alle namen van de raden van bestuur van de grote banken en corporaties in Nederland maar eens door de zoekmachine, kijk eens wie er allemaal bij de Bilderberg aanwezig was afgelopen 20 jaar, wie zaten er in lobbyclubs als The Trilateral Comission and The Council on Foreign Relations, wie zaten er in het bestuur van de Centrale Bank, de afgezanten van de BIS bank en dan heb je grotendeels de top van de piramide in Nederland ook in beeld.  

     En van die mensen zijn de gegevens, woonadressen etc tegenwoordig ook heel gemakkelijk te vinden met dank aan het internet. In de VS hebben ze een hele site hieraan gewijd. Occupy the Boardroom. http://www.occupytheboardroom.org/

     Maar goed als mensen dit interessant en belangrijk vinden, stuur het door, herpubliceer het op eigen blogs. Verspreiding van de informatie is het belangrijkste.  En hoe meer mensen het weten hoe veiliger iedereen ook is, want het is nu dankzij het internet niet meer te doen om informatie onder de pet te houden. 

    6. Daarom proberen ze natuurlijk ook het internet sterk in te perken. Internet is wat dat betreft ook wel een grote bedreiging denk ik. Het is een technologie die enerzijds erg gemakkelijk is om mensen te monitoren om informatie te verzamelen over mensen, aan de andere kant is het ook een vrijplaats. Hier gelden nog niet zoveel regels en wetten zoals in het dagelijks leven offline wel sterk het geval is.  

 4. En een interessante TED Talk over corruptie in het systeem van de VS

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mw2z9lV3W1g

  There is a corruption at the heart of American politics, caused by the dependence of Congressional candidates on funding from the tiniest percentage of citizens. That’s the argument at the core of this blistering talk by legal scholar Lawrence Lessig. With rapid-fire visuals, he shows how the funding process weakens the Republic in the most fundamental way, and issues a rallying bipartisan cry that will resonate with many in the U.S. and beyond.

Laat een reactie achter