Een nieuwe wereldorde deel V

Onderstaande film laat zien hoe krachten in de VS al tijden aan een onzichtbaar wereldrijk bouwen en dat ze hierbij ook al decennia lang het eigen volk voorliegen over hoe ze dit doen. Een zeer interessante documentaire die meer uitlegt over de geschiedenis van de wereld in de afgelopen eeuw dan het gemiddelde geschiedenisboek in Nederland. Verbazingwekkend eigenlijk waarom in Nederland nooit aandacht wordt besteed aan de economische motieven om een oorlog te voeren… Jammer dat dit nergens lijkt voor te komen, niet in het NOS journaal maar ook niet in ons onderwijssysteem en in de geschiedenisboeken…

This film goes in detail through the untold history of The Project for the New American Century with tons of archival footage and connects it right into the present. This film exposes how every major war in US history was based on a complete fraud with video of insiders themselves admitting it. This film shows how the first film theaters in the US were used over a hundred years ago to broadcast propaganda to rile the American people into the Spanish-American War.

 

Met hartelijke dank aan xtabay voor de filmtip

Naast deze video is er ook een PDF te downloaden die dit Project for the New American Century in detail uitlegt. Dit is te vinden op hun project website (die tot 2005 actief werd onderhouden) onder de titel: Rebuilding America’s Defenses, Strategy Forces and Resources for a New Century.

Naast dit document komt in de film ook de man Zbigniew Brzezinski naar voren. Deze persoon wordt overigens ook vaak genoemd als het om de zogenaamde Nieuwe Wereldorde gaat. Wat zeer begrijpelijk is als je kort naar zijn wikipedia pagina en zijn verleden kijkt maar ook hoe zeer hij en zijn familie ook vandaag de dag nog steeds aan beide kanten van het politieke spectrum grote invloed hebben in de politiek van de VS:

BrzeziÅ„ski was verbonden aan Amnesty International, de Council on Foreign Relations, de Atlantic Council, de National Endowment for Democracy enFreedom House. Hij was een directeur van de Trilaterale Commissie, waarvoor hij nog steeds actief is.

Toen de Republikeinse senator John McCain in 2000 in de race was om de conservatieve presidentskandidaat te worden, was Brzezinski zijn buitenlandse adviseur. Acht jaar later, in 2008, is hij buitenlandse adviseur van de nieuwe Amerikaanse president, de Democraat Barack Obama, die het in de verkiezingen opnam tegen dezelfde John McCain. Zijn zoon Mark Brzezinski is eveneens adviseur van Obama. De andere zoon van BrzeziÅ„ski, Ian Brzezinski zette zich op dat gebied tijdens de verkiezingscampagne in voor McCain.[1]

Een belangrijk werk van zijn kant wat vaak genoemd wordt is Between Two Ages wat hij al in de jaren 70 schreef maar wat volgens velen een enorme invloed heeft gehad op het buitenlandse beleid van de VS tot op de dag van vandaag. Ook dit is als PDF te downloaden onder de titel:
BETWEEN TWO AGES – America’s Role in the Technetronic Era.

Met deze film en deze twee publicaties wordt gedeeltelijk duidelijk wat er in de VS achter de schermen werd gedacht en gedaan de afgelopen eeuw, of in ieder geval de laatste helft daarvan. Zeer interessant en leerzaam al is het zeer de vraag of dit beleid nu wel zo verstandig is geweest. Je zou je af kunnen vragen hoe de wereld eruit had gezien als de VS in de jaren 70 al had gekozen voor een grootschalige inzet op hernieuwbare energiebronnen inplaats van nog 50 jaar lang afhankelijk te blijven van fossiele brandstoffen met alle gevolgen van dien, zoals een flink aantal geopolitieke oorlogen.

Aanverwante artikelen:
-) Een nieuwe wereldorde, deel I
-) Een nieuwe wereldorde, deel II
-) Een nieuwe wereldorde, deel III
-) Een nieuwe wereldorde deel IV
-) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) De geschiedenis van olie
-) De oorlog tegen democratie
-) Bankieren met Hitler
-) Het militair industrieel  complex
-) 9/11 False Flag operation of niet?
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Oorlog is cashen voor de elite
-) Wereldvrede visionair of utopie?
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Kindermisbruik door de elite
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal
-) Macht

10 gedachten over “Een nieuwe wereldorde deel V”

    1. Lijkt me dat niet alleen Jan dat zei… Of was Jan de eye opener? Er is menig draadje voorbij gekomen waarin dit onderwerp ter sprake kwam.

    2. Wat ik zeg is dat er op het NOS journaal, in schoolklassen en in geschiedenisboeken nooit aandacht wordt besteed aan de economische motieven van oorlogen van het verleden of van het heden. 

     Gelukkig zijn er sommige politici met een ruggengraat wel wakker en durven die dit ook aan te kaarten. Het zou echter fijn zijn als de mainstream media ook wat meer aandacht aan economische motieven van oorlogen zou geven en dat onze kinderen het in de geschiedenislessen ook leren. Oorlogen worden vaak gevoerd omdat er een elite is die er beter van wordt, laten we daar gewoon eerlijk over zijn ook in ons onderwijssysteem. :-)

    3. In Libië kwam de Nationale Overgangsraad aan de macht en binnenkort de liberale Alliantie van Nationale Krachten, gevormd door de rebellen, en in Irak kwam de Islamitische Dawaa Partij aan de macht, dus Sjiietisch, maar ook zeggenschap voor Koerden. Officieel, maar in de praktijk gaat de oorlog in het parlement verder en hebben de Soennieten en Christenen geen practisch democratisch aandeel.

    4. Douwe, ik schreef vanavond nog dit op een ander forum:
     “Tot nu toe blijkt de informatie op school vooral gericht op productiviteit (rennen voor bank, baas, belasting en bilderberg) en niet op geestelijke ontplooiing, duurzaamheid, verdraagzaamheid, een leven lang gezond blijven of zelfs maar zaken echt ter discussie te stellen. Als ik iets heb geleerd dan is het wel dat je moet slikken en je mond houden.
     De Nederlandse maatschappij heeft mij decennia lang “dom” gehouden. Laat mij even verder uitweiden… Ik had mij extreem veel nuttiger kunnen maken als ik echt was opgevoed zoals ze dat in bijv. Tibet deden. Hoe een barmhartig mens te zijn en een echt waardevolle bijdrage te leveren. Dit heb ik allemaal zelf met vallen en opstaan moeten ontdekken en eigen maken, onderwijl gefrustreerd door de omgeving die het maar wat lastig vindt of niet kan begrijpen………. Ergens wist ik wel dat ik anders was. Na in het hol van de leeuw te hebben gezeten ging er wat knagen. Ik heb voor een defence contractor gewerkt en voor een Joodse organisatie.

     Kortom, ik heb de laatste jaren geleerd om voortaan ALLES ter discussie te stellen en niet bang te zijn voor afwijzing door de groep. OMDAT veel zogenaamde feiten niet bleken te kloppen of te stroken met wat wordt gepropageerd.”
      
     ( http://biflatie.nl/artikelen/46-edelmetalen/36182-miljardair-gelooft-heilig-in-toekomst-zilver#comment-11104 )

  1. Of omdat mensen een hekel aan elkaar hebben tenminste, dat willen de leiders het volk doen geloven. Ook heb je religieuze oorlogen waarbij het echt een oorlog om ideeën is. Denk ook aan de etnische zuiveringen de afgelopen eeuwen in Turkije. Turkije was een regio met voornamelijk indo Europese en christelijke culturen denk aan de Armenen en Grieken. Immers het was de brug tussen Europa en de andere Indo Europese volkeren als de Perzen en de Hindustani.

Laat een reactie achter