Heeft de mens van de toekomst rode ogen?

Cyborgs: de toekomst van de mensheid?

De mens van de toekomst zal steeds meer een samensmelting vormen van lichaam en techniek.
France 24 maakte deze voorspelling, uitgaande van een scenario waarin het broeikaseffect in alle hevigheid toeslaat. Knutselen met ons DNA en ontelbare nanorobotjes in onze bloedbaan wordt volgens dit toekomstscenario iets van het dagelijks leven.

De mens van de toekomst zal in veel opzichten een ‘supermens’ zijn. Toch voorzien de scenaristen een zwak punt: hoe meer mensen op elkaar gaan lijken, hoe groter de kans dat ze allemaal het loodje leggen door een virus of bacterie.

Of door een computervirus natuurlijk, want als computers deel gaan uitmaken van ons, kunnen we ons maar beter flink zorgen maken over een nieuwe uitbraak van een internetworm.

Heeft de mens van de toekomst rode ogen?
Heeft de mens van de toekomst rode ogen?

3 gedachten over “Cyborgs: de toekomst van de mensheid?”

 1. LS Het is al eerder vermeld dat de geplaatste video’s maar voor 3/4 zichtbaar zijn.
  Het rechtse deel is niet te zien, ook niet bij verkleinen.
  Zeer frustrerend; is hier niets aan te doen?
  Hartelijke groet.

 2. Ik zie mijzelf als een persoon met best wel progressieve ideeën, maar die moeten wel enigszins houdbaar zijn. Waarom zou een mens als cyborg moreel wel kunnen en biologisch fokken (eugenetica) met mensen niet? Dus waarom wel een ‘supermens’ in de vorm van een lichaam/machine en niet door gereguleerde kweek? Immers, de natuur heeft het allemaal al in zich om tot een hoge standaard te kunnen komen, alleen legt de mens zichzelf allerlei -morele- restricties op om daartoe over te gaan. Om alleen al te gaan voor ‘super’mensen zonder overerfelijke ziekten en de daarbij behorende minimale medische zorg(kosten) zou al gelukkiger levens op kunnen leveren. Met name dus voor mensen die anders als patiënt door het leven zouden moeten gaan. Ik begrijp het niet helemaal!
  De samenleving hangt nu nog aan het leven, waarbij de dood zo min mogelijk aan de orde komt. Dit terwijl het doodnormaal is -en voor menigeen voelbaar- dat de dood het onvermijdelijke risico is van leven.
  Daarnaast geldt natuurlijk dat een organische machine inmiddels zo’n perfectie heeft bereikt dat een ingenieur erbij staat te likkebaarden. Ik noem: stil, energiezuinig, behendig, biologisch afbreekbaar, zichzelf reproducerend, aangepast en vul maar aan. Het gaat nog wel een tijdje duren voordat dit kan worden geëvenaard, laat staan kan worden overtroffen..

 3. Een beveiliging voor Cyborgs kan je bereiken met een kwantum netwerk. Je modem wordt verstrengeld met een kwantum internet/cloud. Je kan dan alleen verbinden naar/met dat kwantum net maar een ander netwerk/modem niet omdat die niet met je modem is verstrengeld. Zo moeten hackers dan al het kwantum netwerk hacken/totaal overnemen om bij andere in te kunnen dringen..

Laat een reactie achter