Abdel Fattah al-Sisi hield waarschijnlijk de meest stilgehouden historische toespraak ooit.

Eerste wereldleider ooit legt vinger op zere plek islam

Abdel Fattah al-Sisi, in het westen verguisd als een dictator die -overigens met de enthousiaste steun van de meerderheid van de Egyptenaren- de democratisch gekozen Moslimbroeders ten val bracht, heeft duidelijke ideeën over de oorzaak van het islamisme en de steeds verder om zich heen grijpende spiraal van chaos en geweld in het Midden Oosten.

In deze door de groep MEMRI vertaalde toespraak voor het “Vaticaan van het soennisme”, de islamitische universiteit Al Azhar, legt Sisi feilloos de vinger op de zere plek binnen het soennisme. Zal Egypte, waar Sayyid Qutb, de grondlegger van het moderne islamisme, ook het land zijn waar een einde wordt gemaakt aan deze steeds verder om zich heen grijpende plaag? Zal Sisi er in slagen de moslimwereld aan te zetten tot hervormen, het ijzeren juk van de soennitische orthodoxie te breken en de al zes eeuwen hermetisch gesloten deuren van vrije koran- en hadithinterpretatie weer te openen?

Abdel Fattah al-Sisi hield waarschijnlijk de meest stilgehouden historische toespraak ooit.
Abdel Fattah al-Sisi hield waarschijnlijk de meest stilgehouden historische toespraak ooit.

2 gedachten over “Eerste wereldleider ooit legt vinger op zere plek islam”

  1. Moedig van hem om dit zo duidelijk te zeggen. Maar fascistoide moslimfundi’s zullen zijn bloed sowieso kunnen drinken omdat hij net op tijd, voordat de verderfelijke sharia ingevoerd kon worden, Egypte bevrijdde van die achterlijke moslimbroeders. Ik wacht nog altijd op een openbare en scherpe, politiek-incorrecte en nietsontziende analyse van de islam door de paus, Obama, Rutte, de voorzitter van de VN en andere publieke figuren. Maar die zin van nature meer theedrinkers zoals wijlen ex-premier Chamberlain van Groot-Brittannië de uitvinder van de term ‘”Peace for our time” toen hij meende Hitler te hebben gestopt door aan hem Tsjechië te verkwanselen….

Laat een reactie achter