Een tijdmachine brengt veel paradoxen met zich mee.

Korte film: Stealing Time

Een aan lager wal geraakte uitvinder slaagt er op het laatst in om zijn grote droom waar te maken: een werkende tijdmachine. Met akelige gevolgen…

Deze korte film bevat een logische paradox (welke?). Een van de redenen waarom tijdreizen onmogelijk wordt geacht is het ontstaan van dit soort logische paradoxen. Een ander interessant facet is dat deze loeispannende minithriller met een minimaal budget is gemaakt. Filmmaken was nog nooit zo binnen bereik van goede amateurs.

Een tijdmachine brengt veel paradoxen met zich mee.
Een tijdmachine brengt veel paradoxen met zich mee.

3 gedachten over “Korte film: Stealing Time”

 1. Wat deze tijdreiziger zich in de eerste minuut, na z’n eerste reis door de tijd al realiseerde; was dat hij niet door de ruimte zelf, maar gefixeerd in zijn tijdruimte coördinaten als object, door de tijd was gereisd. Hij kon na enkele minuten vóór, of daarna achteruit in de tijd te hebben gereisd, nooit op loopafstand van zijn vertrekpunt uitkomen bij zijn buurvrouw. De aarde draait immers met bijna 1700 km/uur rond, je komt dan vele kilometers verder uit dan je vertrek coördinaten.

  Volgende punt:

  De aarde draait in een baan om de zon. Bevindt de reiziger op het oppervlak, zich aan de frontzijde van genoemde baan richting, dan eindigt de reis ergens diep in de aardkorst. Andersom; startte de reis vanaf de achterzijde van het aardoppervlak in deze baanrichting, dan eindigt de reis met de nodige gevolgen ergens in de stratosfeer, of aannemelijk zelfs de ruimte.

  Dan de duplicaten van hemzelf en de anderen:

  Reist hij vooruit in de tijd en mocht hij toevallig toch nog op het oppervlak uitkomen; alle anderen reizen niet mee, en van duplicaten daarvan kan al helemaal geen sprake zijn. Reist hij achteruit in de tijd; alle anderen en alles bevindt zich op grote afstand in ruimte en tijd, er is immers sprake van fixatie in de tijdruimte coördinaten die alleen voor hemzelf gelden.

  Tijd werkt in één richting, vooruit; en kan door een reiziger technisch, fysiek te fixeren in diens tijd van bestaan op het aardoppervlak, waarschijnlijk wel gerealiseerd worden in de toekomst. De overledenen die zich momenteel in bevroren toestand bevinden in opslagruimtes, met als doel zich in de toekomst te laten reanimeren, die maken een theoretische kans.

Laat een reactie achter