Video: ruimtekolonisatie

Deze video is afkomstig uit de jaren zeventig, in de tijd dat de Amerikanen en Russen het nog aandurfden om grote dromen te dromen en deze in realiteit om te zetten.

En dat was ook niet voor niets. Met de krakkemikkige technologie van eind jaren zestig kregen de Amerikanen voor elkaar, wat nu al veertig jaar na dato niet meer wordt herhaald. Een cultuur die ophoudt te dromen, is begonnen met sterven. Om de droom levend te houden hieronder nog een video die laat zien waartoe wij mensen in staat zijn als we maar willen.

De babyboomers, die ruimtevaart maar onzin vinden en hun energie liever in sociale experimenten staken dan in de volgende stap voor de mensheid te zetten, zijn nu met pensioen. Tijd om toe te slaan en aan onze wieg te ontsnappen.

5 gedachten over “Video: ruimtekolonisatie”

 1. Ach ja, de ontwerpen van Gerard O’Neil,

  Als jonge tiener heb ik vaak liggen dromen over de wereld van morgen, geinspireerd door zijn visie.
  Ook heb ik verhalen geschreven met technologie gebaseerd op zijn ontwerpen.
  Helaas zijn we nu 36 jaar verder sinds de publicaties in Time magazine en National Geographic en zijn we nog niet verder gekomen dan een ruimtestation in een lage baan om de aarde voor slechts 6 astronauten.
  Misschien dat prive ondernemingen de komende jaren voor de ontwikkelingen gaan zorgen, van mensen als Richard Branson, Elon Musk en Shimizu.

 2. @ Germen,
  Wat bedoel je met ‘sociale experimenten’ ?
  Ik neem aan dat je doelt op het West-Europese multiculturalisme en op het maakbaarheidsideaal van de Den Uyl-lichting politici in bijvoorbeeld Nederland.
  Ik vind je zin ”Een cultuur die ophoudt te dromen , is begonnen met sterven” zeer mooi en uit het hart gegrepen.
  Ik hoop nog circa een halve eeuw aan leven voor de boeg te hebben, maar als ik tegen de tijd dat ik mijn laatste adem uitblaas zou moeten constateren dat de bemande ruimtevaart en ruimte kollonisatie niet echt verder is gekomen dan heden ten dage denk ik dat ik zeer teleurgesteld en verbitterd de eeuwige jachtvelden in zou gaan.

  1. Frank,
   Onder andere; er zijn er meer. Denk aan het militante feminisme, de zelfhaat die West-Europeanen wordt aangepraat wegens de inderdaad ernstige misdaden tijdens de kolonisatie etc.

   In feite hebben de babyboomers gewoonten en tradities van Nederland bij het grof vuil gegooid en de Nederlanders verweesd achtergelaten. Dit hebben ze vervangen door een valse utopie van inderdaad de maakbare samenleving, in plaats van het zonnestelsel te koloniseren. Onze generatie is idd wat dit betreft de verloren generatie (al doen mannen als Elon Musk hun best  ondanks dat de babyboomers het verkloot hebben, toch de mensheid naar de sterren te brengen). Laten we de volgende generatie inspireren en ze zoveel mogelijk steunen bij de next step.

 3. @ Germen,

  Ik snap helemaal wat je bedoelt.
  Ikzelf ben van 1973, mijn broer is 13 jaar ouder.
  Ik beschouw mezelf wat mijn opvattingen betreft als over het algemeen conservatief-liberaal.
  Mijn broer is zeer links, multiculti-minnend, vol zelfbeklag over onze geschiedenis, feminien in zijn gedrag.
  Maar waar ik ruimtevaart een warm hart toedraag ziet hij het als een complot van de rijken. ( SP-opvattingen )

Laat een reactie achter