Hoe is het dagelijks leven in Noord Korea?

Als eerste een korte documentaire, door een Australisch team. Hun vriendschappelijke contacten met de Australische vriendschapsvereniging met Noord-Korea brengen een menselijke kant naar boven.

Het camerateam van de grote Amerikaanse nieuwswebsite Vice slaagde er in om een verborgen camera binnen te smokkelen in Noord Korea. Als toerist proberen ze een glimp op te vangen van het dagelijks leven in dit gesloten militaristische land. De totale lengte van deze documentaire is ongeveer een uur. De documentaire dateert uit 2011, toen vader Kim Jung Il van de huidige dictator Kim Jong Un nog leefde.

Omdat Rusland vriendschappelijke relaties heeft met Noord-Korea kon het camerateam van de Russische staatszender RT in 2014 redelijk uitgebreid filmen. uiteraard blijven ook hier de slechte toestand van de wegen en dergelijke buiten beeld, maar voor RT-begrippen is deze docu behoorlijk objectief. Zo leert de kijker dat Noord-Koreanen maandelijkse voedselrantsoenen krijgen en twee miljoen Noord-Koreanen, een tiende van de bevolking, van de buitenlandse voedselhulp leven.

north-korea-kim-jong-un

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. jan schreef:

  een tiende van het volk leeft van voedselhulp, dat valt me eigenlijk nog wel mee.

  • Perspectief schreef:

   Daar hebben enorme hongersnoden plaatsgevonden nog iet eens zo lang geleden, zo erg dat er kannibalisme plaatsvond, er zijn verschikkelijke concentratiekampen waar ze 3 generaties opsluiten.

 2. Guy Fawkes schreef:

  Niemand weet hoe het er daar echt aan toe gaat. Het land houdt haar grenzen potdicht. Net als zij propaganda verspreiden over ons doen wij dat ook over hen.

Geef een reactie