2019 volgens Microsoft

De Amerikaanse softwaregigant uit Seattle is al jaren bezig om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Is wat er in dit korte filmpje voorbijkomt magie of werkelijkheid? Oordeel zelf; voor zover ik het kan zien behoort dit met de computers van 2019 tot de mogelijkheden.

In het filmpje onder meer tekeningen van dieren die vervolgens tot leven komen; instant vertaling van gesproken en geschreven tekst: het Hindi-woord pani (पानी) wordt on the fly vertaald in water). Zal de eens zo machtige softwarereus er in slagen Google Labs te overtreffen met gedurfde, visionaire technologie? Als dit filmpje mag worden geloofd, maken ze een goede kans…

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  Misschien komt oude rivaal Apple ook nog wel eens met een vet offensief als ze een charismatisch iemand in dienst nemen.

 2. DonQuichote schreef:

  Zal de eens zo machtige softwarereus er in slagen Google Labs te overtreffen met gedurfde, visionaire technologie?
   
  Nee. Daar hebben ze simpelweg de verkeerde bedrijfscultuur voor. Google heeft altijd hobbyisme hoog in het vaandel gehad, en Microsoft probeert een “professioneel” bedrijf te zijn. Microsoft is voor zover ik weet nog nooit vernieuwend geweest: vrijwel alle programma’s die ze verkopen zijn door een kleine firma ontwikkeld die later door Microsoft werd leeggekocht: eerst kochten ze mensen weg en als het bedrijf aan de rand van de afgrond stond namen ze het voor een prikkie over. Innovation by plunder, zeg maar. Google heeft trouwens ook niet alles zelf ontwikkeld: met name Android is niet van oorsprong hun product. Maar Google doet wel meer aan “ideeënkweek”. Als Google zich laat inhalen is dat waarschijnlijk niet door Microsoft.

 3. jasper38 schreef:

  Ik vind ze met die krant toch wel een beetje de plank mis slaan, zou men werkelijk zoveel techniek stoppen in een artkel wat van papier is? En zal er in 2019 al een krant zijn van een materiaal dat je in alle richtingen onslijtbaar kunt vouwen en is dat dan het ideaalste product om nieuws tot je te nemen?De rest van de technieken zijn er als het ware al, alleen hoe zijn de gedachtes van de kinderen verbonden met de techniek, zijn die al aangesloten en verbonden via een chip of andere wifi producten embedded in de hersenen in 2019 ? Mvg.Jasper.

 4. antares schreef:

  Papierdunne kunststof schermen zijn er al, zelfs kleding waarop bewegende beelden vertoond worden zit er aan te komen. Synthetische telepathie is ook al gerealiseerd, automatische communicatie tussen computerscherm en gebruiker, wordt zo zonder hulpmiddelen daarom kinderlijk eenvoudig voor gebruikers. Ik denk dat er vanzelfsprekend gezonde leeftijdscensuur (restricties) aan informatiebronnen en communicatiemiddelen vast zitten, evenals nu al het geval is. Papieren documenten, kranten of post, de bezorgers zullen verleden tijd zijn, alles rolt naar behoefte uit de 3D printer. Mensen als Ray Kurzweil werken op dit ogenblik nauw samen met vele briljante wetenschappers aan Google projecten. Stephen Hawking en vele andere vermaarde disciplines, werken samen aan ongekend gecompliceerde, artificieel intelligente Google modellen, (Singularity projecten). Ik denk dat Microsoft er verstandig aan doet geduldig te wachten wat daar uitkomt rollen, voor je het weet is men dubbel bezig. 

  • jasper38 schreef:

   Dank je beste Antares om dat verder toe te lichten, hoe moet ik me die synthetische telepathie voorstellen kun jij dat verder toelichten? Heb je eventuele linken waarin dat feitelijk bevestigd word? Ik heb het idee dat men dan dus ongevraagd in zou kunnen tappen op de bewustheid van de mens, kent dat geen botsing met de wetten van privacy? Is dat een theoretische aangenomen werkelijkheid of kent dat zonder enige verbinding te maken met deez technologie al daadwerkelijk toepassing in de praktijk? Vragen die ik oprecht wens te stellen bij deze zaken.

   • antares schreef:

    Als je op synthetische telepathie zoekt in je zoekvenster, kom je voorbeelden genoeg tegen. Nadeel is dan weer, dat het daarbij overwegend gaat om militaire toepassingen. De burger faciliteiten op dat gebied werken anders; via een computer worden hersengolven vertaald in betekenissen (memes). D.m.v. internetverbindingen gaan 99% van de zo verkregen gegevens praktisch foutloos, en in real time naar de ontvangers en vice versa. Ik heb de betreffende documentaire kort geleden nog gezien, maar heb de naam van de wetenschapper in de haast met onleesbare hanepoten op geschreven. Mike nog iets, is alles wat ik er later nog van kon maken helaas. In de praktijk worden mensen op vliegvelden al door emoties en lichaamstaal lezende IBM programma’s in de gaten gehouden. Germen heeft daar eerder al een artikel over geschreven, mogelijk kan hij dit verder toelichten, ik weet het artikel niet meer bij naam. Overigens schreef ik in een recente reactie op het artikel “Rise of the machines” ook al over deze docu.

   • antares schreef:

    Fijn dat je het gevonden hebt, ook een fijn weekend toegewenst. ;)

Geef een reactie