Een complete platenspeler in een blokje. Bron:Kickstarter

Blokje als platenspeler

Deze razendslimme Kickstarter heeft alle overbodige dingen uit een platenspeler gehaald. Dit is een goed voorbeeld van het ontwikkelen van nieuwe producten door het toepassen van het SIT-principe Weglaten.

Een platenspeler bestaat uit een draaitafel, een pickupnaald, een geluidsinstallatie en boxen. Door het gehele product over de langspeelplaat te laten rijden,  kan de platenspeler  worden vervangen door een doosje op wielen. Hierbij zijn naast het SIT-principe weglaten, ook het SIT-principe samenvoegen toegepast: het doosje bevat de pickupnaald, geluidsinstallatie en de boxen. Uiteraard is het nog slimmer om de LP om te zetten naar een MP3-bestand en dat via je computer af te spelen, maar laten we eerlijk zijn: dit is beslist veel leuker.

Een complete platenspeler in een blokje. Bron:Kickstarter
Een complete platenspeler in een blokje. Bron:Kickstarter

Wil je zelf ook je langspeelplaten zonder pickup af kunnen spelen? De Kickstarter voor de Rokblok is op dit moment nog open, zie de bronlink. Voor 99 dollar, rond de 95 euro met de huidige wisselkoers, vervangt dit bewegende blokje een platenspeler.

Bron:
Kickstarter

3 gedachten over “Blokje als platenspeler”

  1. Ja zo kun je inderdaad je vinyl collectie ook afspelen. Maar of dit een verbetering is van een “ouderwetse” hifi installatie met draaitafel waag ik te betwijfelen. Overigens Willempie, ik heb toch liever het “echte spul” dan een Ersatz opblaaspop.

  2. Ha ha ja ik ook.
    Alles kan ‘verbeterd’ worden en vaak terecht maar de ware vinyl freak zet je de deur uit als je daar mee aan komt..
    Je ben aarig op de hoogte met de merken trouwens zo te lezen. [wink]

Laat een reactie achter